Uszaty1973 26.04.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Witam, taki mały problem. W moim mieście budowana jest teraz kanalizacja. Właściciel działki bliżej kanalizacji zapisał się i zostało zaprojektowane przyłącze. Ja jako drugi i ostatni dom w kolejce załatwiłem wszystkie dokumenty łącznie z opłata przyłączeniową. Teraz okazuje się, że właściciel pierwszej działki się rozmyślił i teraz nie chce kanalizacji. Mam teraz następujące problemy:1) Właściciel pierwszej działki zapłacił tylko za projekt, a za przykanalik już nie. Mieszkańcy mieli partycypować w kosztach rozbudowy rurociągu. 2) Mieliśmy wspólnie ponosić koszty budowy od przykanaliku do naszych działek, teraz wypada że będę musiał za wszystko zapłacić sam. I teraz nie wiem co zrobić.Czy odkręcać wszystko urzędzie (jak się da) i budować szambo. W plecy mam wtedy koszty projektu. Czy może ciągnąć kanalizację samemu ok. 70m. W pozwoleniu na budowę miałem zbiornik na szambo, ale napisane było że jest to do czasu budowy kanalizacji, więc czy dodatkowo nie bedę miał problemu z odbiorem? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/52776-konalizacja-projektow-do-dw%C3%B3ch-dom%C3%B3w-i-pierwszy-si%C4%99-wy%C5%82ama%C5%82/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts