Rom 15.02.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Wkleilam wiecej zdjec na http://www.albumik.pl przypominam album-budowa login winiarscy. Pozdrawiam Obejrzałem sobie wszystkie zdjęcia Ale fajny album. Ja na początku budowy tez próbowałem coś takiego robić ale jakoś skończyło się tylko na fundamentach Myślę, że jest to wspaniała sprawa dla tych wszystkich, którzy zaczynają budowę, prowadzą ją lub szukają projektu. Co innego oglądać projekt w rzutach na rysunku a co innego takie zdjęcia w realu. Żałuję że jak ja w zeszłym roku budowałem to nie miałem do dyspozycji takich zdjęć. Znacznie ułatwiłoby mi to budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 15.02.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Chcialem sie pochwalic, ze ma juz wszystkie "kwity" potrzebne do rozpoczęcia budowy (łącznie z dziennikiem i zgłoszeniem o rozpoczęciu robót). Jade zaraz do banku oddać dokumenty i czekam na umowe kredytową. ) pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.02.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Chcialem sie pochwalic, ze ma juz wszystkie "kwity" potrzebne do rozpoczęcia budowy (łącznie z dziennikiem i zgłoszeniem o rozpoczęciu robót). Jade zaraz do banku oddać dokumenty i czekam na umowe kredytową. ) pzdr Habier To juz niedługo pierwsze wbicie łopaty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 15.02.2007 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Jade zaraz do banku oddać dokumenty i czekam na umowe kredytową. ) pzdr Habier To juz niedługo pierwsze wbicie łopaty?? no no , mam nadzieje czekam na kase i wiosnę jeszcze pytanie o ławę fundamentową - powiększacie ją (tak samo Ty ROM u siebie?) czy zostawiacie 60x30 ??? pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 15.02.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Habierze nic w fundamentach nie zmieniałem. Dalem takie ławy jak w projekcie. Wystwiłem je tylko trochę wyżej niż w projekcie o jeden poziom bloczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 15.02.2007 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witajcie, ile idzie drewna na wiezbe? na samą więżbę? wg. mnie w projekcie jest ok 8m3 a w hurtowni policzyli mi ok 5m3 kurcze, teraz sam nie wiem -ile Wam weszlo na dach (samej wiezby) pzdr Habier Hej Walaciki jak to u Was zostało policzone? pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 15.02.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witajcie, ile idzie drewna na wiezbe? na samą więżbę? wg. mnie w projekcie jest ok 8m3 a w hurtowni policzyli mi ok 5m3 kurcze, teraz sam nie wiem -ile Wam weszlo na dach (samej wiezby) pzdr Habier Hej Walaciki jak to u Was zostało policzone? pzdr Habier kurcze nie wiem, musimy chyba poczekac az Bartek wroci z pracy , w kosztorysie znalazlam taka pozycje: "ramy gorne i płatwie dł. do 3m-przekr.poprz.drewna do 180 cm2 z tarcicy nasyc. obmiar = 14 ,1 m3 drew" - ale nie wiem czy to jest to, w umowie koszt wszystkich materiałów na wiezbe to 12200 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 15.02.2007 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witajcie, ile idzie drewna na wiezbe? na samą więżbę? wg. mnie w projekcie jest ok 8m3 a w hurtowni policzyli mi ok 5m3 kurcze nie wiem, musimy chyba poczekac az Bartek wroci z pracy , w kosztorysie znalazlam taka pozycje: "ramy gorne i płatwie dł. do 3m-przekr.poprz.drewna do 180 cm2 z tarcicy nasyc. obmiar = 14 ,1 m3 drew" - ale nie wiem czy to jest to, w umowie koszt wszystkich materiałów na wiezbe to 12200 pln kurcze, juz nic nie wiem, chyba sam policze a w tych 14m3 macie tez deski na deskowanie?? pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 16.02.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 kurcze, juz nic nie wiem, chyba sam policze a w tych 14m3 macie tez deski na deskowanie?? pzdr Habier bez deskowania... my nie bedziemy kupowac materialow, zrobi to wykonawca wiec w niektorych miejscach mogl pozawyzac troche ilosc i wartosc- podejrzewam,ze tez na tym zarabia, niestety jak sie nie ma czasu na budowanie a tym bardziej nie ma sie zupelnie o tym pojecia to trzeba placic gapowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 17.02.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Witam serdecznie Wszystkich W grudniu kupiłem projekt, W styczniu dostałem pozwolenie na budowę, podpisałem umowy przyłączeniowe z energetyką i wodociągami. W styczniu udało mi się ściągnąć humus i wytyczyć granice działki (7,71ar -37000tyś) oraz wytyczyć budynek. Praca geodety z wpisami 350zł. Obecnie kupiłem już materiał na ściany 7,8/szt bo ceny zasuwają w górę oraz dachówkę 240m2 za 7100zł (Brass celtycka brązowa). Murarzy mam już załatwionych i 20.02 startują Robią fundamenty, ściany fundamentowe, ściany parteru, stropy, ścianki kolankowe, kominy za 9000zł brutto. Śmieszna cena ale to znajomi i dobrzy i sprawdzeni murarze. Do ceny za robociznę trzeba będzie doliczyć1,5zł za każdy bloczek ściany fundamentowej bo nie wiadomo ile trzeba będzie ciągnąć w górę bo zero będę miał dopiero nanoszone - umowa wykonania to 15.05. Cena całego dachu (okna Fakro 7szt 78/116, ciesielka, drewno, dachówka, obróbki) to 45 058,35zł. Dach ma wejść 21.05. Nad ogrzewaniem jeszcze się nie zastanawiam dopóki nie będę miał odpowiedzi z gazownictwa ile mnie wyniesie podłączenie. Ale chciałbym gazowe i kominek z rozprowadzeniem powietrza. Tynki maszynowe zamówione mam na wrzesień 21zł/m2 (cena z materiałem). do tego czasu powinienem położyć instalacje elektryczną i grzewczą oraz wod.-kan. Dostałem już wycenę okien (5-komorowe ze szprosami) i rolet (w kolorze dachówki) i montażem to koszt 9500zł. Gotówki starczymi mi do stanu surowego otwartego ale już zaczynam podchody do kredytu. W Millennium 150 000 rata wynosi 617zł w CHF i to dla mnie powinno wystarczyć Życzę szybkiego zamieszkania i bezproblemowego budowania choć wiem że to niemożliwe (doświadczenia z poprzedniej budowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martkaw1 17.02.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 szwd77 Witaj w naszym gronie.Saymon specjalnie dla ciebie swiezutkie zdjecia z poddasza-dzis robione. widok na korytarz http://img187.imageshack.us/img187/1575/p2171929im7.jpg lazienkahttp://img187.imageshack.us/img187/586/p2171931ap1.jpg widok na klatke schodowa z pokoju z garderobahttp://img187.imageshack.us/img187/7221/p2171932om5.jpg pokoj po lewej stronie obok lazienkihttp://img185.imageshack.us/img185/5500/p2171933qt8.jpg pan uklada styropian w laziencehttp://img61.imageshack.us/img61/1589/p2171935wg9.jpg widok przez sciane na pokoj po lewej stonie przy schodachhttp://img62.imageshack.us/img62/6160/p2171936kr1.jpg garderoba- ja weszlam swobodnie, ale ja mam 160 w kapeluszu moj musial sie schylachttp://img62.imageshack.us/img62/4369/p2171938qv9.jpg a tu "komin"w pokoju z garderobahttp://img401.imageshack.us/img401/1884/p2171940iz1.jpg Mam nadzieje, ze apetyt troche zaspokojony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 17.02.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 martkaw1 zdjęcia wiele mówią ale pewnie nie raz Was pomęczę o podpowiedzi mam nadzieję że Wasze doświadczenia trochę pi podpowiedzą np. na jakie ogrzewanie się zdecydowaliście itp.itd. a tymczasem życzę powodzenia - ja planuję na grudzień wprowadzkę do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emillo 17.02.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Witam serdecznie! Zdecydowaliśmy się na Zręczny wariant I. Czy ktoś buduje ten wariant? Widzę same III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 18.02.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam serdecznie! Zdecydowaliśmy się na Zręczny wariant I. Czy ktoś buduje ten wariant? Widzę same III tu buduja: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=38547&postdays=0&postorder=asc&highlight=c77c&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saymon 18.02.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Marta dzięki za zdjęcia. To jest naprawdę "COŚ" Teraz chociaż widać mniej więcej jak wygląda góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Komorek 19.02.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Witam wszystkich bardzo serdecznie! Przeczytałem wszystkie Wasze opinie i porady.Jestem zdecydowany na projekt c77c i na pewno wszystkie one mi pomogą.Do tego stopnia mi się podoba, że mimo iż posiadam wjazd na działkę od stony południowej, to zamierzam wprowadzić takie zmiany,które doświetlą pokój dzienny.Za tydzień podpisuję umowę u notariusza i zaczynam załatwiać formalności.W tym roku stan surowy zamknięty -to mój cel, nie lada wyzwanie przy metodzie gospodarczej i przy notorycznym braku czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 21.02.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 No i zaczęło się, wczoraj ruszyły wykopy fundamentów, dziś na pewno zostaną skończone W piątek i sobotę zbroimy a na początku przyszłego tygodnia zalewamy fundament. Mam nadzieję że nie będzie dużych mrozów. może niedługo dołączę jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 21.02.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 hej habier, no to babeczka z open nas oszukala, dostalismy juz pozytywna decyzje z mbanku i jest ubiepieczenie pomostowe w wysokosci 0,2% kwoty kredytu, w momencie kiedy jej przekazalismy maila w ktorym potwierdzila,ze nie ma pomostowego, udala glupia i w badzo chamski sposob powiedziala,ze jak nam sie nie podoba to mozemy sobie pojsc gdzie indziej, no i coz pojdziemy nie mamy problemow ze zdolnoscia wiec nie robi nam łaski a wygladala na taka sympatyczna porazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.02.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam serdecznie! Zdecydowaliśmy się na Zręczny wariant I. Czy ktoś buduje ten wariant? Widzę same III Emilio zapraszam do wątku o C77a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.02.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 martkaw1 zdjęcia super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts