Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chiałem podłączyć u siebie na działce wodę.. do najbliższego trójnika mam ok 22m.. po czym u mnie znów bedzie trójnik i wejście do studzienki z kręgów na mojej działce... jak uważacie czy cena 3000-3500 tyś.. jest do przyjęcia? bardzo proszę o porade..
To zależy co w tej cenie się zawiera. Czy takie rzeczy jak mapki, projekt, uzgodnienia itd. Jeśli w tej cenie wykonane ma być przyłącze i nie wiąże się to z twojej strony z innymi wydatkami to moim zdaniem jest to do przyjęcia.
U mnie (jakieś 100km od warszawy) przyłącze z wykonaniem studzienki na działce kosztowało 1500zł. Cena niewielka bo przyłącze wykonane razem z budową nowego rurociągu i prawdopodobnie gmina pozyskała jakieś fundusze z UE. Cena 3000 za normalne przyłącze wydaje się być raczej dopuszczalna.
Mnie przyjemność posiadania wody (rura w granicy, budowa rurociągu głównego - 22m + przyłącz - 12m) kosztowało ca 9000,00PLN. Tak więc wg mnie cena rewelacyjna.

Witam!!!

Właśnie dostałem fakturę za wykonanie przyłącza 1280 zł brutto za 23 m. :D

No i jeszcze 1000 :-? :cry: w partycypacji kosztów wykonania wodociągu dla gminy

Więc jeszcze nie tak źle.

Pozdrawiam

PŁAC te 3000 i dziekuj bogu ze mało gosc chce sama studnia wodomierzowa kosztuje 900 zł do tego 3 zawory kulowe po 12 zł zawór antyskazeniowy 60 zł konsola wodomierza 60 zł rura pe 40 80 zł
plus inne pierdoły kształtki itp. w kazdym razie tanio i nie ma co kombinowac czasem przeczytam co pisza inni w stylu odemnie wzieli 600 zł i jeszcze mnie przeprosili to mi sie słabo robi koszt 1 m powinien sie wachac zawsze pomiedzy 70 a 100 zł w zaleznosci czy to siec czy przyłacze