Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!!!

Mam problem z odznaczającymi sie płytami STG na poddaszu uzytkowym.

Dzis wkroczyła ekipa szpchlowo-gladziowa a ich szef powiedzial ze na to nie ma rady!! bedzie pekac bo samo wykonanie stelaza wraz z plytami jest spartolone!!

Na laczenia plyt poraz drugi klada siatke ale czy to wystarczy... Moze sa lepsze metody w tego typu przypadkach??

Jak powino ustawiac sie rusztowanie?? Czy na obwodzie plyt powinna wypasc rama rusztu??? Ma ktos jakies rysunki schematyczne?? Jakies linki do stron!!!

Bardzo bede wdzieczny!!!! Zawsze to jakas nauka na nastepny raz!!

Pozdrawiam

Piotrekk>>

https://forum.murator.pl/topic/52627-p%C4%99kni%C4%99cia-na-%C5%82%C4%85czach-stg-p%C5%82yty-sie-obrysowuj%C4%85/

Witam!!!

Mam problem z odznaczającymi sie płytami STG na poddaszu uzytkowym.

Dzis wkroczyła ekipa szpchlowo-gladziowa a ich szef powiedzial ze na to nie ma rady!! bedzie pekac bo samo wykonanie stelaza wraz z plytami jest spartolone!!

Na laczenia plyt poraz drugi klada siatke ale czy to wystarczy... Moze sa lepsze metody w tego typu przypadkach??

Jak powino ustawiac sie rusztowanie?? Czy na obwodzie plyt powinna wypasc rama rusztu??? Ma ktos jakies rysunki schematyczne?? Jakies linki do stron!!!

Bardzo bede wdzieczny!!!! Zawsze to jakas nauka na nastepny raz!!

Pozdrawiam

Piotrekk>>

Jakim cekolem masz gładzone łączenia?

Najczęściej używa sie 2 rodzajów C40 i C45. Ja brałem ten lepszy (droższy) - bodajże C40. Jest on znacznie bardziej plastyczny, łatałem też nim pęknięcie sciany i też narazie nie pęka

będe nudny

ale będzie pękać bo taki jest urok płyt jak się spoinuje na siatke

ja polecam tasmę papierowa - i tylko tasmę

U mnie nie pęka, ale fachowcy zrobili tak jak zaleca rigips. Podstawowa sprawa to łączenie płyt ze ścianą - tutaj nie może być stałego połączenia.

Jednym słowem jeśli będzie wszystko zrobione na sztywno to zawsze gdzieś pęknie.