Saymon 15.03.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witajcie.Mi dzisiaj geodeta wytyczył budynek i miał koparkowy działać ale.... popsuła się koparka i może jutro coś się zacznie dziać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwd77 17.03.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 No i fundamenty gotowe. W przyszłym tygodniu zasypywanie środka. I nie zastanawiam się wcale - żadnych piwnic. Zestawienie kosztów: Geodeta = 350zł (wytyczenie działki i budynku) Wykopy+zbrojenie+beton 12,5m3+robocizna(2000zł) = 6000zł Bloczki + robocizna(2400zł) = 6000zł A więc jak zapowiadał mój wykonawca na razie mieszczę się w budżecie. Mam nadzieję że nic się nie zmieni a pogoda dopisze Na wyniki budowy zapraszam na: http://www.albumik.pl budowa: c77c hasło: glogow Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 17.03.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 No i fundamenty gotowe. W przyszłym tygodniu zasypywanie środka. I nie zastanawiam się wcale - żadnych piwnic. Zestawienie kosztów: Geodeta = 350zł (wytyczenie działki i budynku) Wykopy+zbrojenie+beton 12,5m3+robocizna(2000zł) = 6000zł Bloczki + robocizna(2400zł) = 6000zł A więc jak zapowiadał mój wykonawca na razie mieszczę się w budżecie. Mam nadzieję że nic się nie zmieni a pogoda dopisze Na wyniki budowy zapraszam na: http://www.albumik.pl budowa: c77c hasło: glogow Pozdrawiam Cieszy oko, oj cieszy.... Jak zacznę robić zdjęcia naszej budowy to tez zamieszczę w albumiku żeby wszystkie były w jednym miejscu. My na razie walczymy z odwodnieniem działki i załatwianiem prądu. Chcemy wystartować w połowie kwietnia... zobaczymy co z tego wyjdzie Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 17.03.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witajcie Zreczniaki!! no a ja musze sie pochwalic postepami u nas. od srody mamy murarzy na dzialeczce i co dotad udalo sie im zrobic: 1. wykopy 2. chudziak we wtorek b20 przyjezdza:) alez to jest ekscytujace. smiac mi sie chce bo teraz jak sie patrze na nasz domek z punktu widzenia wykopow to sie zastanawiam gdzie ja to wszystko w srodku pomieszcze ale zdaje soebie sprawe ze to tylko zludzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 17.03.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 ach no i dalej walcze z kredytem. do srody mam miec odpowiedz co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 17.03.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 http://images22.fotosik.pl/53/55ad229244924035.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 19.03.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Czołem budujący C77c Pytanie: czy ktoś zmierzył się z problemem schodów pomiędzy kuchnią a pokojem? Potrzebna nam jest spora jadalnia (stały stół na 6 osób) pomiędzy kuchnią a dziennym i nijak te schody nie pasują. Zmienialiście coś w projekcie odnośnie schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 19.03.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Czołem budujący C77c Pytanie: czy ktoś zmierzył się z problemem schodów pomiędzy kuchnią a pokojem? Potrzebna nam jest spora jadalnia (stały stół na 6 osób) pomiędzy kuchnią a dziennym i nijak te schody nie pasują. Zmienialiście coś w projekcie odnośnie schodów? u nas zostaja, myslelismy o poszerzeniu o 10 cm, ale to tez odpuscilismy,a ze stolem bedziemy kombinowac, moze w pokoju?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Jacek 19.03.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Czołem budujący C77c Pytanie: czy ktoś zmierzył się z problemem schodów pomiędzy kuchnią a pokojem? Potrzebna nam jest spora jadalnia (stały stół na 6 osób) pomiędzy kuchnią a dziennym i nijak te schody nie pasują. Zmienialiście coś w projekcie odnośnie schodów? u nas zostaja, myslelismy o poszerzeniu o 10 cm, ale to tez odpuscilismy,a ze stolem bedziemy kombinowac, moze w pokoju?? Eeeech schody. No tak, myślimy i myślimy co tu zrobić i...nic nie wymyśliliśmy. Chcieliśmy mieć wyspę ale chyba uda się jedynie półwysep i to też nieduży. Jedno jest pewne, na schodach nie zaoszczędzimy bo są bardzo widoczne i muszą być przyzwoite Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 19.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 witajcie również zdecydowaliśmy sie na ten projekt i już zapoznałem sie z wszystkimi waszymi uwagami z 5 stron. musze powiedzieć iż wiele mi to wyjaśniło a jeszcze więcej dało do myslenia. jesteśmy na etapie kupowania działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 19.03.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 chciałem zapytać z jakiego materiału zdecydowaliście się wybudować ściany zewnętrzne i wewnętrzne czy tak jak w projekcie czy też może z bloczków z betonu komórkowego typu ytong, solbet, czy prefabet. co miało decydujący wpływ na ten wybór i czy w każdym wypadku zastosowaliście ocieplenie zewnętrzne. gdyż ponoć w przypadku betnu komórkowego nie jest potrzebne. prosze o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 20.03.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 w ostatnim muratorze masz artykuł o budowie z betonu komórkowego.o ścianach jedno, dwu i trzywarstwowych z tego materiału.Ogólnie gdybym budował to bym dał dwuwarstwowy mur z BK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 20.03.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 u nas zostaja, myslelismy o poszerzeniu o 10 cm, ale to tez odpuscilismy,a ze stolem bedziemy kombinowac, moze w pokoju?? Eeeech schody. No tak, myślimy i myślimy co tu zrobić i...nic nie wymyśliliśmy. Chcieliśmy mieć wyspę ale chyba uda się jedynie półwysep i to też nieduży. Jedno jest pewne, na schodach nie zaoszczędzimy bo są bardzo widoczne i muszą być przyzwoite Pozdrawiam Jacek No właśnie. Siedzę w programie do projektowania, siedzę i myślę. I nic. Przeniesienie w okolice łazienki też niewiele dało. Ale kombinuję dalej bo nie dam za wygraną BTW. O ile można poszerzyć Zręcznego? Ktoś się tym tematem zajmował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 20.03.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 w ostatnim muratorze masz artykuł o budowie z betonu komórkowego. o ścianach jedno, dwu i trzywarstwowych z tego materiału. Ogólnie gdybym budował to bym dał dwuwarstwowy mur z BK dzieki mam ostatni numer i czytałem, chciałem się dowiedzieć czy to żeczywiście tak jest jak piszą i jak wypada w porównaniu z innymi materałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 20.03.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witajcie Zreczniaki w ten pochmurny dzien.wpadlam zeby sie pochwalic ze nam lawy dzisiaj zalali:)jutro zaczynamy murowanko...ach jak ten domek rosnie w oczach. zebym jeszcze wiedziala co z tym kredytem to bym juz do konca odetchnela.Ola&Tome my robimy naszego Zrecznego z porothonu 24 i do tego styropian termoorganika 15cm. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 20.03.2007 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witajcie Zreczniaki w ten pochmurny dzien. wpadlam zeby sie pochwalic ze nam lawy dzisiaj zalali:) jutro zaczynamy murowanko... ach jak ten domek rosnie w oczach. zebym jeszcze wiedziala co z tym kredytem to bym juz do konca odetchnela. Ola&Tome my robimy naszego Zrecznego z porothonu 24 i do tego styropian termoorganika 15cm. pozdrawiam serdecznie dzis ławy - jutro murowanko? można tak szybko? jaki beton laliście? Ile weszło? Jaka cena za m3? sorki za ten zalew pytan - ale to bardzo intrygujace i wazne dla mnie my budujemy z BK24 +styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 20.03.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witaj Habier tez mi sie szybko strasznie zdaje ale dzisiaj jak rozmawialam z murarzem to mi mowil ze cement na jutro rano juz im bedzie potrzebny. beton lany to beton B20. 220 zl /m3 (dostalam 20zl upustu na m3). do tego pompa 244zl/h. weszlo nam 12,5m3. jutro rano przyjezdza folia na lawy 50cm, czarna, karbowana,70mb, 700kg cementu i saszetki platyfikatora. pozdrawiam pytaj jak tylko masz ochote pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 20.03.2007 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witaj Habier tez mi sie szybko strasznie zdaje ale dzisiaj jak rozmawialam z murarzem to mi mowil ze cement na jutro rano juz im bedzie potrzebny. wiadomo, że majster/murarz bedzie chcial jak najszybciej a co na to kierownik? ja ustaliłem że bedziemy zalewać w piątek a zaczną murować w poniedziałek (tak żeby przez weekend chociaż postało) - ale dla mnie wiążąca bezie opinia kierownika budowy. beton lany to beton B20. 220 zl /m3 (dostalam 20zl upustu na m3). do tego pompa 244zl/h. weszlo nam 12,5m3. super cena !!! ja mam cene 280 za m3 - nie wiem jak bedzie z "pompom" 12,5m3 weszło - to fajnie - rozumiem ze nic nie zmienialiście w ławach? jutro rano przyjezdza folia na lawy 50cm, czarna, karbowana,70mb, 700kg cementu i saszetki platyfikatora. co oznacza 50cm? ławy mają tyle szerokości? droga jest taka folia? a po ile cemencik u Was jest? dzięki za odpowiedzi pozdrawiam pytaj jak tylko masz ochote pozdrawiam o to sie nie bój będę zamęczał pytaniami - szczególnie, że w przyszłym tygodniu chłopaki wchodzą na plac pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 20.03.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 wy to sie macie dobrze już sobie zalewacie budujecie a my dopiero jesteśmy na etapie finalizowania zakupu działki. działeczka za własne a domek na kredyt więc jeszcze wiele spraw z tym związane na głowie. powiedzcie mi w jaki sposób znaleźliście firmy budowlane w śród znajomych czy raczej z ogłoszeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 20.03.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 witajcie. Habier wiesz ja sie jednak skontaktuje z kierbudem na wszelki jutro. wiesz zapomnialam dodac ze ten beton to netto cene podalam. ale i tak wychodzi 268,40 brutto. nie jest zle. w lawach nic nie zmienialismy. 50cm to szerokosc tej foli. kosztuje ona 1,68 zl br /mb. cement 10zl br/25kg pozdrawiam p.s. niedawno wrocilam bo moj narzeczony domek narzedziowy skladal z kolegami. dach jeszcze zostal do zlozenia bo noc nas zastala. a mialo byc takie proste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts