Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C96 CYRKON

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 426
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A na forum Cyrkona cisza jak makiem zasiał, czyżby wszyscy Cyrkonowcy popadli w ferwor pracy????

Szkoda, że nie dzielicie się newsami z budowy:(

Jako pierwsza od dłuższego czasu przełamuję ciszę.

Pare fotek z budowy:

Ps.Czy ma, lub planuje ktoś schody ze schowkiem?Betonowe, czy drewniane?

Piszcie!

P060812_11.110001.jpg

P060812_11.120001.jpg

P140812_14.330001.jpg

P220512_19.060001.jpg

P140812_14.350001.jpg

• 2 weeks później...

Ja się zbieram do tych zdjęć ale.... "wszyscy Cyrkonowcy popadli w ferwor pracy" :) Wykorzystuję coraz to krótsze dni. Za miesiąc - dwa WIELKA PRZEPROWADZKA :) . Obiecuję wkrótce zdjęcia.

ps. schody będziemy mieli drewniane zabudowane całe (szafa na ubrania + szafki na buty), no ale my mamy wejście zmienione całkowicie + .... drewniany ganek kolorowe szybki z pracowni witraży ....

Pozdrawiamy Wojtek i Monika

Trzymam kciuki, byście zdążyli przed świętami, a jednocześnie zazdroszczę;)

Nam coraz częściej chodzą po głowie schody betonowe, z ładnymi drewnianymi trepami.Bardzo zależy mi na schowku na różności typu odkurzacz, mop itd.

Może ktoś takie ma?

A wieści z pola budowy są takie, iż domek nasz ma od poniedziałku okna i drzwi:wiggle:

Fotki soon.

Pozdrawiamy.

Dzięki Kasiu,

tak okna są w kolorze orzech.

Co do stropu-taki jaki macie w projekcie ma ogromny plus- położycie go i o nim zapomnicie. Drewniany to jednak trochę zabawy.

Ale nie żałujemy, bo już po samym dociążeniu i usztywnieniu efekt jest lepszy niż się spodziewałam. Zresztą strop drewniany był naszym świadomym wyborem.

Aktualnie położona została instalacja elektryczna, no może jeszcze nie w 100%, ale już prawie.

Pozdrawiam.

• 1 month później...

no u nas wystartowało to trochę później niż zakładaliśmy -problemy (wymyślone przez urzędników) w starostwie. Na 21 błędów (wskazanych w piśmie) 20 (!!!) okazało się fałszywych- "oj, nie zauwarzyłam", "no tu nie doczytałam":bash: - też tak mieliście ???

ale ruszyliśmy i fundamenty wyszły z ziemi :D na razie na tym koniec, dalsze budowanie na wiosnę

• 5 months później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
Czesc Arol i wszyscy inni, ja jeszcze zyje i mam sie dobrze. Jak ktos ma ochote to na znanym linku znajdzie zdjecia schodow. Zalujemy, ze nasz wymarzony dom stal sie domkiem letniskowym, ale i tak go kochamy i chetnie spedzamy tu urlopy. Postaralem sie o nowe obywatelstwo w kraju, w ktorym mieszkam, Aleksander zaczyna juz tutaj druga klase, ale uczy sie polskiego przez Libratus.Jak Bog da wrocimy na emeryture.

• 4 weeks później...
Czesc Arol i wszyscy inni, ja jeszcze zyje i mam sie dobrze. Jak ktos ma ochote to na znanym linku znajdzie zdjecia schodow. Zalujemy, ze nasz wymarzony dom stal sie domkiem letniskowym, ale i tak go kochamy i chetnie spedzamy tu urlopy. Postaralem sie o nowe obywatelstwo w kraju, w ktorym mieszkam, Aleksander zaczyna juz tutaj druga klase, ale uczy sie polskiego przez Libratus.Jak Bog da wrocimy na emeryture.

zycze wam wszystkiegonajlepszego:)

• 7 months później...
  • 1 month później...
Witam wszystkich budujących!

Mam pytanie odnośnie poddasza... czy któryś z budujących próbował podzielić górny pokój wraz z garderobą na dwa mniejsze? Jak to się prezentuje? Mógłby ktoś wysłać zdjęcia poddasza?

właśnie budujemy cyrkon, kończymy dach i mamy na górze podzielony pokój i dodatkowe okno, pokoje mają ok. 10 m2 ściana działowa odsunięta jest od okna 60 cm aby zmieścić szafy, schody będą drewniane pozdrawiamy

IMG_3819.jpg

zmiany jakie dokonalismy w projekcie to dodatkowe drzwi do kotlowni ( piec Co), mały daszek przed wejście głównym, dodatkowe okno na poddaszu do trzeciego pokoju, otwarte drewniane schody, rezygnacja z okna dachowego nad klatka schodowa i podniesienie poddasza o 2 pustaki dzięki czemu pow. użytkowa się zwiększy :)

Edytowane przez meg1810

• 10 months później...