Habier 26.04.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Witajcie, co sądzicie o nowym projekcie C77C http://www.projekty.murator.com.pl/projekt?IdProjektu=366&IdKolekcji=36 Czy ktoś z Was ma doświadczenie z takimi rozwiązaniami: - schody (w jaki sposób to powinno być zrealizowane) i jak w rzeczywistości będa wyglądać? - poddasze (jedynie okna dachowe i wszędzie skosy) czy tam może być dostatecznie jasno i jak człowiek sie czuje przebywając w takich pomieszczeniach? - garaż (czy na takiej pow. zmieszczą sie 2 samochody?) Będę bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi dotyczące tego domu. pzdrHabier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 27.04.2006 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Piękny jest ten C 77 w każdej wersji, ja jednak zdecydowałem się na C115 "SKRZAT" ( http://www.projekty.murator.com.pl/projekt?IdProjektu=330&IdKolekcji= ), który należy do tej samej rodziny ale jest mniejszy i tańszy w realizacji. Jeśli jest tu jakiś sympatyk SKRZATA to proszę o kontakt. pozdrawiam skarbnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 27.04.2006 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Skarbnik: gratuluje decyzji Bardzo ładny, ale pierwsza myśl to : garaż, który ma 14,6 m2; Zdajesz sobie sprawe, jaka to jest powierzchnia? pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skarbnik 27.04.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 hm...............jeśli ktoś jeździ mercedesem to zapewne nie będzie rozważał budowy SKRZATA. Mój Fiacik Siena spokojnie do tego garażu wjedzie. pzdrskarbnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 27.04.2006 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 hm...............jeśli ktoś jeździ mercedesem to zapewne nie będzie rozważał budowy SKRZATA. Mój Fiacik Siena spokojnie do tego garażu wjedzie. pzdr skarbnik Siena to duzy samochod. Sam trzymalem Siene w garazu 18 m2. Było okej, ale 15m2 to pewnie bedzie ciasno. Albo po prostu nic innego sie tam nie zmieści. Pewnie dasz sobie rade pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 28.04.2006 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 a czy 28 m2 dla 2 samochodów wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS-ce 03.05.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Witam co do C77c to też mi się bardzo podobaale jak to zawsze bywa boję sie o fundusze (nie wiem czy nie przesadze i zostane z nie wykończonym). - co do schodów to mogą byc drewniane droższe lub betonowe tańsze ale muszą buć bardzo dobrze wykonane iwykończone poniewarz są w bardzo widocznym miejscu i żle wykonane będą szpecić.- co do poddasza to powinno być jasno okna połaciowe dają więcej światła, powierzchnia poddasza podana jest od 1,90m w zwysz a ścianka kolankowa zaczyna się mniej więcej ok 0,9 - 1,2m dlatego rzeczywista powierzchnia podłogi jest więkrza spokojnie można wstawić pod ścianę jakąś kanapę itd- co do garażu to pewnie się zmieszczą 2 samochody ale czy będzie komfortowo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 0526 31.05.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 szukam kogoś kto zamierza lub już wybudował III wariant zręcznego z muratora. będę wdzięczna za wskazówki lub uwagi . Jesteśmy na etapie załatwiania spraw związanych z projektem zagospodarowania przestrzennego. Projektu jeszcze nie kupiliśmy bo na tym etapie jeszcze nie trzeba. Dlatego zanim kupię chciałabym poznać opinie innych. Dodam że będziemy budowali 2 takie same znajomi na sąsiedniej działce. podaję stronę z projektem http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=366&IdKolekcji= z góry wielkie dzięki Renata z dolnego śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimes 10.06.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Witam!!! Z wszystkich projektów, które przeglądałem właśnie C77C wpadł mi najbardziej w oko. Jednak koniecznie chciałbym go najpierw zobaczyć na żywo. Projekt projektem a rzeczywistość może być inna . Może jest już jednak ktoś kto rozpoczął budowę tego domku, albo przynajmniej sie zdecydowal:). Chętnie wymieniłbym poglądy Pozdrawiam. Kimes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewisko 24.07.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Witam miłośników C77c. Ustawiam się w kolejce do zakupu tego projektu. A zamierzam startować z budową (fundamety) jeszcze w tym roku. O garaż tej wielkości się nie obawiam. Do tej pory parkuję astrą na 12,5 mkw i nie jest tak źle. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimes 24.07.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 No to fajnie, ze jest nas coraz wiecej:) Ja właśnie dzisiaj zamówiłem projekt ale budowę planuje dopiero za rok. W końcu trzeba się dobrze przygotować Czekam z niecierpliwością na wszelkie informacje z placu boju tzn z placu budowy:) Pozdrowienia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 24.07.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Ja też przymierzam się do tego domu, obawiam się,że garaż jest za mały na dwa samocody. Zastanawiam się nad powiększeniem domu i wprowadzeniu kilku zmian tj poszerzyć dom o 1 m- garaz i pomieszczenie gospodarcze (10) i z tyłu za nim utworzyć drugie pomieszczenie z wyjsciem na ogród. Oprócz tego zwiększyć kąt nachylenia dachu (tak jak w C132 Barwnym). Co o tym sądzicie. Z chęcią obejrzałabym budowę Zręcznego najlepiej w województwie dolnośląskim. Czy jest ktoś budujący z tych okolic Chcę rozpocząc budowę w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewisko 25.07.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Ja też chętnie zobaczyłabym ten projekt już wybudowany, ale to chyba tegoroczna nowość, więc najprędzej w przyszłym roku będzie coś do obejrzenia. Jeśli wybuduję dom w 2007 to zaproszę wszystkich chętnych do siebie - południowe okolice Warszawy. Myślę, że w miarę na bieżąco będę robić zdjęcia z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimes 25.07.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 To czekamy na postępy z budowy:)Ja wczoraj zamówiłem i już dzisiaj przysłali mi projekt:) Jak budowa pojdzie tak szybko jak dostawa projektu to bedzie calkiem, calkiem:)Pozdrowienia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 13.08.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Jestem tez mieszkanką Dolnego Śląska. Podoba nam się zręczny wariant III. Budowę chcemy rozpocząc w przyszłym roku. Działka w Dobrzykowicach. Chętnie wysłuchm waszych uwag i spostrzezen. Na jakim jesteście etapie,. Czy coś zmieniscie w tym projekcie. My się zastawiamy nad poszerzeniem o 1m (od strony gaeazu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 0526 28.08.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam, nastąpiła zmiana planów i nie kupiliśmy projektu zręcznego więc nie mogę ci nic na ten temat powiedzieć. Natomiast znaleźliśmy super architekta (niedrogi) który zrobił nam projekt taki jak my chcemy, bryłą przypomina zręczny III też z garażem na 2 auta, ale środek jest bardziej funkcjonalny i odpowiadający naszym potrzebom,(mamy 2 małych dzieci) Poza tym kupując gotowca musicie liczyć się z tym że będziecie mieli kilka ładnych przeróbek z powodu strefy klimat. śniegowej i wiatrowej czyli dostosowanie go do warunków i gleby. Każda zmiana kosztuje, nie wiem z jakiego rejonu jesteście my mamy działkę w okolicach Wałbrzycha czyli tereny górskie stąd byłoby dużo zmian. Zamiast przerabiać zrobiliśmy projekt indywidualny dostos. do naszej strefy. Chętnie coś podpowiemy jeżeli zdecydujecie się robić indywidualny projekt. Sami też korzystamy z podpowiedzi tych co już mają to za sobą. dużo dowiedzieliśmy się na tematy okien , ogrzewania , schodów wewnątrz i drzwi do garażu (jeśli jest wejście z domu powinny być podwójne drzwi żeby eliminowały zapachy spalin, nie wychładzały pomieszczeń itp.) PowodzeniaPozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 29.08.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 jezeli mozesz powiedziec jaka cene projektu indywidualnego i jak dlugo trzeba czekac na wykonanie, my bedziemy budowac koło Wrocławia, skąd jest architekt , kiedy zamierzacie budowac, i czy macie "sprawdzoną" ekipe budowlane. Chodzi nam o słowną, dobrze wykonującą robotę PozdrawiamDanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 0526 30.08.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam, nasz projekt kosztuje 6 tys. z tym że kosztuje nas 3 tys. ponieważ nasi przyjaciele zdecydowali się na budowę takiego samego domu i mamy jeden projekt na 2 rodziny wersja A i B różni sie tylko wewnątrz ściankami działowymi i schodami na poddasze oraz oknami w salonie. każdy w.g. swoich upodobań . Nasz architekt sam zaproponował nam takie rozwiązanie bo koszty schodzą na pół i tak naprawdę jest to koszt porównywalny do gotowego z adaptacją , zmianami i obsługą architekta. Być może architekt będzie chciał sprzedać ten nasz projekt jest jako powtarzalny, jeśli będziecie zainteresowani to mogę go polecić. Jesteśmy z niego zadowoleni wszystkie formalności w urzędach załatwia za nas. (W tej cenie)Co do ekipy budowlanej , jesteśmy na etapie rozmów z kilkoma firmami ( a raczej ekipami ) czekamy na wycenę i kosztorysy. Ale wszyscy twierdzą że postawienie takiego domu to jest czas około 2- 2,5 miesiąca do stanu zamkniętego. Będziemy zobowiązani jak podzielicie się z nami swoimi doświadczeniami. Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 0526 30.08.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Acha , architekt jest z Wałbrzycha ( słowny, młody godny polecenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata 0526 30.08.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 A ekipy budowlane mamy z polecenia ludzi którzy budowali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts