Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C77c ZRĘCZNY wariant 3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 407
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

Ja ruszam pełną parą już od środy. To znaczy geodeta i koparka, a od następnego poniedziałku dalej fundamenty i cała reszta.

Jeśli choidzi o jakiś barak czy coś takiego to ja myślałem o tym ale stwierdziłem że i tak będzie mi potrzebny jakiś ładny domek narzędziowy z dodatkowym miejscem na suszenie drewna do kominka i zamówiłem taki domek - koszt to 2.800 zł z postawieniem. Na czas budowy będzie on miejscem dla pracowników a później przyda się na jakieś drobiazgi typu kosiarka gril narzędzia itp.

Pozdrawiam

Saymon masz racje z tym domkiem narzedziwoym.

tez wlasnie na to wpadlismy ale ja nie chce wydac az tyle pieniazkow co Ty. my chyba wezmiemy taki z Castoramy. 1500zl kosztuje. tylko musze sie jeszcze fachowcow spytac czy z wymiarami dobrze bedzie.

poza tym wiesz ja nie mam dzialki jeszcze ogrodzonej i narazie nie bardzo mi sie to widzi wiec nie chce kupowac drozszych rzeczy.

u mnie t ak jak i u Ciebie murarze wchodza w srode ale bedzie to taki raczej dzien do zagospodarowania bardziej. ale juz czuje jak mnie emocje powoli dopadaja:)

pozdrawiam serdecznie w ten sloneczny dzien :D

Cześć

Ogólnie można kupić tańszy domek narzędziowy ale pytanie z czego będzie wykonany czy z deseczek boazeryjnych czy z czegoś trwalszego. Ten mój domek narzędziowy jest o wymiarach 2,90 x 2,70 m oraz dodatkowo po 1 metrze z boków osłoniętych porgolami na suszenie drewna. Całość wykonana jest z półbali,a na dachu będą dachówki takie same jak na domku.

Witam wszystkich Zręcznych!

Mam dla wszystkich propozycję, aby połączyć oba wątki

Projekt C77 a - odezwij się! i

Zręczny - C77C

w jeden, np. "C77 Zręczny".

Oto argumenty mojej Żonki: (cyt:)

"niech wszyscy co budują zręcznego piszą w jednym miejscu to będzie jedna wielka rodzina ZRĘCZNYCH bez róznicy czy na dole będzie jeden pokój wiecej czy nie,i bez różnicy czy z jednym garażem czy z dwoma ,to jest przecież ZRĘCZNY.

Bądźmy wszyscy razem.

Może kiedyś się spotkamy; to będzie fajnie a nie tak dzielić jeszcze na a,b,c

Wystarczy, że w podpisie będzie zaznaczone, jaki wariant ktoś buduje"

Trudno się z Nią nie zgodzić, nieprawdaż?

my mało piszemy bo u nas mało się juz dzieje..najwięcej u Was - rozpoczynających budowy

hihi, no u mnie jest pasjonująco ;-)

1. czekam na kasę z banku - niech już wypłacą !!

2. czekam na ekipę - niech już zaczną!!

3. nie wiem co napisać ... bo jest jak w polskim filmie....

:-)

aa, jest jedna sprawa: szukam transportu na 30sztuk stempli i 14 paczek styropianu - znajomym zostalo to na budowie - a ja chętnie wezmę za pół ceny - tylko największy problem to transport

pzdr

Habier

my mało piszemy bo u nas mało się juz dzieje..najwięcej u Was - rozpoczynających budowy

a Wy - "Zręczni w trakcie budowy" moglibyście popisac troszke nt. Waszych przemyśleń, sukcesów/porażek, wątpliwości, sugestii dla wkraczających w rodzinę "zręczniaków" :-)

Moglibyście pochwalić się postepami w pracy (zdjęcia, opisy).

pzdr

Habier

a Wy - "Zręczni w trakcie budowy" moglibyście popisac troszke nt. Waszych przemyśleń, sukcesów/porażek, wątpliwości, sugestii dla wkraczających w rodzinę "zręczniaków" :-)

pzdr

Habier

No dobra..ja w każdym razie obiecuje poprawę.

A jak u Ciebie Habierze z ekipą..pytam bo słyszałem że są straszne problemy z ekipami, wszyscy mają pozajmowane terminy

No dobra..ja w każdym razie obiecuje poprawę.

A jak u Ciebie Habierze z ekipą..pytam bo słyszałem że są straszne problemy z ekipami, wszyscy mają pozajmowane terminy

trzymam za słowo :)

jesli chodzi o ekipe - to juz od listopada jest ustawiona (z ceną listopadową) :-) właśnie kończą jakąś wykończeniówkę i mają u mnie zacząć pod koniec marca :)

poczekamy .... zobaczymy :-)

pzdr

Habier

Co u nas?

-ciągle czekamy na kredyt, ale to juz chyba tuż, tuż...

-dzis podłacza nas ZE do prądu!!!! :D , wiec tylko jeszcze nasz elektryk musi zrobic prowizorkę

-wycinka na działce zrobiona, mamy 20 m3 akacji, chyba będziemy sprzedawac bo zajmuje za duzo miejsca na działce a poza tym zanim będziemy mieli kominek to nam to drewno rozkradną :x

- zbieramy sie do wykonania przyłacza wodociagowego-

- no i wytyczenia domu

- podpisalismy umowę o przyłączenie z gazownia wieć na jesieni będziemy mieli gaz

- u Sołtysowej zapisalismy sie na INternet

Mam nadzieje, że uda się zacząć jeszcze w marcu pawdziwe budowanie.

Bardzo dobry pomysł z połaczeniem wątków:lol:

Pzdr :lol: