BoBoW 27.04.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Dzień dobry Mam pytanie, które nurtuje mnie od jakiegoś czasu. Czy po wydaniu pozwolenia na budowę domu, który w projekcie ma pokrycie dachu dachówką mogę zmienić materiał pokrycia dachu na blachę lub gont bitumiczny bez występowania o zmianę pozwolenia na budowę? Architekt, który adaptował projekt i teraz jest kierownikiem budowy twierdzi, że tak. Oczywiście zgdę autora projektu na taką zmianę posiadam. pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 27.04.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Jeśli plan zagospodarowania lub decyzja o warunkach zabudowy nie narzuca rodzaju, koloru itp. cech pokrycia dachu, to moim zdaniem jest to zmiana nieistotna i wystarczy zgoda projektanta (tego co figuruje w dokumentach pozwolenia na budowę) w postaci adnotacji w projekcie (w którym potwierdza się, że zmiana jest nieistotna) plus zgłoszenie zmiany przy zakończeniu budowy. Zgoda autora oryginalnego projektu też oczywiście powinna być, żeby nie naruszać praw autorskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoBoW 27.04.2006 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Dzięki za odpowiedź.W decyzji o warunkach zabudowy jest tylko zapis o kształcie i kącie pochylenia połaci dachowej. pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts