stegi 26.04.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Mam do Was prośbę o pomoc.Sytuacja smutna ale musze sie z nią zmierzyć. Na początku roku miałem rozpoczynac rozbudowę domu z jednorodzinnego na dwurodzinny. Właścicielem obecnego domu byłem ja wraz z tatą więc wszystkie dokumenty zostały wystawione na dwóch inwestorów. Wszystkie dokumenty zostały załatwione włącznie z pozwoleniem na budowę. Niestety los tak chciał i tata zmarł niedawno. Nie bardzo wiem jak teraz mam zacząc odkręcać te dokumenty , czy wszystkie trzeba od nowa załatwiac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 26.04.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Mam do Was prośbę o pomoc. Sytuacja smutna ale musze sie z nią zmierzyć. Na początku roku miałem rozpoczynac rozbudowę domu z jednorodzinnego na dwurodzinny. Właścicielem obecnego domu byłem ja wraz z tatą więc wszystkie dokumenty zostały wystawione na dwóch inwestorów. Wszystkie dokumenty zostały załatwione włącznie z pozwoleniem na budowę. Niestety los tak chciał i tata zmarł niedawno. Nie bardzo wiem jak teraz mam zacząc odkręcać te dokumenty , czy wszystkie trzeba od nowa załatwiac? nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 26.04.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Chyba warto przed postawieniem domu uregulowac prawo własności gruntu, bo czyj grunt - tego dom.Może sie w przyszłości okazać, że będziesz musiał zapłacić podatek spadkowy za własny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stegi 27.04.2006 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Sprawa spadkowa jest w toku , zmieni sie współwłasciciel gruntu i domu , bedzie to moja matka i ja , nie wiem tylko czy po przeprowadzeniu takiego spadku , trzeba bedzie zmieniać też inwestora np w pozwoleniu na budowę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts