oorbus 16.01.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 prawie sie zaksztusiłem, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonsaii 16.01.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ufff, dobrze, że tylko prawie! Prawie w końcu robi dużą różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.01.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 prawie sie zaksztusiłem Neską? A nie, Ty w ChRL - zieloną herbatkę wsysasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.01.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Dzieki podpowiedzi Cpt_Q kupilam ekspres 2w1 (przelewowo-cisnieniowy) i po 2 msc moge powiedziec, ze bardziej smakuje mi kawa z przelewowki. Do tego mam ekspres z programatorem, wiec gdy rano wstajemy zaspani, a kawa juz jest zrobiona i poczuje w kuchni zapach to od razu jestem juz na pelnych obrotach.Co do cisnienowego to lubie taka kawke ze spienionym mlekiem ale tak nie za czesto (przy niedzieli).Do cisnieniowego uzywam illy, a do przelewowki najlepiej nam smakuje jacobs zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.01.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 ...do cisnieniowego uzywam illy, a do przelewowki najlepiej nam smakuje jacobs zielony. ja też do ciśnieniowego jeszcze poszukuję swojego faworyta (tych różnistych Lavazza, Segafredo i innych jest mrowie a mrowie przelewowy rano na rozruch - jassne - pełen dzbanek - razem z żoną obalamy. No i dobry jak goście są, nikt się nie będzie pierniczył w dziesięć kawek z espresso - cały czas by trzeba było przy nim stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 16.01.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Spróbuj kawy na wagę w ziarnach ze sklepu Tchibo. Mają tam kilka gatunków, różnie palonych. Pyszne i niedrogie.Lavazza klasyczna złota - popieram. Nie polecam kaw z " Pożegnania z Afryką"- gangsterskie zdzierstwo!!! Mam expresik Jura z młynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 16.01.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 A ja nie lubie Lavazzy w ciśnieniówce Natomiast polecam kawę, którą można kupić m.in. w Piotrze i Pawle. Kawa nazywa się Kimbo - mnie ta nazwa kiedyś też nic nie mówiła Bardzo smaczna, nie za kwaśna - wychodzi smaczna nawet w bardzo "wymagających" ekspresach. Można ją kupić mieloną jak i ziarnach, w kilku wersjach. Najlepsza jest wersja w czarnym opakowaniu o nazwie Espresso Napoletano. Kosztuje podobnie jak Lavazza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 16.01.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Kimbo ok, faktycznie. Jak kawa wychodzi kwaśna, znakiem coś nie teges z przygotowaniem. zdaje się że temp parzenia za niska. ale nie jestem pewny, to żona parzy kawe u nas w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.01.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 W ekspresach ciśnieniowych kawa jest parzona bardzo szybko. Krótki okres parzenia powoduje, ze jest bardzo aromatyczna i mocna ale zawiera bardzo mało kofeiny. Dlatego Włosi, którzy piją kawę z ekspresów ciśnieniowych lub kawiarek działających ciśnieniowo piją tych kaw i 10 dziennie i nie czują tego efektu drżenia jaki mamy gdy wypijemy za dużo kawy parzonej w ekspresie przelewowym czy rozpuszczalnej. Kawa z ekspresu ciśnieniowego to tzw. mała kawa. Jest esencjonalna niemalże. Pobudza i dodaje powera ale nie ma po niej drżenia. Osobiscie lubie do kawy dodać czasem smaczku wanilii lub cynamonu. Jest też dostępna przyprawa do kawy Kamisa w słoiczku. Nadaje kawie przyjemny korzenno-piernikowy zapach. Oczywiście po takie urozmajcenia prawdziwy smakosz kawy pewnei nie siegnie ale czasem chce się odmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 19.01.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 a ja się rozmiłowałam w Pellini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 20.01.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 (...)Osobiscie lubie do kawy dodać czasem smaczku wanilii lub cynamonu. Jest też dostępna przyprawa do kawy Kamisa w słoiczku. Nadaje kawie przyjemny korzenno-piernikowy zapach. (...) tego właśnie nie znoszę. tak samo jak piwa z sokiem, ble pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 20.01.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 No tak, ale ja się nie śmiem nazywać prawdziwym smakoszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 21.01.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 No tak, ale ja się nie śmiem nazywać prawdziwym smakoszem ja też nie. ja po prostu lubię kawę . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 27.01.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Jak ekspres cisnieniowy to tylko SAECO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 27.01.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Jak ekspres cisnieniowy to tylko SAECO raczej Jura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 05.05.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Dobra kawa: Kiedy mamy dobrą WODĘ TO PODSTAWA. Z DOBREJ WODY TO DOPIERO JEST KAWA. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziarax 05.05.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 jarkotowa Od kilku dni mam ten "expres" Dolce Gusto i hmmm.... Ja nie jestem strasznym smakoszem kawy, więc jak na mój gust, wszystkie kapsułki smaczne. I czekolada super. Ale jak dla mnie, woda leci za zimna. Jest ciepła, ale nie gorąca. To mi przeszkadza. Ale ogólnie, tak do "zabawy" fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaemka1 20.08.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Polecam ekspres JURAMam model Z5 II generacji - chrom.Nie dość, ze ma nowoczesny designe, to równiez parzy doskonałą kawę.A zwłaszcza prawdziwe capuccino, którego jestem fanką.Mam juz 1,5 roku, i wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.08.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 prawdziwe capuccino to się spienia ręcznie a nie ekspresem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaemka1 24.08.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Naprawdę?A jak to sie robi ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts