Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C77c ZRĘCZNY wariant 3

Recommended Posts

no wlasnie z powodu tych strasznych cen i pustki w skladach, nasz wykonawca stwierdzil,ze bedzie budowal z keramzytu...

trudno niech mu bedzie, ale material wyglada.. przepraszam za wyrazenie... cytuje męza, jak "obsrany styropian" :oops:

dle chetnych link:

http://www.allegro.pl/item177430481_pustak_scienny_keramzytowy_p_w_24cm.html

Walaciki czy Wasz wykonawca trzyma się wcześniej ustalonej ceny? Nic nie chce zmieniać oprócz ścian?

ja właśnie robie pierwsze podliczeina stanu surowego i wychodzi mi jakies 125tys - na więcej nie mam kasy :(

pzdr

Habier

• Odpowiedzi 407
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Walaciki czy Wasz wykonawca trzyma się wcześniej ustalonej ceny? Nic nie chce zmieniać oprócz ścian?

ja właśnie robie pierwsze podliczeina stanu surowego i wychodzi mi jakies 125tys - na więcej nie mam kasy :(

pzdr

Habier

niestety bedziemy musieli zaplacic wiecej, nawet nie wiem ile, i bardzo sie boimy,ze nam kasy nie starczy, bedziemy musieli doplacic do materialow i oczywiscie wykonawca becwal czail sie z tym, nie wiedzial jak nam powiedziec,ze materialow nie zamowil wtedy kiedy trzeba bylo.... :(

pzdr

Habier

niestety bedziemy musieli zaplacic wiecej, nawet nie wiem ile, i bardzo sie boimy,ze nam kasy nie starczy, bedziemy musieli doplacic do materialow i oczywiscie wykonawca becwal czail sie z tym, nie wiedzial jak nam powiedziec,ze materialow nie zamowil wtedy kiedy trzeba bylo.... :(

kurcze, to rzeczywiście klops - ja też jestem pełen obaw jak to będzie z kasą

pzdr

Habier

podpisalismy wczoraj umowe kredytowa, jeszcze tylko wniosek o wpis hipoteki dostaniemy pierwsza transze,

na dzialce jest juz prad, umowa o sprzedaz energi i wody podpisana, dzialeczka wykarczowana i zabronowana,

moze po swietach w koncu zaczniemy:

troche zdjec:

http://www.2bw.lap.pl/photos/index.html?contentFile=Building/Building_2007_03_28/index.html

podpisalismy wczoraj umowe kredytowa, jeszcze tylko wniosek o wpis hipoteki dostaniemy pierwsza transze,

na dzialce jest juz prad, umowa o sprzedaz energi i wody podpisana, dzialeczka wykarczowana i zabronowana,

troche zdjec:

http://www.2bw.lap.pl/photos/index.html?contentFile=Building/Building_2007_03_28/index.html

:)

pochwalisz sie w jakim banku i jakie warunki?

troche zdjec:

:)

witam,

śledzę forum od dawna, dzięki Wam zdecydowaliśmy się na zręcznego i czekamy na pozwolenie na budowę

czy możecie podać kosztorys budowy, który trzeba załączyć do banku? kompletnie nie wiem jak się za to zabrać ;-(

pozdrawiam i obiecuję stały kontakt!

:D

Walaciki gratuluje :D

Habier dokladnie. zawarte w tych 23 500zł jest 200 t piachu, chudziak, styropian na ocieplenie. wyszlo co prawda wiecej niz w kosztorysie ale podobno kaza doliczac 30%. mysle ze nie jest zle. chociaz powiem Wam szczerze ze stawalam na glowie zeby wyrwac dobre ceny.

teraz mam jeszcze jeden problem. dostalam wycene na dachowki euronitu. trzeba czekac ok 6-8 tygodni :evil: na dachowke. w brassie w ogole juz nie przyjmuja zlecen.

z oknami wyceniono mi dach na 20 000 tylko ze chca zebym im odrazu calosc zaplacila. :-? no i nie wiem co tu zrobic. sa tansi o ok. 1500 od innej hurtowni. sama juz nie wiem.

zaraz postaram sie zamiescic zdjecia z "przed chwila"

megasmok witamy wsrod Zreczniakow :D [/b]

dzięki za powitanie

jejku jak Wam zazdroszczę zaawansowania prac! dzisaj odebrałam wycene pokrycia dachu miedziany Roben (3 miesiące oczekiwania, ale dla nas to będzie i tak wcześniej)

dachówka z gąsiormi ect 9817 netto

dodatki (taśmy, listry, grzebienie podpórki łaty ect) 5053 netto

rynny 4000 (nie wiem czy netto czy brutto)

robocinzna 11900 netto (wraz z obróką okien)

budujemy porothermu 24i wyliczyli nam 1680szt po 8,50 netto

murarska drużyna bierze 30 000 razem z więźbą i kominami

dajcie znak jak Wasze ceny i ilości

no i przypominam się z prośbą o zarys (chociaż) kosztorysu do banku (bierzyemy w Pekao SA)

pozdrawiam

dzięki za powitanie

jejku jak Wam zazdroszczę zaawansowania prac! dzisaj odebrałam wycene pokrycia dachu miedziany Roben (3 miesiące oczekiwania, ale dla nas to będzie i tak wcześniej)

robocinzna 11900 netto (wraz z obróką okien)

budujemy porothermu 24i wyliczyli nam 1680szt po 8,50 netto

murarska drużyna bierze 30 000 razem z więźbą i kominami

dajcie znak jak Wasze ceny i ilości

no i przypominam się z prośbą o zarys (chociaż) kosztorysu do banku (bierzyemy w Pekao SA)

pozdrawiam

u nas wychodzi Euronitu 20 000 brutto. czekanie tez dlugie

robozizna to: 9000zl

my budujemy z porothonu 24

murarze robia do wiezby, na wiezbe wchodzi kto inny

murarze: 18 500 z kominami

ciesla: 6500 robocizna + drewno ok .13 000

wlasnie sobie uswiadomilam ze dach wychodzi prawie 50 000 :o

Megasmok jezeli chodzi o ten kosztorys dla banku to ja przez to tez przechodzilam i powiem Ci szczerze, ze to jedna wielka sciema bo sobie w sumie wpsisujesz jak chcesz. ja mam kredyt w BGZ i musialam kosztorys zrobic na 150 000 bo tyle kredytu chcialam.

wpisalismy nastepujace wartosci:

1) stan "0"- 27000

2) stan surowy zamkniety- 86 000

3) prace wewnetrzne- instalacyjne i czesc wykonawczych: 60000

4) prace wykonczeniowe- 7000 (bralismy tylko pod uwage ogrodzenie)

wnieslismy 30 000 narazie

te koszty musialy dac sume 150 000 i bylo to rownowazne z tym ze za te kwote postawimy dom nadajacy sie do odbioru techniczego.

milej nocy

http://www.albumik.pl

album: c77c

hasło: glogow

http://albumik.pl/albumy/c77c/Mury/64032.jpg

http://albumik.pl/albumy/c77c/Mury/64029.jpg

http://albumik.pl/albumy/c77c/Mury/64028.jpg

http://albumik.pl/albumy/c77c/Mury/64030.jpg

I mury stoją - 8dni roboczych. Teraz czekamy na strop terrivę, niestety czas oczekiwania na strop to 2 tygodnie - więc mały przestój.

Miłego budowania ;-)

chyba nie mamy sie czym chwalic za bardzo, po naszych przejsciach z open i dodatkowymi oplatami na ubezpieczenie w mbanku,

poszlismy do kebab banku (jak to mówią moi koledzy :) ) czyli Polbanku, cala procedura wcale nie byla krotsza niz gdzie indziej, doradca sie uczyl na naszym kredycie, dokumentow chcieli mniej no i nie ma zadnych dodatkowych ubezpieczen, prowizja od uruchomienia 1%, marża 1,1%,

mogłoby być lepiej, ale już pod koniec to nam zaczęło zależeć na czasie,

może w przyszłości uda się zrefinansować w innym banku na lepszych warunkach, na razie nie mamy głowy, ponad 2-miesięczne zmagania w bankach zmęczyły nas okrutnie

Pzdr

Habier gratulacje. :lol:

pieknie nam idzie.

a mi dzisiaj przywoza jeszcze 6 palet porothonu (niby tyle ma starczyc do konca), nadproza i pustaki stropowe. kupilam tez drewno na szalunki.

postepami sie pewnie pochwale dzisiaj po poludniu.

a wiecie co mi sie nie bardzo podoba w projekcie. dopiero zauwazylam. to wyjscie z salonu do tego korytarzyku skad sie idzie do wc i lazienki. jakos malo miejsca mi sie wydaje. i za bardzo tego n ie mozna zmienic bo to sciany nosne. ale moze pozniej jak beda juz dzialowki to inaczej bedzie.

pozdrawiam

a filary jakie robicie??

takie okragle jak w projekcie?? ja zmieniam na kwadratowe.

buzka