Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GE Wrocław ratunku doradźcie

ez

Recommended Posts

Mieliśmy zmienić kredyt na Multibank idealna historia spłacania chcieli nam

dać w ciągu 5 dni. Ale zadzwoniliśmy po opinię do GE a ci zaczęli obiecywać,

że lepsze warunki itd. daliśmy się wciągnąć i co ....

Wniosek o te lepsze warunki złożyliśmy 21 marca. Wszystkie dokumenty były ok

według Pani przyjmującej. Czekamy z radością i ... nic. Około 4 kwietnia

dzwonię i pytam co z naszym wnioskiem słyszę w rozpatrzeniu. Za kilka dni

okazuje się, że chcą jeszcze zdjęcia zrobić wrr...ok przyjeżdżają po 3 dniach

i robią. Czekamy kolejne dni. Około 14 kwietnia okazuje się, że jeszcze

brakuje im zaświadczenia o zameldowaniu decyzja pozytywna ale jeszcze

zaświadczenie, donoszę 19 kwietnia, teraz ma być ekspres 20 kwietnia wysyłają

do centrali. Czekamy na aneks.

Dzisiaj jest 25 kwiecień dzwonię, aneksu niet zgubili nasze dokumenty.

Kierownik oddziału Wrocław nie chce rozmawiać infolinia nie wie co robić,

reklamację rozpatruje się 2 tygodnie.

Co robić jak interweniować, boję się że jak złożę wniosek o zwrot dokuemntów

to w pół roku nie dostanę

myślę że niezły rozwiązanie byłoby postraszenie,a może nawet zgłoszenie do Fundacji( towarzystwa?) Ochrony Konsumenta no i kłania się ustawa o ochronie danych osobowych - mając takie argumenty powinniści eszybko załatwić dobry kredyt i nie rozmawiajxcie z infolinia tyko do kierownika, dyrektora, głośno - na pewno nie będą chcieli takie antyreklamy orzy obecnej sytuacji na rynku 8)

pozdrawiam i napiszcie jak się skończyło :D

współczuję

ogólnie nie mam dobrych doświadczeń z tym bankiem- przy kredytach konsumenckich nie ma z kim rozmawiać, nie ma żadnej placówki dla klientów detalicznych - ogólnie do kitu

składałam u nich wniosek o kredyt mieszkaniowy- zwodzili mnie kilka miesiecy, miałam podpisaną umowę na zakup mieszkania i po rozpatrzeniu dokumentów zadzwoniła do mnie konsultantka i powiedziała, że dostalam kredyt .

Potem zmienili zdanie i zmniejszyli wielkość kredytu- to co miałam kupić mieszkanie bez łazienki ?? :o :evil:

Konsultantka kazał mi napisać pismo z odwołaniem... po tym odmówili mi całkowicie kredytu bez uzasadnienia bo przecież nie muszę się tłumaczyć :o

a konsultantka powiedziała, że zawsze tak robią jak klient się odwołuje :o NIC nie przemawia za tym bankiem

co gorsza nie wiem czy jest taki bank, który faktycznie spełnia nasze oczekiwania :-? obecnie mam kredyt w PKOBP i przez 1/2 roku już dwukrotnie podwyzszyli mi oprocentowanie - strach się bać

o kurcze to mnie niezle nastraszyliscie z tym GE......brałam kiedys u nich kredyt na samochod i byłam bardzo zadowolona a dzisiaj pojechałam do nich o kredyt hipoteczny i musze powiedziec,ze doradca bardzo chciał nam pomoc.My nie mamy zdolnosci na az tak duzy kredyt jaki chcemy wziac,ale doradca z banku wymyslił inne rozwiaząnie przy ktorym tą zdolnosc miec będziemy,ale jak teraz czytam to co Wy piszecie to az sie boję ,ze to wszystko pic na wode :cry: :cry: :cry:

Musze przyznać, że zaskakuja mnie powyższe opinie. Kredyt w GE MoneyBANK (oddział Katowice) mam od roku, robiłam aneksy i nie miałam żadnych problemów. Doradca kredytowy zawsze jest na telefon, przyjeżdża do domu, formalności nie trwały nigdy dłużej niż 1 tydzień. Ja mam same pozyty. Mój szwagier ma kredyt w Millenium (załatwiał w BGŻ - ale po 4 miesiącach dał sobie spokój) i ciągle narzeka. Jak to powiedział, uzbiera trochę kasy, spłaci całość i nigdy do tego banku juz nie wróci (kredyt brany w W-wie).

Musze przyznać, że zaskakuja mnie powyższe opinie. Kredyt w GE MoneyBANK (oddział Katowice) mam od roku, robiłam aneksy i nie miałam żadnych problemów. Doradca kredytowy zawsze jest na telefon, przyjeżdża do domu, formalności nie trwały nigdy dłużej niż 1 tydzień. Ja mam same pozyty. Mój szwagier ma kredyt w Millenium (załatwiał w BGŻ - ale po 4 miesiącach dał sobie spokój) i ciągle narzeka. Jak to powiedział, uzbiera trochę kasy, spłaci całość i nigdy do tego banku juz nie wróci (kredyt brany w W-wie).

Mam takie same doswiadczenia. Też oddział Katowice. Żłego słowa o doradcy nie powiem. Wszelkie sprawy załatwiamy mailem do niego, a on załatwia dalej.

Polecam.