Bawaria 18.11.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Powinno sie udac, mnnie z lekkim meblowaniem kosztowalo ok. 15% wiecej, brakuja mi schody, drzwi na gorze, i lazienka na gorze. Poza tym nawiezc ziemie na dzialke, ogrodzic, wybrukowac, wybudowac garaz i ..., dosc ! kupuje nowy samochod. Do domu przyjezdzam tylko na urlopy, a samochodem jezdze codziennie. Mam Na stronie internetowej troche wiecej zdjec chetnych zapraszam do odwiedzenia http://picasaweb.google.com/EmilSzynwelski/MojCyrkon# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 28.11.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Uda się zamknąć budowę Cyrkona w tej kwocie? Krisker, Gniezno, Arol, Bawaria- da się? Tak da się zamknąć. Poddasze moim zdaniem za dużo mnie kosztowało lecz 200 k jest realne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 28.11.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 (edytowane) Cyrkon + garaż Mam kolejny etap teraz dodaję na działce garaż (projekt z wiata) a http://www.empikfoto.pl/albumy10/125462/1129925/previews/37571672_img_0017.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy10/125462/1129925/previews/37571620_img_0002.jpg Krycie eurofala, ściana pustak żużlowy. Edytowane 28 Listopada 2010 przez gniezno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 28.11.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 przemyślenia kolejnym razem taras drewniany (widziałem piękny) jak Wy robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 28.11.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 kilka fotek http://www.empikfoto.pl/albumy10/125462/1129925/previews/37571746_img_0047.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy10/125462/1129925/previews/37571720_img_0045.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy10/125462/1129925/previews/37571692_img_0024.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 01.12.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 ladnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasto 05.12.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Też mi się bardzo podoba. Bardzo praktyczny ten garaż z wiatą. Zazdraszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagusia30 02.01.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 WitamCyrkony prześliczne-też taki chcemy budować. Mam pytanko do Bawari i Gniezno-czy Któryś z Was robił zmiany w projekcie. Kuchnia Gniezno jest o wiele większa-jak to się stało?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 05.01.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Witam Cyrkony prześliczne-też taki chcemy budować. Mam pytanko do Bawari i Gniezno-czy Któryś z Was robił zmiany w projekcie. Kuchnia Gniezno jest o wiele większa-jak to się stało? Pozdrawiam Ja zbudowałem ww-126 (to ciut większy projekt). Co do zmian poczytaj wcześniejsze posty w tym temacie napisałem co zmieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagusia30 05.01.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 No tak też myślałam ale nie mogłam jakoś tego wyłapać z forum. My będziemy budowali jednak mniejszy a mąż już zaprojektował kuchnie-zrobi się ją w U i będzie super:) Dobrze mieć stolarza w domu:D Prześliczne te domki wasze. Nam starczy na zrobienie dołu a górę będziemy robili powoli.Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvara6 30.01.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Arol bardzo dziękuję za odnowienie galerii i ogromne gratulacje, piękny domek.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mycha Mika 01.02.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witam wszystkich po dłuższej nieobecności. Ile tu nowych Cyrkonowców! Cieszy, cieszy. Witam wszystkich nowo budujących i stałych bywalców. Zamieszkaliśmy, więc mam wreszcie czas, by trochę poklikać. Ostatnio przywiesiliśmy tabliczkę z numerem budynku na płocie. Co to była za radość. Teraz jesteśmy "oficjalni" Jeszcze tylko muszę uzupełnić galerię ze zdjęciami, trochę się tego nazbierało. Jeśli ktoś ma pytania to piszcie. Jeśli ktoś ma ochotę zawitać do mnie na kawkę to też zapraszam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mycha Mika 01.02.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witaj Gosiasto,z której części lubuskiego jesteś? Gdzieś blisko? Ja wybudowałam dom w powiecie gorzowskim.Czy wybrałaś już projekt? Kiedy zaczynacie budowę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvara6 01.02.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witam wszystkich serdecznie,w tym roku zaczniemy budowę CYRKONA. Bardzo nam się podobają Wasze domki, jest tu wiele interesujących i cennych uwag. Prośba do Kiskera-mógłbyś odnowić zdjęcia swojego Cyrkona???Gdzie dokładnie budowałeś na Warmii?My jesteśmy z Mrągowa.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasto 03.02.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witaj Gosiasto, z której części lubuskiego jesteś? Gdzieś blisko? Ja wybudowałam dom w powiecie gorzowskim. Czy wybrałaś już projekt? Kiedy zaczynacie budowę? Pozdrawiam Nasz domek powstanie pod Zieloną Górą, ale dopiero za 3 lata ruszamy (najpierw spłacamy działkę) mam nadzieję, że szybko zleci. Na 99,9999% to będzie Cyrkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turek111 18.02.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Chciałbym oficjalnie prosić o przyjęcie do grupy Cyrkonowej Projekty zakupione Cyrkon + garażo-wiata Zaczynam od wszelkich formalności narazie mam projekt decyzji zabudowy i mampki do celów projektowych 1:500 W poniedziałek jestem umówiony w sprawie adaptacji na działce Mam nadzieje, że do wiosny wszystko będzie załatwione pozytywnie i RUSZAMY Z BUDOWĄ A co do dylematów budowlanych to ściany 1W czy 2W (myślałem zostawić 36 cm i w przyszłości ocieplić 10 cm styropianem , czy lepiej dać 24 + 20) Pozdrawiam już użytkujących i budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 19.02.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witaj,Gdybym jeszcze raz budowal cyrkona to wniosl bym do projektu wiele poprawek.Sciany 1W to przezytek,nie mozna uniknac mostkow termicznych i dom taki zuzywa zbyt duzo energi.Cyrkon jest przestarzaly konstrukcyjnie (mysl techniczna lat 80).Buduj 2W( 24+16),wiezbe przeprojektuj (podobnie jak Bawaria),izolacje poddasza 25-30 cm welny ,zadnej wentylacji grawitacyjnej(duze straty ciepla ),tylko mechaniczna w lazienkach ,koza 8KW na pellets z rozprowadzeniem na grzejniki(zasypujesz 2x w tygodniu),widzialem cos takiego i swietnie dziala .Komin tylko w salonie do kozy,a techniczne pomieszczenie na skladzik i pralnie.Ja mam problem z ogrzewaniem -Cyrkon ma 102 m2 i kazde ogrzewanie tradycyjne jest przewymiarowane (gazu ziemnego nie mam).Buduj dom niskoenergetyczny,na 36 cm szkoda kasy,2W koszty te same a cieplejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvara6 20.02.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Arol, co to znaczy,że masz problem z ogrzaniem Cyrkona-możesz rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 20.02.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Problem polega na tym, ze Cyrkon ma w projekcie ogrzewanie na gaz ziemny ,kotly te maja plynna regulacje mocy (np.od 3-12KW) :Cyrkon ma zapotrzebowanie na ok 8KW .Kazdy inny rodzaj ogrzewania (kotly na paliwo stale )wytwarzaja duzo wiecej energi ktora sie marnuje.Myslalem o kotle na Pellets ,na drewno zagazowywujace,wszystko to jest za duze i potrzebny by byl jeszcze do tego bufor na goraca wode np.800 l (nadmiar energii wytwarzanej przez kociol magazynowany jest w tym buforze i potem jest oddawany do instalacji CO).Ja potrzebuje ogrzewanie sprawne i bezproblemowe i niestety zdecyduje sie na ogrzewanie olejowe.Zbiornik 750 l w przybudowce (zaizolowana ,ogrzewana malym grzejnikiem ),kociol olejowy Scheer 8-14 KW lub tani Ulrich 14 KW .Dodatkowo chcialbym dostawic zewnetrzny komin stalowy i w saloniku ustawic mala koze do palenia drewnem.W przyszlosci jak bede na stale w tym domu mieszkal to dopiero zastanowie sie nad tansza forma ogrzewania (i ekologiczna).Czasy sa takie ze energia jest z roku na rok zoraz drozsza i trzeba juz teraz sie zastanowic nad tym jak wybudowac dom zemy ogrzewanie nie kosztowalo zbyt duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turek111 21.02.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 ok ściany 2W a gdzie mogę podejrzeć wiezbe kol Bawaria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts