sp9wus 24.02.2003 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Chcę we własnym zakresie wykonać obudowę do kominka. Czy mogę gdzieś w Małopolsce zakupić potrzebne materiały (tanio).Obudowę muszę wykonać jako rozbieralną, ponieważ jest to wkład z płaszczem wodnym. Czy ktoś robił taką obudowę? Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 25.02.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Ja bym nie ryzykował samodzielnej instalacji kominka z płaszczem wodnym. Niestety nie spotkałem się z instrukcją takiego montażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.02.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Oj Radex, tu chodzi o obudowę, a nie o instalację kominka z płaszczem wodnym. Mamy podobny problem, po pierwsze żadne typowe obudowy nie pasują, więc projekt robię sama; po drugie firmy robiące obudowy, nie bardzo chcą robić obudowy łatwo rozbieralne. Tak więc, siedzę narazie przed kominkiem nieobudowanym i myślę Dół mam już opracowany, trudniejsza sprawa z dodatkowym wlotem powietrza pod obudowę, które ocieplone wydostawałoby się górną kratką w obudowie. I jak zrobić górną część otwieralną bez dewastacji. Wykonywać tego sami nie będziemy, ale spec dostanie od nas "zakres robót" Jeżeli macie jakieś pomysły, chętnie poczytamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 25.02.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Sorry, nie doczytałem. Jakieś drzwiczki by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 25.02.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 MajkaJak już zaprojektujesz sobie obudowę, masz już na oku jakiegoś speca? (taniego a dobrego) [ Ta wiadomość była edytowana przez: Zielona dnia 2003-02-25 12:36 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.02.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Tak, górala Żadnej pracy się nie boi. Najlepsza "złota rączka" jaka znam i rozumie co mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 25.02.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Jak Ci zrobi obudowę to może go polecisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 26.02.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Też jestem zainteresowana tematem obudowy termokominka i pewnie zadam głupie pytanie, ale nie wiem dlaczego obudowa musi być łatwo rozbieralna i czym ma się różnić oprócz wielkości od zwykłej obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts