Walaciki 09.09.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Witam wszystkich miłośników Zręcznego III, wczoraj kupiliśmy projekt, zamierzamy wprowadzic w nim kosmetyczne zmiany, jest prawie idealny. Mamy działkę w gminie Żabia Wola, bierzemy się za formalności, ale pewnie nie uda nam się zacząc budowy jesienią . Będziemy częstymi bywalcami tego forum. Pozdrawiamy. Beata i Bartek( i mała Emilka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 09.09.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Witam wszystkich miłośników Zręcznego III, wczoraj kupiliśmy projekt, zamierzamy wprowadzic w nim kosmetyczne zmiany, jest prawie idealny. Mamy działkę w gminie Żabia Wola, bierzemy się za formalności, ale pewnie nie uda nam się zacząc budowy jesienią . Będziemy częstymi bywalcami tego forum. Pozdrawiamy. Beata i Bartek( i mała Emilka). Gratulacje - będę trzymał kciuki - ja dopiero za miesiąc najprawdopodobniej kupię projekt. Zamieszczajcie zdjęcia na necie - a być może pozwoliciwe się w przyszłości odwiedzić ? Czy zrobiliście jakieś zmiany ? Pozdrawiam Mateush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izamr 09.09.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Ja też przymierzam się do tego domu, obawiam się,że garaż jest za mały na dwa samocody. Zastanawiam się nad powiększeniem domu i wprowadzeniu kilku zmian tj poszerzyć dom o 1 m- garaz i pomieszczenie gospodarcze (10) i z tyłu za nim utworzyć drugie pomieszczenie z wyjsciem na ogród. Oprócz tego zwiększyć kąt nachylenia dachu (tak jak w C132 Barwnym). Co o tym sądzicie. Z chęcią obejrzałabym budowę Zręcznego najlepiej w województwie dolnośląskim. Czy jest ktoś budujący z tych okolic Chcę rozpocząc budowę w przyszłym roku. hej, chcemy wprowadzic podobne zmiany. jeszcze w grę wchodzi przeniesienie kominka na srodek chatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 09.09.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Gratulacje - będę trzymał kciuki - ja dopiero za miesiąc najprawdopodobniej kupię projekt. Zamieszczajcie zdjęcia na necie - a być może pozwoliciwe się w przyszłości odwiedzić ? Czy zrobiliście jakieś zmiany ? Pozdrawiam Mateush Nasza propozycja zmian w c77c: 1. Połączyc łazienkę z toaletą na dole (w obu łazienkach na pewno poprzesuwamy sanitariaty) 2. Zastanawialismy się nad poszerzeniem schodów, ale projektant w kolejnych wariantach c77 robił schody coraz szersze więc może nie będa za ciasne 3. W holu na górze ścianę łazienkową chcemy zrobic z luksfer, aby wpadało tam chociaż trochę dziennego światła z łazienki. 4. Piece będa dwa: gazowy i na eko-groszek 5. Myslimy nad materiałami, chyba damy grubszą warstwę ocieplajacą, okna koniecznie energooszczędne,myslimy też o rekuperatorach 6. Na górze chcemy jeszcze zrobic w jednym w pokoi małą garderobę Jak widac te nasze zmiany bardziej dotyczą wykończeniówki, na razie jestesmy pochłonięci formalnosciami, poszukujemy ekipy budującej w okolicach W-wy Pzdr ps. odwiedziny to chyba dopiero w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewisko 10.09.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 My żadnych zmian w projekcie nie przewidujemy. Co do ogrzewania to planujemy ogrzewanie gazowe, ale mnie mani się również kominkowe, tzn. chciałabym rozprowadzić ciepło z kominka rurami po poddaszu lub połączyć to wszystko w jednej instalacji (zaznaczam, że mój mąż jest temu przeciwny). Jesteśmy w trakcie załatwiania formalności, a ekipa budowlana prawdopodobnie ruszy z wiosną - do końca sezonu mają pracę. Aha! U nas prawdopodobnie ściana trójwarstowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 14.09.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 My żadnych zmian w projekcie nie przewidujemy. Co do ogrzewania to planujemy ogrzewanie gazowe, ale mnie mani się również kominkowe, tzn. chciałabym rozprowadzić ciepło z kominka rurami po poddaszu lub połączyć to wszystko w jednej instalacji (zaznaczam, że mój mąż jest temu przeciwny). Jesteśmy w trakcie załatwiania formalności, a ekipa budowlana prawdopodobnie ruszy z wiosną - do końca sezonu mają pracę. Aha! U nas prawdopodobnie ściana trójwarstowa. Ja myślę o połączeniu gaz + kominek z płaszczem wodnym. Trochę martwi mnie tylko sprawa wymiennika ciepła (kominek w obiegu otwartym, a gaz w zamkniętym). Też myślę o kominku od wewnątrz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 14.09.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Ja myślę o połączeniu gaz + kominek z płaszczem wodnym. Trochę martwi mnie tylko sprawa wymiennika ciepła (kominek w obiegu otwartym, a gaz w zamkniętym). Też myślę o kominku od wewnątrz. Pzdr hej w związku z trwającą w naszej rodzince od kilku dni burzą mózgów, muszę powiedziec, że wycofujemy się z eko groszku na rzecz systemu: kominek z płaszczem wodnym plus gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 14.09.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 hej w związku z trwającą w naszej rodzince od kilku dni burzą mózgów, muszę powiedziec, że wycofujemy się z eko groszku na rzecz systemu: kominek z płaszczem wodnym plus gaz. W weekend w Blue City w Wawie są targi Ciepły dom - mam zamiar się wybrać i obczaić rozwiązania. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewisko 14.09.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Szkoda, że nie wiedziałam o targach - pewnie też odwiedziłabym blue city. Mam nadzieję, że Ci którzy będą podzielą się informacjami. Liczę na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 24.09.2006 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Witajcie, wszytko wskazuje na to, ze z C77 wybralismy (bedziemy budowac) wersje C !!! (wersje lustrzaną) trzeba teraz zamowic projekt pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 25.09.2006 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Właśnie zamówiłem projekt Nasze zmiany, ktore chcemy zrobić w projekcie (tak na szybko): 1. Zrobienie pralni w "małej łazience". Opcją jest też zrobienie (obok komina) zrzutni z łazienki (na gorze) na brudne pranie do pralni. 2. Zamiana jednej z sypialni na górze na garderobe (graciarnie) 3. Powiekszenie łazienki na gorze kosztem jednej z sypialni lub garderoby. 4. Rezygnacja ze spizarnii - dzieki temu chcemy powiekszyc przedsionek. 5. Zmiana okna w salonie na drugie balkonowe. To okno bedzie u nas wychodzilo na zachod i przyda sie z tamtad troszke wiecej swiatla i ciepelka. Jesli chodzi o schody to : Bieg schodów w tym projekcie ma 90 cm - jest tez tam spocznik, wiec beda wygodne. Wczoraj ogladalem (chodzilem sobie po nich) schody szerokości 90 cm w dokmu jednorodzinnym - jest OK. Zastanawiamy sie też jak zagospodarowac kuchnie, schody (dziurę pod nimi) oraz przestrzen pomiedzy nimi. Moze macie jakies inne sugestie/pomysły? Im wiecej ludzi i wecej pomyslow tym lepiej. pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 28.09.2006 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 hej, buduje ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 29.09.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 hej, buduje ktoś? Myślę że ktoś buduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 29.09.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 My wybraliśmy C113 Drobny z tej samej rodziny. Jest minimalnie mniejszy i ma garaż na jeden samochód. Jeszcze nie kupiliśmy projektu bo ciągle nie mogę sobie wyobrazić pokoi dla dzieci na poddaszu. Ogromne skosy z każdej strony - powierzchnia przy podłodze 18 m a użytkowa 8. Jak urządzić im pokoje.... A może wcale nie będzie tak żle? Walczę z myślami..... W C77 jest podobnie. Was to nie martwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 29.09.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 My wybraliśmy C113 Drobny z tej samej rodziny. Jest minimalnie mniejszy i ma garaż na jeden samochód. Jeszcze nie kupiliśmy projektu bo ciągle nie mogę sobie wyobrazić pokoi dla dzieci na poddaszu. Ogromne skosy z każdej strony - powierzchnia przy podłodze 18 m a użytkowa 8. Jak urządzić im pokoje.... A może wcale nie będzie tak żle? Walczę z myślami..... W C77 jest podobnie. Was to nie martwi? Ja zrobiłem sobie symulację 3D i się nie stresuję. Jeśli martwią Cię skosy - nie powinnaś może rozważać projektów z dachem kopertowym - może poszukaj jakiegoś miłego dwuspadowca ? Mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 29.09.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 W tym właśnie tkwi problem. Nie podobają mi się domy z dwuspadowym dachem (myślałam nawet alternatywnie o C117). Te "kopertówki" mają w sobie to "COŚ" . Piszesz, że zrobiłeś sobie symulację 3D, czy możesz mi w jakiś sposób to podesłać na piva? Ja nie mam wyobraźni przestrzennej i może dlatego tak trudno mi to sobie wyobrazić. Kurcze, naprawdę chcę ten dom..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 29.09.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 W tym właśnie tkwi problem. Nie podobają mi się domy z dwuspadowym dachem (myślałam nawet alternatywnie o C117). Te "kopertówki" mają w sobie to "COŚ" . Piszesz, że zrobiłeś sobie symulację 3D, czy możesz mi w jakiś sposób to podesłać na piva? Ja nie mam wyobraźni przestrzennej i może dlatego tak trudno mi to sobie wyobrazić. Kurcze, naprawdę chcę ten dom..... Musisz najpierw załatwić sobie program sketchup - inaczej jej nie obejrzysz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 29.09.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Ah. No tak. Trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateush 29.09.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Ah. No tak. Trudno... jak go załatwisz - daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 06.10.2006 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 mateush dzięki!!! Mam do Was pytanie dotyczące okien połaciowych. W projekcie rozmiar okien jest podany jako 78 x 150 - co to za wymiar? Sprawdzałem producentów i jest 78 x 140 o co chodzi? pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts