gotowiec 26.03.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 no zeby sie ktos nie czepial ta "godzina" to tak mocno umowna w kazdym razie zmiescili sie w jeden dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 26.03.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 gotowiec, może warto spojrzeć z innej strony. Wyobraź sobie siebie za kilkadziesiąt lat. Schody w takim kształcie nie są wygodne, a więc pokonanie ich zajmie ci więcej czasu i energii. Nie życzę nikomu nic złego, ale w przypadku interwencji pogotowia, sanitariusze nie wejdą po nich z noszami, a ty nie będziesz chyba kazał rozbierać schodów. Poza tym bezpieczeństwo. Nie wyobrażam sobie aby moje chłopaki "latały" po takich ażurach, przeciskając się gdy jeden chce do góry, a drugi na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 26.03.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Gotowiec piekne te schody znalazles.ale wiesz ja jednak nie zrobie takich stromych (mimo ze jestem ich fanka). niedlugo dzieci planujemy wiec wolalabym takie lagodniejsze podejscie. ja powiem szczerze, ze czekam jak sciany postawia to wtedy sie bede martwic schodami. pozdrawiam serdecznie w ten piekny dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 26.03.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Szkrab no wlasnie o to mi chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gotowiec 26.03.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 gotowiec, może warto spojrzeć z innej strony. Wyobraź sobie siebie za kilkadziesiąt lat. Schody w takim kształcie nie są wygodne, a więc pokonanie ich zajmie ci więcej czasu i energii. Nie życzę nikomu nic złego, ale w przypadku interwencji pogotowia, sanitariusze nie wejdą po nich z noszami, a ty nie będziesz chyba kazał rozbierać schodów. Poza tym bezpieczeństwo. Nie wyobrażam sobie aby moje chłopaki "latały" po takich ażurach, przeciskając się gdy jeden chce do góry, a drugi na dół. jak bedzie ze mna az tak zle to chyba nawet nie chce zeby mnie ratowali hehehehehe jednak dzieci .... fakt to jest jedyny argument ktory przemawia przeciw trzymajac sie jednak nadal doswiadczenia innych posiadaczy takich schodow wiem ze dzieciaki radza sobie dosc dobrze i nie maja problemow moze wydac sie to dziwne ale akurat fakt ze nie moga sie rozpedzic na takich schodach oraz ewidentnie trudniejsze z nich korzystanie wymusza niejako wieksza ostroznosc dodatkowo (w naszym przypadku) za takimi schodami przemawia fakt ze pokoj na dole (zamist garazu) chcemy przeznaczyc wlasnie na dzieciecy (no tak po co wiec nam trzy pokoje na gorze hehehehehehe sam nie wiem) mimo dylematu schodowego utwierdzamy sie w przekonaniu ze to jest wlasnie projekt dla nas dajemy sobie jeszcze piec dni na rozmyslania i ostateczna decyzje pozdrawiam ps. macie moze info gdzie w wlkp albo okolicy stoi lub buduje sie taki domek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 26.03.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 gotowiec, widzę że jesteś utwierdzony w swoim wyborze. I bardzo dobrze! Skoro bardziej odpowiadają Wam takie schody a uwagi forumowiczów nie są dla Was przekonujące, to na Twoim miejscu też bym obstawał przy swoim. W końcu to Wy będziecie mieszkać w tym domu. I żeby było jasne: takie schody mnie też się podobają, są cuuudne! I coś czuję, że będziemy mieć następnego "Zręcznego" w naszym gronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 26.03.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witajcie! wlasnie najlepiej zrobic tak jak sie nam podoba a nie komu innemu no bo to my wlasnie bedziemy mieszkac w naszym domku. ale mnie oba pomysly sie podobaja a mnie dzisiaj troche szlag trafil. mam skrzynke na prad. i myslalam ze to koniec kosztow a tu sie okazuje ze trzeba za prawie 30m kabla jeszcze zaplacic bo oni jakaies gniazdko musza zamontowac ale co tam chyba musze sie liczyc z tym ze ciagle ktos bedzie mnie zaskakiwal. zaraz jade zobaczyc jak tam postepy na budowie i postaram sie zamiescic pozniej zdjecia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 26.03.2007 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witajcie, wrzuciłem kilka zdjęć http://albumik.pl/albumy/habier/ Album: Habier Pass: C77C W czwartek chłopaki zaczynają kopać ławy - mam nadzieję, że najpóźniej w sobote zalejemy. Myślę żeby zwiększyć trochę ławy z 30cm x 60cm na 40cm x 60cm. Co o tym myślicie? pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 26.03.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Myślę żeby zwiększyć trochę ławy z 30cm x 60cm na 40cm x 60cm. Co o tym myślicie? A po co? Warsztat planujesz? Powiem tak: projektant się podpisał pod tym wymiarem, dając gwarancję, że wystarczy. Podobnie ze słupami na poddaszu, których nie ma. Cieśle nie stawiali, bo nie było ich w projekcie. Konstrukcja dachu ma sama wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 26.03.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Habier ja tez uwazam, ze nie ma sensu poszerzac law. tylko na dodatkowe koszty sie narazisz a przeciez wiemy, ze wszystko jest takie drogie i jeszcze drozeje i bedzie drozec. musze Wam jednak powiedziec, ze nasz ciesla odmowil zrobienia takiej wiezby jak w projekcie twierdzac, ze taki dach juz kiedys robil i sie ugial po jakims czasie i on wiecej takiego bledu nie zrobi. dodamy wiec 2 slupy, ktore akurat wkomponowane beda w sciany. ja sie osobiscie na tym nie znam ale cisla ma bardza dobra opinie wiec dalismy sie przekonac. a i co jeszcze zmienilismy to ten komin ktory przyklejony jest do pomieszczenia gospodarczego.przestawilismy go w druga strone czyli prostopadle do wiezby zeby sie snieg na nim nie zatrzymywal. poskutkowalo to tym, ze na gorze w lazience powstanie scianka dzielaca wanne od kibelka co mysle nie bedzie wcale tak strasznie wygladac. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 26.03.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 no i zdjecia z dzisiaj http://images22.fotosik.pl/69/c12cf01fa49f73a1.jpg http://images21.fotosik.pl/118/a3fd024742abbfc3.jpg no i jutro w koncu umowe kredytowa ide podpisacpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 26.03.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Olu i Jacku ja najnormalniej w swiecie nie zauwazylam Waszego pytania odnosnie ilosci materialow. juz postaram sie Wam napisac co i jak. chudziak B 7,5- 3m3 B20 - 12m3 bloczki 24cm - 1050szt. (powinno starczyc- my robimy na 6 warstw) zwir 0,2 ziarnistosc do murowania - 15t (mam nadzieje ze starczy ) z tym piachem to Wam za bardzo nie pomoge bo jeszcze nie zasypywalismy fundamentow ale ok srody powiinam wiedziec. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gotowiec 26.03.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 gotowiec, I coś czuję, że będziemy mieć następnego "Zręcznego" w naszym gronie YEPP! bardzo pawdopodobne ze zasilimy grono zrecznych dalismy sobie jeszcze kilka dni gdyz ciagle nie mamy 100% pewnosci na ktora wersje sie zdecydowac c77b czy c77c moze podzielicie sie uwagami i co zdecydowalo w Waszych przypadkach na korzysc jednej badz drugiej wersji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 27.03.2007 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witajcie Zręczniaki, Będę budował z BK i mam teraz małe pytanko - ile sztuk zamówiliście/poszło juz na budowę C77C? Musze dziś sam sobie wieczorkiem policzyć (majster też będzie liczył) - chciałbym mieć jak największą próbkę, żeby średnią policzyc Jak narazie zamówiłem: Suporex 24 - 816szt Suporex 12 - 384szt ... ale wiem, że będzie mało. Chcę zamówić jak najbardziej dokładną liczbę i zrobić to wcześniej, żeby mi robota w połowie nie stanęła (z braku materiałów). pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 27.03.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Gotowiec, w chwili wyboru projektu nie wiedzieliśmy, że można tak zmieniać w projekcie. Dopiero wykonawca nam to uświadomił. Czego chcieliśmy w domu:-spiżarni-łazienki z oknem na parterze-sypialni na parterze-pomieszczenia gospodarczego-pojedynczego garażu-łazienki dla chłopców-wygodnego przedpokoju Czego nie chcieliśmy:-schodów w salonie-dwóch kominów-wejścia z wiatrołapu wprost do salonu A tutaj nasz C77b po zmianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 27.03.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 ... ale wiem, że będzie mało. Chcę zamówić jak najbardziej dokładną liczbę i zrobić to wcześniej, żeby mi robota w połowie nie stanęła (z braku materiałów). Habier To zamów więcej, a z hurtownią umów się, że nadmiar im zwrócisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 27.03.2007 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 ... ale wiem, że będzie mało. Chcę zamówić jak najbardziej dokładną liczbę i zrobić to wcześniej, żeby mi robota w połowie nie stanęła (z braku materiałów). Habier To zamów więcej, a z hurtownią umów się, że nadmiar im zwrócisz. Tak myslalem na poczatku ale hurtownia wtedy nie chciala odbierac towaru A nie chce szukać innej bo tam mam dobry "układ". pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 27.03.2007 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 50cm to szerokosc tej foli. kosztuje ona 1,68 zl br /mb. justynap13 jakiej grubości jest ta Wasza folia? Szukałem na allegro w miare grubej (ok 3-4 mm) ale wszędzie są cieńsze. A jak jest u Was z pompą do betonu? Wlasnie dostalem propozycje Kosmos!!! Pompa 28m 1h pracy na budowie 300PLN dojazd 300 PLN mycie 200 PLN czyli przy założeniu że pracuje 2 godziny to wychodzi 1100 PLN za sama pompę pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 28.03.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Habierku ja Cie przepraszam za ta folie ale pojecia nie mam jaka ona gruba. po prostu spytalam sie w hurtowni czy takowa maja i taka mi dali bez pytania o grubosc. ale jak na moje oko to za cienka ona nie jest. postaram sie jutro sprawdzic jak nie zapomne. a propos tej pompy rany co oni zwariowali?? po co taka dluga pompa? ja mialam mala. na dzialce masz problem z dojechaniem?? za pompe zaplacilam 244 zl za caly czas pracy. podzwon jeszcze w inne miejsca. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynap13 28.03.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 acha pompa u mnie pracowala ok. 45min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts