darek79 24.04.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 heja. mam pytanie:czy ktoś może mi polecić jakiś program, w którym będę mógł otworzyć zdjęcie swojego mieszkania w jpgu i pobawić się w malarza, sprawdzając jaki efekt przyniesie pomalowanie ścian różnym kolorem ? czy w ogóle coś takiego istnieje ? będę wdzięczny, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 24.04.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Ja takiego programu w stylu "Malarz scianPRO7" czy "pomaluj swoj pokój.ver3" to nie znam I nie sadze zeby cos takiego bylo Do takich "zabaw" - jesli chcesz to zrobic na bazie wykonanego zdjecia konkretnego pomieszczenia - np swojego salonu to bym polecala program do obrobki graficznej zdjec - czyli Photoshop albo Corel pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 24.04.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 sorry cos mi forum szaleje - bo wyslalo sie dwa razu i... nie moge usunac własnego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.04.2006 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Nie znam progrmu gdzie możesz malować zdjęcia własnych ścian, ale tutaj: http://www.benjaminmoore.ca/colours/colour_viewer.aspx - klikamy na "paint now", można się pobawić kolorami i złapać natchnienie . Miłej zabawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 25.04.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 no wlasnie bejamin ma taki program......ale w dzialaniu na jpg mozna sie zdrowo naciacprogram wprawdzie ladnie pokryje kolorem ....ale musimy pamietac ze wlasciwie nic nie osiagniemyproblemem jest oswietlenie wnetrza.probowalem kilkanascie razy z moja fotka i doszedlem do wniosku.ze to musi byc profesjonalne,studyjne zdjecie zeby osiagnac jakis efektnajlepiej dobrac jakies wnetrze z webowej wersji,czyli dokladnie to co dala Sonika i pobawic sie kolorami.uwazajcie tylko z jasnymi kolorami....w rzeczywistosci moze sie okazac troszke inny,troche jasniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 25.04.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Wszystkie te programiki, to niestety jedynie zabawka, ktora do niczego sie nie przydaje /no moze daltonistom/. Nie mozna okreslic wlasciwie koncowege efektu kolorystycznego, przez wrzucenie jpg-a i zmiane kolorow scian na zdjeciu. Powiem wiecej, nie mozna na modelach 3D dokladnie a nawet w przyblizeniu przewidziec efektu koncowego podczas malowania scian.Na taki efekt wplywa mnostwo czynnikow w tym niestety takze subiektywnych i ciagle zmiennych, ze nikt sie nie wysila , zeby taki gigantyczny program tworzyc. Addas z tymi jasnymi kolorami to troche jednak odwrotnie chyba Barwy na duzych powierzchniach sa ciemniejsze niz te na malych probkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 25.04.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 ale tu jest mowa o programach do wizualizacji a nie listkach z kolorami masz link troche wyzej ...sprobuj a zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek79 25.04.2006 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 dzięki za wszystkie odpowiedzi. może zatem z innej strony. plan mam taki, aby ścianę gdzie znajduje się okno w pokoju, jak i okno balkonowe w kuchni /ta sama ściana to jest/ pomalować na ciemne bordo pod kolor rolet w oknach, a resztę kuchni pomalować na żółto. jak myślicie, jaki to da efekt?nie będzie za ciemno?mnie się po prostu marzy taka ściana. jeżeli potrzeba więcej informacji, to służę oczywiście. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts