IGUANA 26.04.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 MAM ZAMIAR KUPIĆ SOBIE CIŚNIEniowy expres do kawy firmy KRUPS . Ale zupełnie się nie znam są tam jakieś bary ( domniemam im więcej tym lepiej) nie wiem nawet jak działa taki expresik może ktoś ma i używa jak się sprawdza w codziennym użytku czekam na opinie a może kupić zwykły przelewowy i nie zawracać sobie głowy techniką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 26.04.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 ciśnieniowy jest lepszy, a kawę jaką tam wsadzisz, wyciągasz sprasowaną, wszystko wydrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.04.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 A więc - ciśnienie 15 bar - co do kawy zwykła MK Cafe może nie smakować. Radzę kupić nowy(chyba, że lubicie pogrzebać przy nim). Pamiętajcie o czyszczeniu sitka po zaparzeniu kawy. A smak? Oj lepszy dla smakoszy...tylko trzba się nauczyć obsługi urządzenia... Pozdrawiam użytkownik małego(hehe) Krupsa 15 barowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.04.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 A smak ? No tylko PELLINI !! ( szukać w Bomi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.04.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 A smak ? No tylko PELLINI !! ( szukać w Bomi) Jasne a skąd ja w moim wyp....ździewie wezmę BOMI? Ale w Gdyni mam sklepy z różnymi kawami tzw "kolonialne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.04.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 A smak ? No tylko PELLINI !! ( szukać w Bomi) Jasne a skąd ja w moim wyp....ździewie wezmę BOMI? Ale w Gdyni mam sklepy z różnymi kawami tzw "kolonialne". Dawaj adres to ci wyślę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.04.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Hmmm... na poczatek to może w końcu zmielę tą którą mam z takiego sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.04.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Hmmm... na poczatek to może w końcu zmielę tą którą mam z takiego sklepu? As you wish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.04.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Hmmm... na poczatek to może w końcu zmielę tą którą mam z takiego sklepu? As you wish I now...morning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 27.04.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 ja kawe z ekspresu lubie ale zadko pijam bo jakims smakoszem kawy nie jestem , pije rano na obudzenie sie (rozpuszczalna) a nie delektuje... a ekspres stoi w kuchni i sie kurzy - nie mam czaso rano na czekanie czyszczenie itp pozatym ta z ekspressu dla mnie za mocna.... od razu rece mi lataja.... za to jestem fanka herbat - zielonych czerwonych , smakowych ... i ostatnio poluje na takie "ekspresiki" do parzenia herbaty (no ale one juz nie cisnieniowe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.04.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 kawa z ekspresu ma kompletnie inny smak. Ale nie można przegiąć z ilością wypitego wywaru mozna sie uczulić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 27.04.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Nie ma jak dobra plujka - człek i napije się i przekąsi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 27.04.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Jeśli jest ktoś smakoszem kawy, to zgodzi się ze mna, że najlepsza jest kawa "świerzo zmielona". Ja sam od kilku lat miałem ekspres ciśnieniowy (to ten z tymi "barami"), ale zawsze było "coś nie tak". Robiłam różne mieszanki,ale to nie ta kawa. I wymyśliłem! Ekspres ma być z młynkiem. Kupiłem takowy, jest to tz. automat (a ściślej pół). Do młynka sypie się kawe, ustala "ziarnistość", ilość wody i naparu i enter. " Maszynka mieli, dozuje, ubija i parzy znakomitą kawunię z naturalną pianką. Warto zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 27.04.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Ortografia na bakier. Poprawcie na czerwono. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 28.04.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 a możecie podać jakieś namiary (tzn. nazwy) na takie ekspresy do kawy. acha, czy to prawda, że taki ekspres z młynkiem to koszt powyżej 3k bo jeśli tak, to chyba jeszcze długo go nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 05.05.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 a możecie podać jakieś namiary (tzn. nazwy) na takie ekspresy do kawy. acha, czy to prawda, że taki ekspres z młynkiem to koszt powyżej 3k bo jeśli tak, to chyba jeszcze długo go nie kupię Krups na 1 filiżankę nowy ok 600-700 zł a z allegro ok. 130-150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 05.05.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Krups na 1 filiżankę nowy ok 600-700 zł a z allegro ok. 130-150 zł ale jak rozumiem to kawiarka bez młynka. z młynkiem pewnie droższa a firma krups tu i ówdzie się powtarza więc dobrze wiedzieć. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 05.05.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Ja mam większy problem ponieważ uwielbiam zapach kawy a nikt tzn. żona ani ja ich nie pijamy max.1 kawa na tydzień więc ciągle brak mi pozytywnych odczuć zapachowych (dlatego cieszę się z gości) Uwielbiam za to herbaty carne i czerwone, ewentualnie owocowe (zielone jakoś nie) I co z tym fantem zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 06.05.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Krups na 1 filiżankę nowy ok 600-700 zł a z allegro ok. 130-150 zł ale jak rozumiem to kawiarka bez młynka. z młynkiem pewnie droższa a firma krups tu i ówdzie się powtarza więc dobrze wiedzieć. dzięki No jasne - tyle kosztuje zwykły full manual. Ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 07.05.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Ja mam większy problem ponieważ uwielbiam zapach kawy a nikt tzn. żona ani ja ich nie pijamy max.1 kawa na tydzień więc ciągle brak mi pozytywnych odczuć zapachowych (dlatego cieszę się z gości) Uwielbiam za to herbaty carne i czerwone, ewentualnie owocowe (zielone jakoś nie) I co z tym fantem zrobić ? no to mozna polecici swieczki zapachowe - sa juz takie o zapachu kawy moze az tak intensywnie nie pachna jak prawdziwa kofeina ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts