Bartt 24.02.2003 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Kto wam robił więźbę, a kto kładł dachówki? 1 - ta sam ekipa murowała ściany, robiła więźbę i pokrycie dachu 2 - murował kto inny, a więźbę i dachówki jedna ekipa 3 - więźbę cieśle, a mury i dachówki ta sama ekipa 4 - trzy różne ekipy Podajcie swoje rozwiązania i oceńcie co lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.darek 24.02.2003 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 U mnie wszystko robił ktoś inny. Jeśli mogę doradzić to niech dach robi ten sam wykonawca{wielokrotnie sprawdzony osobiście!!!}Przynajmniej nie bedzie nażekał na ćieśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 24.02.2003 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Ja jestem jeszcze przed budową, ale wybieram wariant 2: ekipa do murowania i druga do dachu (więżba, dachówki, obróbki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcik7 24.02.2003 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 W moim przypadku wszystkie prace wykonała ta sama ekipa.Okazało sie że szef to złota rączka i nie dość że nie drogo to jeszcze solidnie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miska 28.02.2003 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Pawciku, a czy to moze gdzies w okolicy Swiebodzina, Zielonej Gory czy Gorzowa ta Twoja ekipa sie podziewa?jesli tak, to bardzo prosze o namiary.Miska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszardj 28.02.2003 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 W mim przypadku dwie ekipy Murarze i ciesle +wiezba +dach +rynny podbitka i.t.p i jesten zadowolony bo nie bylo zganiania jeden na drugiego pozdrawiam ryszardj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKiN 28.02.2003 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 radek korzystam z fkn kawałek dobrej roboty też w tym sezonie zaczynam budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daark 28.02.2003 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 U mnie cały dach (więźba, dachówki, odgromienie, rynny) robiła jedna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKiN 28.02.2003 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 a wracając do pytanie to wg. mnie wariant 2 wydaje się najkorzystniejszy dla inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKiN 28.02.2003 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 a wracając do pytanie to wg. mnie wariant 2 wydaje się najkorzystniejszy dla inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmuu 01.03.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2003 U mnie wersja nr 1. Wszystko robiała jedna ekipa ale ja sugerowałem się tym jak oni wykonali to w 2 poprzednich domach. Właściciele byli zadowoleni a znam ich osobiście. Budynki stoją już 3 i 4 lata. Wiem, że ta ekipa ma na swoim koncie jeszcze wiele innych budynków. Tak więc sugeruj się opinią o wykonawcy od osób u których wykonywano już jakieś prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 06.03.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 W obecnych czasach jestem za tym ,aby każdy robił swoje.Nigdy murarz nie dorówna cieśli i odwrotnie .Być uniwersalnym to znaczy ani w jednym nie jest się najlepszym ,ani w drugim.Po prostu przeciętnym.W moim domu przyszła ekipa cieśli i zrobiła dach w 2 dni .Najważniejsze to jaka jest miara zadowolenia.Są rózne oczekiwania i różne gusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 06.03.2003 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Jak będzie mnie stać na wybudowanie pałacu to będę szukał super wyspecjalizowanych fachowców do każdej dupereli, ale na razie do zwykłego domu z niezbyt wyszukanym dachem mam murarza który robi wszystko z wyjątkiem dachówki. Sprawdziłem jego kilka robót w okolicy i wszyscy go chwalą. Jak coś będzie źle to wiadomo kto jest winien. Ale prawdę powiedziawszy to nie ma 100% pewnej reguły.PJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 06.03.2003 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Więc napisałem że rózne są oczekiwania i gusta ,a pałacu nie buduję tylko domek na starość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 03.04.2003 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 Poza tym są firmy, w których dany pracownik specjalizuje się np. w dachach, inny w murarce, a jeszcze inny w dociepleniach. U mnie plany uległy zmianie i całość (stan surowy zamknięty) robi jedna firma. Dokładnie sprawdziłem ich referencje i wszyscy byli zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trol 04.04.2003 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Wydaje mi się, że ideałem jest zakontraktowanie jednej, dobrej firmy do budowy całego domu. Jednakże zwracam uwagę na specyfikę dachu, gdzie, żeby go dobrze wykonać ,należałoby mieć o tym dosyć duże pojęcie i przynajmniej doświadczenie z wielu dachów wcześniej. Jak wiadomo dach można zepsuć koncertowo. Jeśli firma ma oddzielnych speców od dachu - to jest o.k. i takich firm należy szukać. Budowę dachu zaczyna się właściwie już od wylewania stropów i wieńców podporowych pod murłaty i krokwie -tu konieczny dobry nadzór bo wszelkie, nawet nieznaczne niedociągnięcia, mogą przełożyć się na istotne problemy dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 04.04.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Zgadzam się z Trolem najlepsza chyba jest usługa kompleksowa. Ja jadnak miałem oddzielnych murarzy i oddzielnych od więźby. Wszystko jakoś się udało zrobić bez specjalnych wpadek, ale wiem z innych przykładów, że jak murarz spieprzy to cieśla ma nie wesoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 04.04.2003 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Najlepiej aby każdy robił to co potrafi najlepiej czyliMurarz – buduje domCieśla – stawia więźbę dachowąDekarz – pokrywa dachJa wychodząc z tego założenia miałem trzy ekipy, które współdziałały ze sobą. Czasami ekipy budowlane stawiają dachy, ale trzeba by zobaczyć ich pracę. Widziałem więźbę, która była niestety do rozebrania i postawienia na nowo. Np brak zamków na krokwach. Źle zamocowane jętki itp.Ekipa powinna być przez Nas sprawdzona.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanb 04.04.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Murarz domy muruje, krawiec szyje ubraniaale nic by niu uszyl gdyby nie mial mieszkania... Pozdrawiam piatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts