ewusiausa 24.02.2003 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Kupilam stary poniemiecki dom na wsi. Sciany sa mokre i wg roznych znajomych "doradzaczy" powinnnam zaczac od zrobienia izolacji pozionej i pionowej. Jak do tego tematu podejsc i od czego zaczac ? Wiosna idzie i chcialabym sie od tego przygotowac. Czy mozna we wlasnym zakresie przeprowadzic te prace czy tylko frmy budowlane wchodza w rachube ? Jakimi technologiami i gdzie szukac najlepszych wykonawcow. Jestem kopletnie niezorientowana. Serdecznie prosze o wszystkie rady oparte na wlasnych doswiadczeniach. Prosze o e-maile na [email protected] takze.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
capri 24.02.2003 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Na początek polecam "Poradnik budynków mieszkalnych. Technika i kalkulacja", Wydawnictwo Warszawskie Centrum Postępu Techniczno-Organizacyjnego Budownictwa. Ja jestem w posiadaniu wydania z 1999 roku zakupionego w "Muratorze". Nie wiem czy są może nowsze wydania. A jeżeli chodzi o szczegóły to znajdziesz je tutaj na forum pod hasłem "Szukaj" i Forumowicze też Ci pomogą.pozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.02.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 a mozna wiedziec gdzie ten domek jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusiausa 25.02.2003 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 On 2003-02-24 21:43, Teska wrote: a mozna wiedziec gdzie ten domek jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusiausa 25.02.2003 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 On 2003-02-24 21:43, Teska wrote:a mozna wiedziec gdzie ten domek jest??Domek jest na wsi an Dolnym Slasku ale to nie zmienia stanu rzeczy ze nadal potrzebuje porad. Jak widac nie idzie mi uczestnictwo w forum zbyt latwo. Ewa z USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts