Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

program - malowanie ścian - własny plik

darek79

Recommended Posts

Ja takiego programu w stylu "Malarz scianPRO7" :wink: czy "pomaluj swoj pokój.ver3" to nie znam :wink: :D

I nie sadze zeby cos takiego bylo

Do takich "zabaw" - jesli chcesz to zrobic na bazie wykonanego zdjecia konkretnego pomieszczenia - np swojego salonu

to bym polecala program do obrobki graficznej zdjec - czyli Photoshop albo Corel ;)

pozdrawiam

no wlasnie bejamin ma taki program......ale w dzialaniu na jpg mozna sie zdrowo naciac

program wprawdzie ladnie pokryje kolorem ....ale musimy pamietac ze wlasciwie nic nie osiagniemy

problemem jest oswietlenie wnetrza.probowalem kilkanascie razy z moja fotka i doszedlem do wniosku.ze to musi byc profesjonalne,studyjne zdjecie zeby osiagnac jakis efekt

najlepiej dobrac jakies wnetrze z webowej wersji,czyli dokladnie to co dala Sonika i pobawic sie kolorami.

uwazajcie tylko z jasnymi kolorami....w rzeczywistosci moze sie okazac troszke inny,troche jasniejszy

Wszystkie te programiki, to niestety jedynie zabawka, ktora do niczego sie nie przydaje /no moze daltonistom/. Nie mozna okreslic wlasciwie koncowege efektu kolorystycznego, przez wrzucenie jpg-a i zmiane kolorow scian na zdjeciu. Powiem wiecej, nie mozna na modelach 3D dokladnie a nawet w przyblizeniu przewidziec efektu koncowego podczas malowania scian.Na taki efekt wplywa mnostwo czynnikow w tym niestety takze subiektywnych i ciagle zmiennych, ze nikt sie nie wysila , zeby taki gigantyczny program tworzyc.

Addas z tymi jasnymi kolorami to troche jednak odwrotnie chyba :lol:

Barwy na duzych powierzchniach sa ciemniejsze niz te na malych probkach.

dzięki za wszystkie odpowiedzi.

może zatem z innej strony.

plan mam taki, aby ścianę gdzie znajduje się okno w pokoju, jak i okno balkonowe w kuchni /ta sama ściana to jest/ pomalować na ciemne bordo pod kolor rolet w oknach, a resztę kuchni pomalować na żółto.

jak myślicie, jaki to da efekt?

nie będzie za ciemno?

mnie się po prostu marzy taka ściana.

jeżeli potrzeba więcej informacji, to służę oczywiście.

pozdrawiam,