pietrek30 25.04.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 WitamJestem dziś przed rozmową z człowiekiem, który będzie może robił mi dach, więc interesuje mnie cena robocizny za ok. 160m dachu, 2 spadowy bez żadnych okien itp. na domu, do tego pokrycie dachu na garażu ok. 60 m też 2 spadowy. Ile mniej więcej u Was biorą?Czy opłaca się zlecić całość na full dachu jednej osobie - firmie, czy lepiej jeden konstrukcję, inny pokrycie, inny orynnowanie?Jak na razie mam ceny drewna z okolicznych tartaków i tak:Deski calówki - 400 zl/m3Murłaty 14x14 - 10,78 mbKrokwie 14x7 - 5,39 mbNo i impregnat 50 zł/m3A jak z cenami za ww. materiały kalkulują się u innych? Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celina11 25.04.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 ceny materiału masz dobre. warto wziąć jednego wykonawcę który zrobi wszystko. nie będzie przeganianki winy z jednego na drugiego. ja zajmuję się tego typu pracami i jeśli byłbyś zainteresowany za całość takiego dachu koszt robocizny wynosił by ok. 6000 zł (konstrukcja, odeskowanie, papa lub folia, olistwowanie, blacha, obróbki, orynnowanie . mój telefon 502-614-649 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts