gniezno 14.07.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 No i wreszcie wziąłem się za belki stropu w salonie Na razie są zaimpregnowane na odpowiedni kolor (tak już zostanie) Sufit zapowiada się świetnie. Zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajkad 16.07.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 a ty gniezno jakie masz plany wobec sufitu? podwieszany? jakie robisz tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 19.07.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Tynki dziś własnie kończą się nakladać. Gipsowe na całości 24zł za 1m2 z materiałem. Co do sufitu to ja mam teriwę więc polecę w standardzie (nie podwieszam) może tylko jakieś elementy w salonie i kuchni (zobaczymy jeszcze). Dziś jadę zobaczyć parapety kamienne jakieś. Jak Wy robicie z tym temetem? Juz ktoś z Was ma doświadczenie? Jak będzie czas to jeszcze to wjade wycenić schodzy i drzwi. Część (poddasze) chcę robić w bielonym drewnie. Drzwi z bulajami na poddaszu też bielone drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 19.07.2007 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Dziś jadę zobaczyć parapety kamienne jakieś. Jak Wy robicie z tym temetem? Juz ktoś z Was ma doświadczenie? My zrobiliśmy z konglomeratu (foto wyżej). Tanio i dość ładnie. Na zewnątrz pójdą płytki klinkierowe parapetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 19.07.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Pytanie do kriskera: - Z jakiego betonu komórkowego budowałeś? Wygląda mi to na YTONG, ale jaki szeroki: 24, 36,5 czy 40? - Chyba murowaliście na gotową zaprawę?? My budujemy, a właściwie to dopiero zaczniemy budować za ok. 10 dni Irenkę z Archipelagu. http://www.archipelag.pl/?Page=ProjectList&Name=irenka&Kind=1&Type=&Category=&Author=&AreaMin=&AreaMax=&Garage=&Basement=&Orangery=&LandWidth=&LandLength=&Height=&RoofAngle=&Building=To z zewnątrz bardzo podobny domek do Waszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 20.07.2007 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Pytanie do kriskera: - Z jakiego betonu komórkowego budowałeś? Wygląda mi to na YTONG, ale jaki szeroki: 24, 36,5 czy 40? - Chyba murowaliście na gotową zaprawę?? My budujemy, a właściwie to dopiero zaczniemy budować za ok. 10 dni Irenkę z Archipelagu. http://www.archipelag.pl/?Page=ProjectList&Name=irenka&Kind=1&Type=&Category=&Author=&AreaMin=&AreaMax=&Garage=&Basement=&Orangery=&LandWidth=&LandLength=&Height=&RoofAngle=&Building= To z zewnątrz bardzo podobny domek do Waszego. Jest prawie identyczny, a parter to dokładnie to samo Budowaliśmy ścianę jednowarstwową z Ytonga 36,5cm na klej (też ytonga) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 26.07.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Posadzki gotowe i tynki ścienne także uziemienie też podlewam do soboty podłogi zdjęcia załączę następnym razem W okolicy Gniezna i Poznania polecam chłopaków od posadzki tel. do Szymona 665336431 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 27.07.2007 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Kolejny problem. W projekcie przewidziano montaż okien połaciowych między krokwiami, ale niestety pozostawiono za mało miejsca i nie ma gdzie ułożyć docieplenia. Dodatkowo w łazience zabudowę okna utrudniają belki konstrukcyjne (pionowe - pierwsze patrząc od pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 28.07.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 jakie dajesz ocieplenie? Sam układasz to wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 29.07.2007 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 jakie dajesz ocieplenie? Sam układasz to wszystko? Ocieplenie układam sam (w sumie to już prawie zrobione). Na skosach idzie 15cm + 5 na wierzch. Na strop na poddaszu 2x10cm, na ścianki kolankowe oprócz tych 4cm w płytkach ytonga dołożyłem 5+10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-a-r-e-k 01.08.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Proszę o kilka informacji : - jakie wymiary mają deski (belki) stropu nad parterem - jaki wymiar ma ten wymian wysokość 30cm a grubość? - jakie zbrojenie jest w płycie z otworem na spaliny nad kominki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 01.08.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Proszę o kilka informacji : - jakie wymiary mają deski (belki) stropu nad parterem 6,3x20cm - jaki wymiar ma ten wymian wysokość 30cm a grubość? Grubość bez zmian (6,3cm), ale wysokość trzeba dobrać do schodów. Na pewno nie jest to 20cm widoczne w projekcie. - jakie zbrojenie jest w płycie z otworem na spaliny nad kominki Tego w projekcie nie ma, a przegapiłem moment w którym wykonawca wykonywał ten element pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 05.08.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Hejka!Dokumenty juz zlozone ,ekipa obgadana,pod koniec wrzesnia robimy stan zero, a na wiosne stan surowy otwarty.Robocizna ma kosztowac 28 tys.(stan surowy otwarty)a budujemy w okolicachWarszawy.Ciekawi mnie jak beda sie ksztaltowac ceny materialow?Planuje lawy lac w gruncie na szerokosc 50 cm ( jak w projekcie) i murowac z bloczkow na wysökosc ok. 120cm.( grubosc 38 cm) . planowalem lane bo taniej , ale po rozszalowaniu nie mozna tak szybko izolowac.Izolacja 2xdysperbitem po obu stronach fundamentu, folia kubelkowa na zewnatrz i styropian FS 20 od wewnatrz w celu poprawienia izolacji termicznej.Sciany nosne planuje w Ytong albo Solbet 37 cm. ( czy sa jakies opinie co do bloczkow Solbet?).Mam pytanie do bardziej zaawansowanych budowniczych .Jaka wiezbe budowali ( czy z mokrego drzewa?).Rozmawialem wstepnie z kilkoma tartakami i wszedzie oferuja drzewo mokre (impregnowane !??)i nie rozumiem jak mozna wybudowac wiezbe z surowego drewna?Prosze o opinie ! Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 05.08.2007 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Jaka wiezbe budowali ( czy z mokrego drzewa?).Rozmawialem wstepnie z kilkoma tartakami i wszedzie oferuja drzewo mokre (impregnowane !??)i nie rozumiem jak mozna wybudowac wiezbe z surowego drewna?Prosze o opinie ! Pozdrawiam wszystkich! U mnie drewno miało tydzień (od ścięcia). Impregnowałem sam. Z tego co czytałem, to raczej norma, że na dach kładzie się elementy ze świeżo ściętego drzewa. Po roku więźba ma się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 06.08.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Sciany szczytowe w Cyrkonie nie posiadaja wienca ,czy nie bedzie to powodowac peknienc tych scian?Ogladalem rysunki techniczne podobnych konstrukcji i wszystkie mialy wzmocnienia scian szczytowych (wieniec) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 06.08.2007 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Sciany szczytowe w Cyrkonie nie posiadaja wienca Posiadają. Chyba, że chodzi Ci o wieniec na skosach ściany szczytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 07.08.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Dokladnie chodzi mi o skosy sciany szczytowej! Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 07.08.2007 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Dokladnie chodzi mi o skosy sciany szczytowej! Pozdro! Jak dla mnie, to trochę bez sensu Czemu miało by to służyć? Osobiście nie widziałem jeszcze takiego patentu "na żywo". A wracając do Cyrkona - ściana szczytowa zbudowana jest z bloczków 36cm, więc nie obawiałbym się jej pęknięć, czy wahań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 08.08.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Na chwilę obecną nic nie pęka. Zobaczymy za kilka miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 08.08.2007 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Na chwilę obecną nic nie pęka. Zobaczymy za kilka miesięcy. Moja stoi już rok i nic złego się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts