Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wejście z salonu na ogród czy tylko na taras?

Wejście z salonu na ogród czy tylko na taras?  

83 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wejście z salonu na ogród czy tylko na taras?

Recommended Posts

Jest taka opcja, żeby na tarasie zrobić barierkę a wejście do ogrodu tylko przez drzwi frontowe. Co sądzicie?

Zalety:

- spokojniej w salonie - brak piasku, błota, łażenia w butach itd

- dom stoi na skarpie, nie trzeba robić schodów, trudniej spaść

Wady:

- trzeba się trochę nalatać - brak przejścia z tarasu

W moim rozumieniu, ogród jest integralną częścią domu, a nawet więcej, jego sercem, żyjącym, bijącym.

Tak więc nie wyobrażam sobie sytuacji, w której nie mogłabym prosto z tarasu wybiec boso na wilgotną trawę, która w pieszczotliwy sposób potraktowałaby moje stópki :wink:

W moim rozumieniu, ogród jest integralną częścią domu, a nawet więcej, jego sercem, żyjącym, bijącym.

Tak więc nie wyobrażam sobie sytuacji, w której nie mogłabym prosto z tarasu wybiec boso na wilgotną trawę, która w pieszczotliwy sposób potraktowałaby moje stópki :wink:

ja już biegam boso po trawie :D a wyjście mam nie tylko z salonu ale i z sypialni :wink:

coby nie wnośić na butach różności - mam przed drzwiami tarasowymi wycieraczkę :D

Wyjście z salonu na taras, duży wiszący a z tarasu schodkami do ogrodu, wolałabym bez schodków, ale działka ze spadkiem. Jest jeszcze przewidziane wyjście z poziomu piwnicy bezpośrednio do ogrodu.

Te parę schodków to będzie tylko przyjemność i trochę gimnastyki, żeby nie zgnuśnieć, teraz jest 4-te piętro i dźwiganie zgrzewki mleka co około dwa tygodnie o reszcie produków nie wspomnę.