Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jasny blat i grafitowy zlew - będzie wyglądało na ludzi?

SławekD-żonka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu, Wasza kuchnia zapowiada się wspaniale! Oglądałam też zdjęcia domu z myciem okien włącznie ( :o ) i jestem pod wrażeniem.

Muszę Cię jednak ostrzec przed tym zlewem. Miałam taki ciemnozielony i wiem, że nigdy więcej nie będę miała ze względu na zacieki z wody. Jeśli po każdym KAŻDYM myciu choćby jednej szklanki nie umyjesz dokładnie i nie wytrzesz do sucha zlewu bedzie widać wyraźne zacieki.

Kasiu przyglądam się Twojej kuchni....na lewo od zlewu będzie zmywarka, a pod zlewem kosz na śmieci? Jeśli tak to radzę, aby drzwiczki od szafki na kosz na śmieci otwierał się w drugą stronę, będzie wygodniej wyrzucać resztki jedzenia z talerzy i ładować do zmywarki.

Olka masz 100% racji 8) Będzie tak jak mówisz, w ogóle nie zwróciłam uwagi, że złe drzwiczki dałam :-? :lol:

Po mojemu, to zacieki z wody robią się z kamienia. Jesli woda tam gdzie mieszkasz jest miękka, nie sądzę żeby był problem.

Poza tym, to czy zlew brudzi sie bardzo, czy trochę, zależy raczej od tego z czego jest zrobiony i jaką ma fakturę i odcień, a nie kolor. Gładki i błyszczący bardziej będzie się brudził niż z fakturką i z założenia przybrudzonym odcieniem.

Dla mnie kuchnia bomba.

Po mojemu, to zacieki z wody robią się z kamienia. Jesli woda tam gdzie mieszkasz jest miękka, nie sądzę żeby był problem.

Poza tym, to czy zlew brudzi sie bardzo, czy trochę, zależy raczej od tego z czego jest zrobiony i jaką ma fakturę i odcień, a nie kolor. Gładki i błyszczący bardziej będzie się brudził niż z fakturką i z założenia przybrudzonym odcieniem.

Czyli powinno być dobrze 8) :p

Dla mnie kuchnia bomba.

Dziekuję :p :p :p

A jakbym tak dała drewno z okapu do wybarwienia na jakiś ciemny kolor - prawie czarny??? :roll: :roll: :roll: ??? :roll: :roll: :roll: ???

Kuchnia nie będzie drewniana, nie przejedzie sie bejcą i po sprawie - nie uzyskamy idealnie tego samego koloru co szafki, to może taka kombinacja .... okap będzie nad czarnym (antracytowym :wink: ) piekarnikiem i płytą gazową.

http://www.megamedia.pl/_p/1/n/okapy-kominowe-amica-oke9262d-p1010.jpg lub http://www.megamedia.pl/_p/2/n/okapy-kominowe-faber-tuscany-90-wb-p2740.jpg

Dzisiaj jedziemy zamówić :roll: :roll: :roll: Mam nadzieję, że o wszystkim pomyślałam, a przynajmniej o tych najważniejszych sprawach :-?

Witam,

Chciałam tylko napisać, że od 2 lat mam w kuchni zlewozmywak GRAFITOWY Franke, płytę elektryczną AMICA też ciemną oraz mikrofalę srebrną z grafitową szybką - wszystko to przy jasnym ecru blacie oraz szafkach z jasnego buku. Wygląda to świetnie, znajomi bardzo chwalą a z utrzymaniem czystości zlewu nie ma więcej pracy niż przy zlewach ze stali szlachetnej. Tą kuchnię mam na razie w mieszkaniu w bloku, ale jak już zakończymy budowę to w 100% zostanie zdemontowana i przeniesioona do nowego domu, bo uważam, że dobór kolorów był absolutnie trafiony :wink: Pozdrawiam!

Alison - daj fotkę!

ŻonkaCzy jak okap będzie czarny, to nie będzie za ciemno i przytłaczająco? W sumie frontów też nie masz jasnych.. Może raczej okap nawiązujący do blatu?

Nie cały okap - bo to faktycznie byłoby przytłaczające, chodziło mi o wybarwienie samego drewna.