OSSOWIKA 20.04.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 WITAM ! BARDZO MNIE INTERESUJE DOM PG 11 Z PRACOWNI BAUHERR.JEŚLI KTOŚ WYBUDOWAŁ TEN DOM I MONŻE SIĘ Z NAMI PODZIELIĆ WSKAZÓWKAMI TO Z GÓRY DZIEKUJĘ.OSSOWIKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 06.07.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 - trochę mało wyliczeń (np. materiałów ) i opisów. no własnie - projekt jest mało dokładny,zwłaszcza jak ktoś nie jest budowlancem od lat nie ma wyliczen ilosci materiałów... no i ten sufit podwieszany zgroza .trzech fachowców juz pytałam o co chodzi,ale oni na podstawie projektu nie wiedzą o co chodzi... my i tak zmieniamy na belki zamiast stropu ,ale jednak... my mamy DG 10 lustrzane odbicie- na razie schną fundamenty -na które poszło 41 m betonu na razie niezły bunkier sam kontakt z pracownią super-duza cierpliwosc dla maruderów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.07.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 41 m3 betonu! I to tylko fundamenty? Nic nie murowaliście z bloczków betonowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 07.07.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 41 m3 betonu! I to tylko fundamenty? Nic nie murowaliście z bloczków betonowych? no własnie będziemy miec jedną warstwę z bloczków fundamentowych,a na razie sam beton. pocieszamy sie tylko ,ze to w koncu dom parterowy,więc fundamentów ma sporo... no i tym,ze nie musimy wylewac stropu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.07.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Dawno Was nie było w wątku Piaseczno. Już myślałam, że się nie budujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łosie 10.07.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Dawno Was nie było w wątku Piaseczno. Już myślałam, że się nie budujecie. własnie dlatego nas tak dawno nie było - ze się budujemy czasem zagladam,ale jak widzę ile stron mnie ominęło przez ten czas , a niestety nadrobic nie ma kiedy... ale obiecuję poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maison 29.01.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem działki, niestety działka ma wjazd od południa.Wiem, że ten temat był już poruszany ale ja z innej beczki.Działka jest duża więc ogród moge mieć z każdej strony i od frontu i od tyłu budynku. Wiem, że są projekty przeznaczone na takie usytuowanie działki ale po przestudiowaniu chyba wszystkich możliwych żaden nie przypadł mi do gustu. Jestem prawie zdecydowany na projekt DG01 z firmy Bauherr. Jest to dom parterowy z wiatą garażową. Bardzo proszę o wasze opinie o tym projekcie, czy jest praktyczny, ekonomiczny w budowie no i oczywiście czy nie będzie w nim zbyt ciemno z racji położenia mojej działki. http://www.dom-parterowy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpakmarceli01 16.05.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Ja mam Dg 29 z przeróbkami, ale szukam dalej może ktoś ma taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lajla 01.06.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam, jestesmy z mężem juz prawie zdecydowani na PG10 ( mąż bardzo nalega tylko na ten projekt). Oczywiscie na pewno zrobimy kilka zmian, dlatego tez jestesmy bardzo zainteresowani wskazówkami, informacjami tych osób którzy sie juz wydudowali badź są w trakcie budowy. oto link:http://www.dom-parterowy.pl/informacje.php?kategoria=pg&id=pg10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dhr 08.06.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 WITAM ! BARDZO MNIE INTERESUJE DOM PG 11 Z PRACOWNI BAUHERR.JEŚLI KTOŚ WYBUDOWAŁ TEN DOM I MONŻE SIĘ Z NAMI PODZIELIĆ WSKAZÓWKAMI TO Z GÓRY DZIEKUJĘ. OSSOWIKA Strasznie dawno tutaj nie zaglądałam... Ale jeśli pytanie o PG11 jest aktualne, to spieszę donieść, że go wybudowaliśmy i jestem straaaaasznie z niego zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lajla 09.06.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witam! Gratuluje wybudowania pg11, rowniez rozwazamy ten projekt, wiec moze podzieli sie Pani doswiadczeniem i rozwiazaniami, ktore wykorzystaliscie przy tym projekcie. Proszę o zdjecia z realizacji i podanie kosztu budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dhr 09.06.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witam, Troche pozmienialismy ten nasz PG11 dzieki temu mamy dodatkowy pokoj na parterze i garaz dwustanowiskowy i trzy pokoje na poddaszu (oprocz tego malego gdzie planujemy pralnie). Co do zdjec... Musze zrobic bardziej aktualne Jesli macie jakies konkretne pytania, chetnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 04.09.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witam, Własnie nabyłem projekt firmy BAUHERR - DM26. Poszukuję doświadczeń od kogos kto ma taki projekt w budowie lub juz wybudowany. Będę wdzięczny za kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 14.09.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Nam też podoba się DM 26, ale jeszcze go nie mamy.Napiszcie proszę ile kosztuje adaptacja przez architekta? Ile płąciliście za zmiany w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 15.09.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Architekt własnie pracuje nad moim projektem. Chcę wstawić trochę większe okna, rozsunąć ścianki w łazience (pod jedną ze ścianek jest fundament) i zrobić drewniany strop. Tu niestety wyszła moja nieuwaga - ten projekt nie ma strychu! sufit jest podwieszony bezpośrednio pod dach - na szczęście mały retusz i wszystko będzie ok. projekt architektoniczny będzie mnie kosztować 1800zł - dodatkowo umówiłem się z Panami z biura, że będą nadzorować budowę za 2000zł (płatne w ratach). jak ruszę z budową to postaram się wstawić kilka zdjęć - na razie sam z chęcią bym coś takiego zobaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 16.09.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Ja też chcę strych, koniecznie!Poza tym chcę zlikwidować zadaszenie z przodu domu, powiększając tym sposobem kuchnię i jadalnię.Ze zmian, które planujemy to powiększenie łazienki koło salonu likwidując korytarzyk. Będzie wchodziło się od razu do łazienki a z niej bezpośrednio do pralni-pom. gosp. No i wg. wymogów planu zagosp. przestrzennego podnieść trzeba kąt nachylenia dachu do 30 st. Perca czyli za adaptację + poprawki w projekcie płacisz 1800, dodatkowo projekt 1450 + 2000 za nadzór, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 17.09.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Zadaszenie z przodu - mnie się podoba więc zostaje. Łazienkę powiększam, ale tą drugą koło sypialni. Łazienkę koło salonu traktuję czysto jako ubikację - chcesz wstawić tam wannę lub prysznic? Podaj powód - może tez się zastanowię nad takim rozwiązaniem. Dostałem zgodę na dach 25st - więc tutaj nic nie zmieniam Finanse - dobrze rozumiesz (mam nadzieję na drobny upust - około 200zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 17.09.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Co do łazienki w tej koło salonu będzie prysznic a w drugiej wanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aarekk 24.04.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Perca, a tę większą łazienkę łazienkę w części nocnej to powiększyłeś kosztem którego pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perca 26.05.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi, człowiek przy tej budowie (i nie tylko) tak zajęty, że nie ma czasu na czytanie wszystkiego co go interesuje. Łazienkę powiększyłem kosztem obu pokoi, do których przylega, po kawalku z każdej strony. Mam juz stan surowy otwarty i z przyjemnością donoszę, iż projekt był trafiony. chłupa mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts