Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Po uruchomieniu kotla - pytania

Recommended Posts

podaj make i rodzaj pieca jezeli zasobnik warstwowy to prawd. junkers cerasmart modul musisz zrobic emisje co2 znaczy wezwij serwis a taki ubytek wody spowodowany jest nieszczelnoscia ale błacha sprawdz zlączki przy rozdzielaczach i podejscia katowe przy grzejnikach ewentuanie mozesz miec inny problem niektore kondensaty maja zaworki do napelniania syfonu kondensatu sprawdz to jest pod obudowa kotla jezeli to de dietrich to ma na pewno w razie co pytaj pomoge

• 4 years później...

Witam,

Podłącze się pod temat, robiłem generalny remont mieszkania i musiałem spuścić wodę z instalacji CO (kocioł Junkers CERASMART ZWB 26-1 A 23). Kocioł stał wyłączony przez ok 4 miesiące. W tym tygodniu podłączyłem grzejniki poodkręcałem odpowietrzenie i odkręciłem zwory zasilania, powrotu instalacji CO oraz zasilający zimnej wody. Spodziewałem się że instalacja CO napełni się samoczynnie. Niestety to się nie stało. Czy to oznacza że kocioł jest uszkodzony czy też napełnianie instalacji CO powinno się odbyć poprzez podłączenie wody do zaworu spustowego na powrocie lub zasilaniu CO (w moim wypadku mam taką możliwość) ?

Niestety manual użytkownika jest bardzo enigmatyczny w tym zakresie ;-(

Edytowane przez cypher