jarkotowa 26.04.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Cześć Witajcie. Jestem nowa. I fakt znalezienia takiego forum mnie baaardzo ucieszyl. Nie sądzilam, że jest aż tylu zapaleńców remontujących stare chalupy wlasnymi lapkami i odnajdujących w tym ogromną radość. Remontuję blisko 100 letnią chatę z bala (jodlowego) na Podkarpaciu. Doszlam do etapu zrobienia nowej instalacji elektrycznej. I pojawil się dylemat. Czy w takich chalupach instalcja musi iść po wierzchu czy może być pod plyta k-g? Nie cierpię kabelków na ścianach i stąd mój ból, bez względu na to czy idą w listwach czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 27.04.2006 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Czy na tyle osób remontujących chaty z bali nikt nie może odpowiedzieć na moje pytanie? Przecież wymienialiście instalacje elektryczne. Jak je kladliście? Na wierzchu w listwach czy ukryte pod k-g.Czekam na info, jak to robiliście.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.04.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 kable kładliśmy w peszlach pod płytą GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 29.04.2006 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Dzięki. Też to rozważamy, ale cale "starsze" pokolenie gada, że w drewnianym domu musi iść po wierzchu i stąd moje wątpliwości. Czy ktoś jeszcze się podzieli ze mną swoimi doświadczeniami w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts