Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C77c ZRĘCZNY wariant 3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 407
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciekawa cena - rozumiem ze to jest brutto? Ekipa jest polecona/sprawdzona?

Podajcie wiecej info: czym kryty dach, jakie okna, jak brama.

Czy piec bedzie taki jak w projekcie?

Bardzo mnie interesuje ta cena. Czy stan developerski to także tzw "biały montaż"? Czy w cenie tez sa drzwi wewnetrzne i zewnetrzne?

Po pierwsze, zdajemy sobie sprawę, że 280 tys to nie jest mało, ale szukalismy kogos kto zbuduje nam dom od początku do końca ze wzgledu na brak czasu i doświadczenia w tej materii.

Cena brutto R+M+S, ekipa z polecenia,

szczegóły:

- stan surowy zamknięty , ale bez okien na parterze, z pokryciem dachu (dachowka cementowa Euronit): 169,9 tys

- tynki, szlichta z ociepleniem, ocieplenie poddasza, scianki dzialowe, okna parter, drzwi zewnętrzne i brama garazowa z silnikiem, parapety, cokół i słupy klinkierowe: 71,8 tys

- instalacja elektryczna, przyłacze od skrzynki: 6,8 tys

- instalacja co (grzejniki radson),kanalizacja,szambo, woda,przyłacze do wodociągu: 17,8 tys

- instalacja gazowa + przyłacze od skrzynki: 4 tys

- osprzęt kotłowni, piec jednofunkcyjny gazowy Vaillant TURBOmax VU PLUS 202-5 (20kW) z zasobnikiem VIH R 150: około 10 tys

TOTAL: 280 tys pln

Okna poddasze: FAKRO standard

okna parter: pieciokomorowy Stolbud

sciana:U220 24 cm + 15 cm styropian + cegła 12 cm

stan deweloperski nie obejmuje białego montazu, schodów,parkietów, drzwi wewn.

dysponujemy bardzo szczegółowym kosztorysem na stan surowy zamknięty, możemy udostepnic po zeskanowaniu

Pozdrawiamy

• 2 weeks później...

witam!

ja juz mam projekt tez:) zmiany sie nanosza. o warunki do ENEA tydzien temu zlozylismy papierki. o odrolnieniu juz nam przyszlo. dzisiaj jedziemy do p. architekt zaplacic 150zl za projekt szmaba. i jeszcze za cala adaptacje (niewielkie zmiany) i inne rzeczy na okolo tzn. papierologia 2500zl.

no i musze sie w koncu dowiedziec ile to wszystko trwac bedzie:)

pozdrawiam wszystkich Zreczniakow

witam!

ja juz mam projekt tez:) zmiany sie nanosza. o warunki do ENEA tydzien temu zlozylismy papierki. o odrolnieniu juz nam przyszlo. dzisiaj jedziemy do p. architekt zaplacic 150zl za projekt szmaba. i jeszcze za cala adaptacje (niewielkie zmiany) i inne rzeczy na okolo tzn. papierologia 2500zl.

no i musze sie w koncu dowiedziec ile to wszystko trwac bedzie:)

pozdrawiam wszystkich Zreczniakow

Gratuluje udanego zakupu!

jakie robisz zmiany?

Pzdr

Witam!

Zmiany sa niewielkie.

1) usuniety kominek

2) zmiana okna tarasowego z sypialni na zwykle

3) usuniecie kaloryfera z garazu

4) przeniesienie kaloryfera w sypialni z garderoba za komin

5) przeniesienie zaworu instalacji gazowej od strony kuchni do kotlowni (tzn. na zewnatrz) bo i tak przy otwartej kuchni kuchenki gazowej miec nie wolno

nic mi narazie do glowy wiecej nie przychodzi.

za tydzien juz moze zlozymy papiery do starostwo o pozwolenie.

oby...

pozdrawiam

Ciekawa cena - rozumiem ze to jest brutto? Ekipa jest polecona/sprawdzona?

Podajcie wiecej info: czym kryty dach, jakie okna, jak brama.

Czy piec bedzie taki jak w projekcie?

Bardzo mnie interesuje ta cena. Czy stan developerski to także tzw "biały montaż"? Czy w cenie tez sa drzwi wewnetrzne i zewnetrzne?

Po pierwsze, zdajemy sobie sprawę, że 280 tys to nie jest mało, ale szukalismy kogos kto zbuduje nam dom od początku do końca ze wzgledu na brak czasu i doświadczenia w tej materii.

Cena brutto R+M+S, ekipa z polecenia,

szczegóły:

- stan surowy zamknięty , ale bez okien na parterze, z pokryciem dachu (dachowka cementowa Euronit): 169,9 tys

- tynki, szlichta z ociepleniem, ocieplenie poddasza, scianki dzialowe, okna parter, drzwi zewnętrzne i brama garazowa z silnikiem, parapety, cokół i słupy klinkierowe: 71,8 tys

- instalacja elektryczna, przyłacze od skrzynki: 6,8 tys

- instalacja co (grzejniki radson),kanalizacja,szambo, woda,przyłacze do wodociągu: 17,8 tys

- instalacja gazowa + przyłacze od skrzynki: 4 tys

- osprzęt kotłowni, piec jednofunkcyjny gazowy Vaillant TURBOmax VU PLUS 202-5 (20kW) z zasobnikiem VIH R 150: około 10 tys

TOTAL: 280 tys pln

Okna poddasze: FAKRO standard

okna parter: pieciokomorowy Stolbud

sciana:U220 24 cm + 15 cm styropian + cegła 12 cm

stan deweloperski nie obejmuje białego montazu, schodów,parkietów, drzwi wewn.

dysponujemy bardzo szczegółowym kosztorysem na stan surowy zamknięty, możemy udostepnic po zeskanowaniu

Pozdrawiamy

Witam serdecznie

Ja równierz na wiosne 07 będę budował taki dom tylko że w wersji lustrzanej. Szkoda że nie ma w mojej okolicy takiego projektu bo chętnie zobaczyłbym go na żywo. Mam prośbę, czy mógłbyś mi przesłać na priv swój kosztorys? Z góry dziękuję i do napisania..

Jacek

Witam serdecznie

Ja równierz na wiosne 07 będę budował taki dom tylko że w wersji lustrzanej. Szkoda że nie ma w mojej okolicy takiego projektu bo chętnie zobaczyłbym go na żywo. Mam prośbę, czy mógłbyś mi przesłać na priv swój kosztorys? Z góry dziękuję i do napisania..

Jacek

Hej,

Bartek zeskanuje kosztorys i jutro Wam podeślemy.

Pozdrawiam

Witam serdecznie

Jacek

Hej,

Bartek zeskanuje kosztorys i jutro Wam podeślemy.

Pozdrawiam

Witajcie!!

Ja teraz czekam na oferty od trzech Wykonawców i może mając Wasz szczegółowy kosztorys lepiej bedzie mi sie z nimi rozmawiac:) Byłbym wdzięczny jakbyście mi tez mogli go przesłac na priva.

Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby:)

Pozdrawiam.

Piotrek

Witam serdecznie

Jacek

juz przeslalam

Pozdrawiam

hej!

oczywiscie troche sie wszystko przesunelo i wniosek o pozwolenie skladamy po swietach w srode.

jezeli chodzi o zmany to okazalo sie jeszcze, ze grzejniki za za krotkie na ogrzanie tego domku bo my jestesmy w II-giej strefie klimatycznej wiec Pani nam je powiekszyla.

po swietach bedziemy miec 2 kosztorysy od dwoch roznych ekip budowalnych. jutro dajemy projekt jeszcze do jednego murarza. w styczniu umowienie jestesmy z kolejnym. ciesla tez przewidziany jest na styczen.

pani architekt bierze za adaptacje 2500zl plus 100zl projekt szamba. my nic nie zalatwiamy oprocz umowy o prad, ktora juz posiadam.

dachowke polozy nam pan za 30zl/m2 plus okna 200zl kazde. nie bedziemy miec wylazu na dach wiec jedno okno wychodzi gratis.

jak tylko bede mialam kosztorysy zaraz dam znac na forum.

pozadrawiam

• 2 weeks później...

Witam wszystkich.

Opowiem wam troszkę jak daleko ja jestem. Otóż projekt mam już w adaptacji co będzie kosztowało około 1400 zł i odbieram go około 15 stycznia, a poźniej będę czekał na zezwolenie na budowę.

Mam już ekipę która będzie mi budowała, a dodam że sprawdzona ponieważ widziałem kilka domów w ich wykonaniu oraz rozmawiałem z właścicielami tych domów. Dogadałem się na następujące warunki:

- Ławy 2000 zł

- Fundament 2700 zł

- Izolacja 1200 zł

- Podłoże 1000 zł

- Mury parteru 4000 zł

- Strop(kanałowy) 1000 zł

- Kominy(2) 2000 zł

- Poddasze 4100 zł

co daje sumę 18.000 zł.

To jest oczywiście sama robocizna. Ta firma będzie robiła mi jeszcze inne elementy ale dogadywał się będę w trakcie.

W tym tygodniu mam otrzymać jeszcze wycenę dachu to wam napiszę później.

Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale zdecydowałem się na kominek z płaszczem wodnym (9.700 zł) i ogrzewanie gazowe(butla). Napiszcie co o tym sądzicie. :roll:

Ps.

Życzę wszyskiego najlepszego w Nowym Roku wszystkim (będzie on ciężki coś czuję) :D

Witam wszystkich.

Opowiem wam troszkę jak daleko ja jestem. Otóż projekt mam już w adaptacji co będzie kosztowało około 1400 zł i odbieram go około 15 stycznia, a poźniej będę czekał na zezwolenie na budowę.

Mam już ekipę która będzie mi budowała, a dodam że sprawdzona ponieważ widziałem kilka domów w ich wykonaniu oraz rozmawiałem z właścicielami tych domów. Dogadałem się na następujące warunki:

- Ławy 2000 zł

- Fundament 2700 zł

- Izolacja 1200 zł

- Podłoże 1000 zł

- Mury parteru 4000 zł

- Kominy(2) 2000 zł

- Poddasze 4100 zł

co daje sumę 18.000 zł.

To jest oczywiście sama robocizna. Ta firma będzie robiła mi jeszcze inne elementy ale dogadywał się będę w trakcie.

Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale zdecydowałem się na kominek z płaszczem wodnym (9.700 zł) i ogrzewanie gazowe(butla). Napiszcie co o tym sądzicie. :roll:

Ps.

Życzę wszyskiego najlepszego w Nowym Roku wszystkim (będzie on ciężki coś czuję) :D

Witam wszystkich.

- Ławy 2000 zł

- Fundament 2700 zł

- Izolacja 1200 zł

- Podłoże 1000 zł

- Mury parteru 4000 zł

- Kominy(2) 2000 zł

- Poddasze 4100 zł

co daje sumę 18.000 zł.

Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale zdecydowałem się na kominek z płaszczem wodnym (9.700 zł) i ogrzewanie gazowe(butla). Napiszcie co o tym sądzicie.

Ps.

Życzę wszyskiego najlepszego w Nowym Roku wszystkim (będzie on ciężki coś czuję)

Witam wszystkich.

- Ławy 2000 zł

- Fundament 2700 zł

- Izolacja 1200 zł

- Podłoże 1000 zł

- Mury parteru 4000 zł

- Kominy(2) 2000 zł

- Poddasze 4100 zł

co daje sumę 18.000 zł.

Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale zdecydowałem się na kominek z płaszczem wodnym (9.700 zł) i ogrzewanie gazowe(butla). Napiszcie co o tym sądzicie.

Ps.

Życzę wszyskiego najlepszego w Nowym Roku wszystkim (będzie on ciężki coś czuję)

Witaj Szymon,

Ja również mam pomysł na takie właśnie ogrzewanie ale jeszcze nie jestem zdecydowany bo co chwile ktoś zachwala coś innego. Wydaje mi się że masz dobrą cenę na wykonanie choc chyba nie ma co porównywać ceny w różnych regionach Polski. Napisz jakie będziesz robił schody bo ten temat trochę "spędza mi sen z powiek". My zaczynamy naszą "walkę" w kwietniu bo właśnie czekamy na pozwolenie na budowę.

Pozdrawiam

Jacek

Witam fanow Zrecznego. Pozdrawiam Walacikow!

Nasz zreczny buduje sie w Olszewnicy Starej. Jest budowany przez firme budowlana poniewaz my obecnie mieszkamy w Olsztynie.Nie pomoge wiec niestety jesli chodzi o koszty materialy i inne takie problemy. Dom kupilismy na etapie stanu surowaego wiec jedyna zmiana jaka zrobilismy to bylo polaczenie lazienki i toalety na parterze. Z drugiej strony innych zmian nie przewidywalismy bo reszta nam sie podoba.

sprobuje wkleic zdjecia. http://albumik.pl/albumy/budowa/9grudzien/min_33568.jpg

Witam fanow Zrecznego. Pozdrawiam Walacikow!

Nasz zreczny buduje sie w Olszewnicy Starej. Jest budowany przez firme budowlana poniewaz my obecnie mieszkamy w Olsztynie.Nie pomoge wiec niestety jesli chodzi o koszty materialy i inne takie problemy. Dom kupilismy na etapie stanu surowaego wiec jedyna zmiana jaka zrobilismy to bylo polaczenie lazienki i toalety na parterze. Z drugiej strony innych zmian nie przewidywalismy bo reszta nam sie podoba.

sprobuje wkleic zdjecia. http://albumik.pl/albumy/budowa/9grudzien/min_33568.jpg

Czesc Marta,

to Wy jestescie dużooo dalej niż my wszyscy, my czekamy na pozwolenie na budowę, potem musimy zrobic wycinkę drzew na naszej działce, podlaczyc prąd i wodę, no i pikuś... załatwic kredyt, ale ze wszystkim zamierzamy zdążyc do wiosny,budujemy w gminie Żabia Wola...Ciężki rok przed nami wszystkimi!

Pzdr