Maniek K. 24.02.2003 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2003 Witajcie. Szukam firmy zajmującej sie odiwertami studni głebinowych oraz pełnym ich montażem okolice Legnicy. Czy jest prawdą, że należy miec pozwolenie aby na własnej działce wykonać odwiert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 25.02.2003 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 wg mojej wiedzy i "fachowcow" z gminy do 30 metrow nie trzeba pozwolenia, taka informacje otrzymalem u siebie w gminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 25.02.2003 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Do 30 m głębokości odwiertu nie potrzeba pozwolenia wodno-prawnego (i całego cyrku związanego z jego uzyskaniem), ale projekt na wykonanie odwiertu i wykonanie (niestety) jest konieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMarek 25.02.2003 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 A co jeżeli nie będę miał projektu, a chłopaki ją wywiercą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 25.02.2003 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Koniecznosc pozwolenia zalezy od ilosci wydobywanej wody. Nie pamietam jaka to jest ilosc, ale na potrzeby przecietnego gospodarstwa zadne zezwolenie nie jest potrzebne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musso 25.02.2003 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Będziesz miał studnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek K. 25.02.2003 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Wielkie dzięki. W DOMU BĘDZIE WODA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.02.2003 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 Faktycznie będziesz miał studnie. Ja też tak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literad 28.02.2003 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Chce sie przyłączyć do dyskusji bo również zamierzam wiercić studnie. O ile wiercenie, pompę mam już załatwioną to nierozwiązaną sprawą pozostaje hydrofor. Grundfos dostarcza w zestawie z pompą hydrofor o pojemności 8 l dla pompy o 5 m3/h i wys. podnoszenia 60 m . Taka pojemność wynika moim zdaniem tylko z soft ( czasu ) rozruchu pompy, funkcję tradycyjnego zbiornika hydroforowego przejmuje pompa i złoża wody. Chce się dowiedzieć jakie systemy stosujecie u siebie i czy macie z tym jakieś problemy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 28.02.2003 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Ile kosztuje 1 mb odwiertu ? U mnie wolaja 120 zl, w tym chyba rura z filtrem na koncu. Potem kilkaset zl hydrofor i przewody. Na co zwrocic uwage przy wierceniu, bo miejsce sami rozdzka musza chyba znalesc (gratisowo), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts