neo77 27.04.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 witam. zamierzam kupic wyzynarke do drzewa i szlifierke katowa (115 lub 125) rozwazam 3 firmy: black&decker , DWT, BOSH. jelsi ktos kupil w ciagu ostatmich kilku miesiecy i chce sie podzielic doswiadczeniem z mila checia przeczytam jak dzialaja te narzedzia(modele) przy eksploatacji i czy uzywane sa dzien w dzien czy tylko 3 razy w roku.ps interesuja mnie tylko opinie uzytkownikow ktorzy posiadaja je rok czasu...a nie takich co maja staz 10 lat...kiedy bylo to produkowane inaczej i gdzie indziej i teraz jest tez inaczej i przez kogos innego....: made in china... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 27.04.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Z podanej grupy najlepszy jest BOSH, B&D to taka polska TOYA - czyli szajs (mój ojciec i chłop kupił m.in. wyrzynarke i kątówkę B&D i po kilkunastu cięciach sie popsuła). Jak zamierzasz wydać troche kasy (i chcesz na tym zarobkować) to kup sobie MAKITĘ, HILTI - to jest sprzęt, a jeżeli chcesz dorywczo robic coś w domu, to starczy Ci TOYA, KINZO, itp. - tylko nie z promocji i nie najtańsze modele. Inna sprawa to zakup markowych noży do wyrzynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 27.04.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Ja proponuje abyś zajrzał na http://www.htp.com.pl. Teraz mają promocję. Małą kątówkę kupisz za 250 zł a wyrzynarkę za ... o to musisz zapytać. Proponuję Hitachi jest bardzo OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 28.04.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Ja wyleczyłem sie z markowych szlifierek itp. i tak padną w czasie budowy, chyba, że bedziesz miał ze trzy warianty mocy (na każdą okoliczność). Teraz kupuje soprzęt za 30-40 zł i robie co potrzeba a jak sie zepsuje to niewielka strata, ale budowę mam praktycznie zakończoną więc praktycznie leżą bezużytecznie - więc się nie psują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Va_ldi 28.04.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 proponuje makitę. Trzeba wydać trochę wiecej, ale jeśli zaczynsz budowę nie powinieneś żałować. Będzie wiele prac które wymagają użycia szlifierki kątowej. Można też kupić bardziej zawodne jak TOYA lub TOPEX i w razie konieczności oddać do naprawy lub wymienić na nową, ale czasem tak bywa że robota rozpoczęta a narzędzie się psuje i mamy problem. Pozdrawiamhttp://www.makita.info.pl/info.php?main=6&sub=94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Kupiłem kilka dni temu Skill'a 750, z walizką 149 pln. Bardzo przyzwoita i zupełnie wystarczająca do usuwania pozostałości po majstrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts