Arol_62 18.08.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Dobry pomysl , w przyszlosci planuje tez jakies zadaszenie nad wejsciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turek111 18.08.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 witam sorki za nieobecność dawno nie zaglądałem ale nie było wiele do czytania? nieobecność usprawiedliwiam zmianem stanu z kawalerskiego na żonaty i tym że narazie byłem zajęty budynkiem gospodarczym (niewiele mniejszym o Cyrkonika) Obecnie zalane wieńce na gospodarczym tak za tydzień dach Cyrkonik narazie w ziemi Stan '0' ściany fundamentowe i izolacje Izohan WL +Styropian 10 w przyszłym tygodniu ruszamy na biało znaczy Ytong i w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 21.08.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Gratulacje kolego turek111,a moze jakies zdjecie z budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvara6 27.09.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Przepraszam za nieobecność, już nadrabiam zaległości.Stan na 27.IX.-ławy wylane-poszło 7,3m3 betonu z gruszki.Ławy szalowane 50x40cm.Czekamy aż zwiąże, potem izolacja i murowanie fundamentów.A co u Was?Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 06.10.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 witamSilvara moze tez jakias fotka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvara6 08.10.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Fundamenty na dzień dzisiejszy. Dodam tylko, że wykanali je mój mąż i teść i była to ich pierwsza przygoda z murowaniem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 09.10.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 witam,niezle sie chlopaki postarali:)dobra robota ,i ladna okolica Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvara6 16.10.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ciąg dalszy naszych prac. W przyszłym tygodniu murowanie fundamentów pod kominy, kanalizacja i chudziak. A co nowego u Was???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 26.10.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Witam,Gratuluje postepow:)Ja dorobilem sie schodow wejsciowych,tez samorobka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 26.10.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Witam,Gratuluje postepow:)Ja dorobilem sie schodow wejsciowych,tez samorobka:)Fotki na picasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvara6 03.11.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Arol gratuluje fachowej roboty! U nas tymczasem stan zerowy zakończony. Czekamy do wiosny, by ruszyć z Ytongiem 36,5cm. Pozdrawiamy wszystkich Cyrkonowców i czekamy na wieści z frontów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijow31 31.12.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 witam wszystkih CYRKONOWICZOW tych co budowali i juz mieszkaja tych co jeszcze buduja i tych co dopiero zamierzaja wybudowac. Cyrkon to bardzo dobry projekt domu, jest prosty, tani w budowie i eksploatacji. Nie ma zadnych fajerwerkow i znajomych niestety nie powali na kolana ale to jest problem tych co buduja na pokaz. Jest to bardzo wygodny dom dla czteroosobowej rodziny i naprawde tani w eksploatacji. Ja mam kominek bez rozprowadzenia ciepla i w takich temperaturach jak obecnie, bez problemu jest w nim cieplo i przytulnie. mam rowniez piec gazowy. Oczywiscie niektore rzeczy zrobilbym teraz inzaczej, ale tak to juz jest, ze pierwszy dom buduje sie dla wroga, drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvara6 03.01.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Witaj!Bardzo fajnie czytać,że dokonało się dobrego wyboru przy wyborze projektu:)Nam Cyrkon podoba się tym bardziej, że wpisuje się doskonale w klimat i architekturę domów mazurskich.Na wiosnę ruszamy dalej z budową.A tak do wszystkich którzy już mieszkają w Cyrkonie-jakie macie spostrzeżenia?Gdybyście budowali ten dom raz jeszcze, to coś byście zmienili?I jeszcze jedno-czy ktoś ma drewniane okna?Jeśli tak, to jak się sprawują?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijow31 07.01.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 mam okna drewniane wykonane z drewna meranti, spisuja sie doskoale jesli dodasz jeszcze parapety wenetrzne z teo samego materialu to bedzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvara6 08.01.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 A możesz zdradzić ich koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redjanar 25.01.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 witajcie, jestem następnym "cyrkonowcem"my niestety jesteśmy dopiero na etapie zakupu projektu (ponad rok uzgadniania)- doszliśmy w końcu do wniosku, że to idealny projekt dla naszej rodzinki- 2+1 teraz mam nadzieję oprócz przeszkód formalnych, nic nas nie będzie zatrzymywać. Przeczytałem całe forum, ale widzę że trzeba się będzie dużo uczyć ! Nawet nie wszystkie terminy były dla mnie zrozumiałe, ale to nic- jest zapał, wiedza sama przyjdzieteraz będę zaglądał tu częściejpozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvara6 28.01.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Witaj redjanar w rodzinie Cyrkonowców!Skoro masz jeszcze trochę czasu do budowy, to pisz proszę o swoich pomysłach, koncepcjach itd.Mam nadzieję, że w nowym roku forum się nieco ożywi...Być może dołączy do nas ktoś jeszcze;)Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcir 18.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 witamy!Z przyjemnością dołączamy do fascynatów Cyrkona:)Nasz właśnie się "zamknął" na surowo:)Dziękujemy za Wasze dotychczasowe uwagi, posty, i zdjęcia z których niejednokrotnie korzystaliśmy w celu otrzymania idealnego Cyrkona.Dokonaliśmy wielu zmian, przeróbek czy wyjdzie nam to na dobre? czas pokaże:)M. in zmienimy położenie schodów, aby powiększyć salon - będą one ulokowane nad tzw. wiatrołapem.Zrezygnowaliśmy z kominka i zdecydowaliśmy się na rekuperację.Powiększyliśmy łazienkę, mamy dodatkowe, oddzielne wejście do kotłowni ( na paliwo stałe).Zrezygnowaliśmy z okna tarasowego, aby wnętrze było bardziej ustawne.Na poddaszu mamy 6 okien dachowych, rezygnujemy z łazienki na górze, zrobimy tam dodatkowy pokoik komputerowy:)Planujemy dobudować przeszklony ganek ( zastąpi wiatrołap). Poniżej załączam zdjęcie projektu dołu wykonane w sweet home 3d (brakuje tu schodów dla lepszej widoczności zdjęcia). http://www.greensystem.com.pl/images/cyrkon%20dschody%20nad%20wejsciem.png Pozdrawiamy Wojtek i Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 22.02.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam serdecznie. Przeglądam ten wątek i niestety duża część zdjęć lub galerii jest już niedostępna. Czy ktoś mógłby udostępnić zdjęcia tej "magicznej" więźby i dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 25.02.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 A czego kolega szuka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts