martkaw1 26.01.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 No to zycze powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 26.01.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ja rozwazam tylko i wylacznie chf. Mam juz kredyt w mBanku (na dzialke) i teraz bede sie staral podwyzszyc na budowe. Dzis dostalem jeszcze pomysl na Nordea - jednak o nich nie wiem nic (musze pogadac z doradcą). Dam znac jak cos bede wiedzial wiecej. pzdr Habier Habier, chiałabym Cię zapytać o opinię o mbanku? a wlaciwie o opinie o kredycie? my mamy tam rachunki i karty kredytowe i wszystko jest ok, ale moje 2 kolezanki z pracy, które maja tam kredyty na mieszkanie strasznie się skarżą, pozytywne rozpatrzenie reklamacji graniczy z cudem,podwyzki % sa wyższe niz wskazuja na to podwyzki LIBORU, a jakie sa Twoje odczucia?Pytam się bo dostaliśmy od nich dobra ofertę i zaczynam zastanawiac się nad zmianą Deutsche na mbank. Pzdr B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 26.01.2007 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ja rozwazam tylko i wylacznie chf. Mam juz kredyt w mBanku (na dzialke) i teraz bede sie staral podwyzszyc na budowe. Dzis dostalem jeszcze pomysl na Nordea - jednak o nich nie wiem nic (musze pogadac z doradcą). Dam znac jak cos bede wiedzial wiecej. pzdr Habier Habier, chiałabym Cię zapytać o opinię o mbanku? a wlaciwie o opinie o kredycie? my mamy tam rachunki i karty kredytowe i wszystko jest ok, ale moje 2 kolezanki z pracy, które maja tam kredyty na mieszkanie strasznie się skarżą, pozytywne rozpatrzenie reklamacji graniczy z cudem,podwyzki % sa wyższe niz wskazuja na to podwyzki LIBORU, a jakie sa Twoje odczucia?Pytam się bo dostaliśmy od nich dobra ofertę i zaczynam zastanawiac się nad zmianą Deutsche na mbank. Pzdr B Witam, Nie wiem jak wygląda sprawa reklamacji (nawet nie jestem w stanie wykombinowac czego moglaby dotyczyc reklamacja) Ja kredycik na działkę dostałem bez problemu. To było jeszcze na starych warunkach, czyli oprocentowanie ustala zarząd. Rzeczywiście ostatnio podniesli mi kredyt o 0,3pp gdy Libor wzrósł chyba o 0,25pp. Zobaczymy co teraz bedzie z moim wnioskiem na dom i czy wrzuca kredyt "do jednego wora" i jak zostanie rozwiazana sprawa oprocentowania. Nie chce polecać ani pisac cokolwiek zlego na ich temat, ponieważ kredyt w mBanku mam od niedawna wiec nic sensownego nie powiem. Nasza współpraca ogranicza sie do utrzymania kasy na koncie aby mogli ją zabrać na poczet raty Zobacze jak podejdą do sprawy Czy mozesz sie pochwalic jakie warunki zaproponowali? pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 26.01.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 [Czy mozesz sie pochwalic jakie warunki zaproponowali?[/b] kredyt w chf mbank marża 1%, prowizja od uruchomienia w postaci polisy na zycie w wysokosci 1,5% wartosci kredytu kredyt w chf w Deutsche daja marze 0,9% ale za to prowizja od uruchomienia to 2,3% wiec sporo Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 26.01.2007 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 [Czy mozesz sie pochwalic jakie warunki zaproponowali?[/b] kredyt w chf mbank marża 1%, prowizja od uruchomienia w postaci polisy na zycie w wysokosci 1,5% wartosci kredytu kredyt w chf w Deutsche daja marze 0,9% ale za to prowizja od uruchomienia to 2,3% wiec sporo Pzdr polisa 1,5% OK (ja tez tak mam) marza - 1% - super (duzy kredyt? na ile latek i jaki wkład własny?) - u mnie cos przebakiwali 1,2% a nie ma jeszcze ubezpieczenia "pomostowego" 0,2% ? Ja to place Bierzecie przez posirednika? Ja walcze z Open Finance pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 26.01.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 polisa 1,5% OK (ja tez tak mam) marza - 1% - super (duzy kredyt? na ile latek i jaki wkład własny?) - u mnie cos przebakiwali 1,2% a nie ma jeszcze ubezpieczenia "pomostowego" 0,2% ? Ja to place Bierzecie przez posirednika? Ja walcze z Open Finance pzdr Habier ta oferta z mbanku przyszla wlasnie przez open, u nas wklad własny stanowi działka, ponad 20% wartosci kredytu, kurcze.. pomostowe u nas wynosi aż 1%, ale to tylko na czas ustanowienia hipoteki, więc czymze jest te 6 miesiecy przy 30 latach? zreszta nie będziemy splacać tego kredytu przez 30 lat bo część splacimy jak sprzedamy mieszkanie w którym mieszkamy Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.01.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 polisa 1,5% OK (ja tez tak mam) marza - 1% - super (duzy kredyt? na ile latek i jaki wkład własny?) - u mnie cos przebakiwali 1,2% a nie ma jeszcze ubezpieczenia "pomostowego" 0,2% ? Ja to place Bierzecie przez posirednika? Ja walcze z Open Finance pzdr Habier ta oferta z mbanku przyszla wlasnie przez open, u nas wklad własny stanowi działka, ponad 20% wartosci kredytu, kurcze.. pomostowe u nas wynosi aż 1%, ale to tylko na czas ustanowienia hipoteki, więc czymze jest te 6 miesiecy przy 30 latach? zreszta nie będziemy splacać tego kredytu przez 30 lat bo część splacimy jak sprzedamy mieszkanie w którym mieszkamy Pzdr Tak sobie czytam Wasze wypowiedzi..może mi ktoś wyjaśni o co chodzi z tym pomostowym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 26.01.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Tak sobie czytam Wasze wypowiedzi..może mi ktoś wyjaśni o co chodzi z tym pomostowym?? jest to ubezpieczenie opłacane do czasu wpisania hipoteki do księgi wieczystej, częśc banków w tym okresie podnosi po prostu % kredytu i tak robi mbank, do czasu ustanowienia hipoteki nasz kredyt będzie oprocentowany o 1% wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 26.01.2007 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 polisa 1,5% OK (ja tez tak mam) marza - 1% - super (duzy kredyt? na ile latek i jaki wkład własny?) - u mnie cos przebakiwali 1,2% a nie ma jeszcze ubezpieczenia "pomostowego" 0,2% ? Ja to place Bierzecie przez posirednika? Ja walcze z Open Finance pzdr Habier ta oferta z mbanku przyszla wlasnie przez open, u nas wklad własny stanowi działka, ponad 20% wartosci kredytu, kurcze.. pomostowe u nas wynosi aż 1%, ale to tylko na czas ustanowienia hipoteki, więc czymze jest te 6 miesiecy przy 30 latach? zreszta nie będziemy splacać tego kredytu przez 30 lat bo część splacimy jak sprzedamy mieszkanie w którym mieszkamy Pzdr ale juz macie decyzje z mBanku czy ktos z Open tak obiecuje? nam Pani powiedziala, ze marza w mbanku ok 1,2 % ale powalczy o nizszą - czekam na decyzję. Jesli chodzi o pomostowe - to chyba mylimy pojęcia. Do czasu ustanowienia hipoteki oprocentowanie kredytu jest podniesione o 1 pp (punkt procentowy) natomiast przed uruchomieniem - oprócz tych 1,5% (2 letnie ubezpieczenia na zycie i utrata pracy) trzeba zapłacic 0,2% kwoty kredytu jako Ubezpieczenie pomostowe do czasu uprawomocnionego wpisu hipoteki do KW To jest moja wersja i jej sie bede trzymał Rom to powinno Ci wyjaśnic pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.01.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Dzięki Teraz już rozumiem Brałem kredyt na budowę rok temu i nie przypominam sobie żebym płacił jakiegoś pomostowego. Ale może to dlatego że do czasu wpisu do hipoteki chyba nie brałem żadnej transzy. Ale głównie moja zona się zajmowała kredytem i może coś pomyliłem. W każdym razie dzięki za wyjaśnienia. Teraz już wiem o czym mówicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 26.01.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 ale juz macie decyzje z mBanku czy ktos z Open tak obiecuje? nam Pani powiedziala, ze marza w mbanku ok 1,2 % ale powalczy o nizszą - czekam na decyzję. To jest moja wersja i jej sie bede trzymał cytuję:" ubezpieczenie pomostowe do czasu wpisu hipoteki do KW – oprocentowanie podniesione o 1%" czyli ja to rozumiem tak,ze nie ma oddzielnego ubezpieczenia, tylko do czasu uprawomocnienia sie hipoteki, mamy podniesione oprocentowanie kredytu o 1 %, zresztą z tego co wyczytalam w necie to wlasnie banki tak postępuja , czyli stosują zamiennie albo podwyzszone oprocentowanie albo oddzielne ubezpieczenie - ALE OCZYWIŚCIE JUŻ MAILUJE DO OPEN ABY TO POTWIERDZIĆ marża 1% jest juz propozycją po negocjacjach z bankiem Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 26.01.2007 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 cytuję:" ubezpieczenie pomostowe do czasu wpisu hipoteki do KW – oprocentowanie podniesione o 1%" czyli ja to rozumiem tak,ze nie ma oddzielnego ubezpieczenia, tylko do czasu uprawomocnienia sie hipoteki, mamy podniesione oprocentowanie kredytu o 1 %, zresztą z tego co wyczytalam w necie to wlasnie banki tak postępuja , czyli stosują zamiennie albo podwyzszone oprocentowanie albo oddzielne ubezpieczenie - ALE OCZYWIŚCIE JUŻ MAILUJE DO OPEN ABY TO POTWIERDZIĆ marża 1% jest juz propozycją po negocjacjach z bankiem Pzdr czekam z niecierpliwoscia na Wasze info. Ja mam podwyzszonie i zaplacilem 0,2%. Może mnie nacięli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 26.01.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 czekam z niecierpliwoscia na Wasze info. Ja mam podwyzszonie i zaplacilem 0,2%. Może mnie nacięli... mam juz reply od babeczki z finance: "Bank nie ma opłaty za ubezpieczenie pomostowe – Za to zabezpiecza się podwyżką oprocentowania o 1 p.p do czasu ustanowienia hipoteki w KW" no i masz babo placek, tak twierdzi posrednik, ufac czy nie ufac?, cóż, złozymy dokumenty to się okaze Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 27.01.2007 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 mam juz reply od babeczki z finance: "Bank nie ma opłaty za ubezpieczenie pomostowe – Za to zabezpiecza się podwyżką oprocentowania o 1 p.p do czasu ustanowienia hipoteki w KW" no i masz babo placek, tak twierdzi posrednik, ufac czy nie ufac?, cóż, złozymy dokumenty to się okaze Pzdr no, ciekawe, trzeba to wyjasnic. dzieki za info. myślę, że jednak wprowadziłem troche zamieszania tą nazwą "ubezpieczenie pomostowe" Ja juz sam nie wiem do konca jak to sie nazywa. A owe 0,2% to ubezpieczenie kredytu. W poniedzialek napisze dokladnie jak te punkty brzmiały w naszej umowie. pzdr Habier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 29.01.2007 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Sprawdziłem w umowie, zapłaciliśmy: Prowizja tytułem ubezpieczenia Kredytu w TU : 0,2% kwoty kredytu Jak gdzieś tam dalej wyczytałem to jest jakies: Prawne zabezpieczenie kredytu na okres przejsciowy Ciekawe jak to w Waszym przypadku. Może ktoś ma podobne doświadczenia? pzdrHabier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 30.01.2007 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 hejka, odezwijcie sie w sprawie tego kredytu pzdrHabier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 30.01.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 hejka, odezwijcie sie w sprawie tego kredytu pzdr Habier moze ktos sie odezwie w końcu większość z nas buduje na kredyt, w ofercie jaką mamy z Deutsche ubezpieczenie pomostowe wynosi 0.4% a dodatkowo do czasu ustanowienia hipoteki oprocentowanie kredytu zwiększaja o 0,1%, czyli niektóre banki ubiezpieczają się (czytaj: zarabiają ) na dwa sposoby złożymy dokumenty to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 30.01.2007 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 hej, Walaciki wyslalem Wam info na priv. Dajcie jakies info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 30.01.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 hej, Walaciki wyslalem Wam info na priv. Dajcie jakies info. juz odpisałam, Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walaciki 08.02.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Co tam słychać u Zreczniakow?? my właśnie skończylismy kompletowanie dok. do kredytu jutro skladamy do mbanku, a w przyszlym tygodniu mamy miec odpowiedz z deutsche czy chca z nami współpracować, nie lubia tych co buduja syst. gospodarczym, woleliby miec generalnego wykonawcę u nas co prawda jest firma Wykonawca ale zajmie sie postawieniem domu, a resztą typu instalacje i wykończeniówka zajmą sie inne ekipy, wg nas nie jest to system gospodarczy, bo sami nie zakasamy rekawów i nie będziemy budować, ale ktos tam w banku twierdzi inaczej no i wkurza mnie to , że kazdy bank ma liste honorowanych rzeczoznawców, przeciez nie zrobie 2 operatów bo to podwójne koszty, teoretycznie rzeczoznawca powinien byc obiektywny nie?? utrudnianie zycia... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts