Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C77c ZRĘCZNY wariant 3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 407
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no co ty??? :o :o

powaznienie wiedziałaś o tym wątku????? :o :o :o

Kiedyś chyba na początku tu zaglądałam, ale wtedy to jeszcze nikt go nie wybudował. A teraz patrzę i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.

Tak w ogóle to bardzo fajny projekt :lol:

Jak zresztą wszystkie projekty pana Biryło :wink: :D

Pozdrówka kasia

hej habier,

no to babeczka z open nas oszukala, dostalismy juz pozytywna decyzje z mbanku i jest ubiepieczenie pomostowe w wysokosci 0,2% kwoty kredytu,

w momencie kiedy jej przekazalismy maila w ktorym potwierdzila,ze nie ma pomostowego, udala glupia i w badzo chamski sposob powiedziala,ze jak nam sie nie podoba to mozemy sobie pojsc gdzie indziej,

no i coz pojdziemy nie mamy problemow ze zdolnoscia wiec nie robi nam łaski

a wygladala na taka sympatyczna

porazka :(

ups, no to klops - przykra sprawa. Mogla chociaz powiedziec ze popełniła błąd - ale cóż - są ludzie i buraki.

Tak czy inaczej mysle, ze ta oferta jest całkiem atrakcyjna - moze pogadajcie z jakims szefem w Open i powiedzcie jak Was potraktowała - niech zmienią Wam "doradcę" i weźcie ten kredyt jak juz macie wszystko gotowe (nie macie żadnych warunków?). Gdybyscie chcieli nazwisko - to mam w Open doradce, z którym "robimy" juz drugi kredyt - ona jest raczej OK i mówi wszystko na początku (przynajmniej tak mi sie wydaje :p)

pzdr

Habier

Dziś kończymy robić zbrojenie. W poniedziałek zalewamy fundament:

Koszty:

Stal - 1200zł

Beton - 3200 (12,5m3)

Robocizna - 2000 zł

Więc na początek nie jest tak źle ;-)

Ścianki fundamentowe zaczynamy pod koniec tygodnia jak pozwoli pogoda ;-)

Cena za bloczek 2,05 i 1zł od każdego bloczka za położenie

Nie mogę się doczekać aż wyjdziemy do stanu ZERO ;-)

Suporeks na ściany już kupiony 7,8zł/szt i czeka sobie w hurtowni na odbiór, dachówka też już czeka 7200zł za całe pokrycie ;-)

Powodzenia wszystkim budującym ;-)

jaka to dachówka? całkiem tanio Wam wyszło

ja mam ofertę Roben Miedzianą - podstawowa za 2,21 netto - okolo 2800 sztuk

pzdr

Habier

Dachówka Brass Celtycka brązowa cena podobna i podobna wartość

Łączna wartość całego pokrycia (więźba, pokrycie, obróbki kominów, kominki wentylacyjne, robocizna, okna połaciowe Fakro 78x116-7szt.kombi, ławy i stopnie kominiarskie) to 42000zł

Pozdrawiam

Dostałem też wycenę okien z prywatnej firmy na parter (5-cio komorowe z roletami zewnętrznymi oraz montażem) - ok.9500 ale pani stwierdziłę że jeszcze możemy coś "urwać" :D

Koszt bramy garażowej z montażem i napędem 5000zł rozmiar 4600x2300

Parapety zewnętrzne oraz wewnętrzne obowiązkowo z granitu lub innego kamienia - gorąco polecam czystość a przede wszystkim trwałość materiału :D koszt jednego to około 100-1500zł warto się więc zastanowić

Jeśli ma ktoś pomysł na tanie grzanie takiego domku serdecznie oczekuję propozycji

Aha całkiem niezła drzwi wejściowe robią w firmie MIDAR w głogowie za rozsądną cenę ale jakość wykonania jest naprawdę dobra. Moi rodzice takie mają u siebie. Koszt około 4000zł

Pozdrawiam

Dostałem też wycenę okien z prywatnej firmy na parter (5-cio komorowe z roletami zewnętrznymi oraz montażem, zewnętrznie brązowe wewnątrz białe, ładnie zaokrąglane wszystkie profile) - ok.9500 ale pani stwierdziła że jeszcze możemy coś "urwać" :D

Koszt bramy garażowej z montażem i napędem 5000zł rozmiar 4600x2300

Parapety zewnętrzne oraz wewnętrzne obowiązkowo z granitu lub innego kamienia - gorąco polecam czystość a przede wszystkim trwałość materiału :D koszt jednego to około 100-150zł warto się więc zastanowić

Jeśli ma ktoś pomysł na tanie grzanie takiego domku serdecznie oczekuję propozycji

Aha całkiem niezłe drzwi wejściowe robią w firmie MIDAR w Głogowie za rozsądną cenę ale jakość wykonania jest naprawdę dobra. Moi rodzice takie mają u siebie. Koszt około 4000zł

Pozdrawiam

hejka,

co taka cisza? budujecie?

pzdr

Habier

nie, walczymy z bankiem ;-(, aktualnie deutsche i polbank

ja walcze z mBankiem :-)

mam nadzieje w przyszlym tygodniu podpisac umowe, dostarczyc potwierdzenie zlozenia wniosku o hipoteke i dostać pierwszą transzę :)

a swoją drogą, to juz zamówiłem :

bloczki na fundamenty

cegłę na kominy

suporex

10m3 drewna na wiezbe

no i dachowkę z rynnami

więc jestem prawie gotowy do budowy

Nie mam "tylko" : kasy :) oraz stali i betonu na ławy

zobaczymy co będzie ale juz sie stresuję i czuję adrenalinę :p

pzdr

Habier