Marios 26.04.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 czy jest błędem przy ściankach działowych jeżeli wykonawca nie zostawi ok. 2cm odstępu od stropu, tylko zamuruje to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregorius 26.04.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Jak drewniany strop to bym zostawił dylatację, ale jak betonowy to może nie być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.04.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Jak drewniany strop to bym zostawił dylatację, ale jak betonowy to może nie być. Betonowe się nie uginają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marios 26.04.2006 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 betowy i to raczej solidny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.04.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 betowy i to raczej solidny Zelbetowe też się uginają dlatego się stosuje dylatacje - ja mam dom kupiony w stanie surowym zamknietym - nie zrobili dylatacji i mam piekne pękniecie gdzieniegdzie - szczególnie w narożnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 26.04.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Jak drewniany strop to bym zostawił dylatację, ale jak betonowy to może nie być. Gregorius, zadłeś sobie pytanie po co zostawia się tą przerwę? Murując do końca zmieniasz scheat statyczny stropu. co w przypadku drewnianego nie byłoby problemem, a w przypadku żelbetowego może okazć się ogromnym. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregorius 26.04.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Napisałem, że nie trzeba przy betonowym, bo tak jest u moich rodziców, dom ma 30 lat i cuda się nie dzieją, ale w niektórych miejscach widać kilka pęknięć tynku, z tym, że bardzo delikatne (nie wiem czy nie są od początku). Przy malowaniu na chwilę znikają. Może macie rację, że trzeba zastosować jakąś dylatację, ale jeśli tak to jak grubą i z czego? Ile w zasadzie może ten betonowy strop może się uginać? Na wielu budowach bywałem i nigdy nie widziałem by ktoś stosował dylatację przy prefabrykowanym lub lanym stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bredka 26.04.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 jeśli ściana dziełowa nie jest elementem nośnym to 1,5 - 2 cm, można wypełnić następnie pianką montażową. jeśli nie ma - szlifierka z tarczą do betonu i naprzód...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts