Arol_62 25.10.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witam! Stan zero juz gotowy.Doprojektowalem wiate garazowa ze strony okna lazienkowego.Zrezygnowalem z kominka i z komina w kuchni.Planuje ogrzewanie na eko groszek albo cos podobnego .Mam pytanie do bardziej zaawansowanych: Ile m˛ ytonga na sciany nosne zamawialiscie? Mnie wychodzi z wyliczen 120 m˛ Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 26.10.2007 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witam! Stan zero juz gotowy.Doprojektowalem wiate garazowa ze strony okna lazienkowego.Zrezygnowalem z kominka i z komina w kuchni.Planuje ogrzewanie na eko groszek albo cos podobnego . Mam pytanie do bardziej zaawansowanych: Ile m˛ ytonga na sciany nosne zamawialiscie? Mnie wychodzi z wyliczen 120 m˛ Pozdro! Z tą wiatą, to fajna sprawa! Też kiedyś dobuduję! A jeśli chodzi o komin kuchenny to pełnił on też funkcję wentylacji kuchni i łazienki na górze. Jeśli nie będziesz miał rekuperacji, to musisz coś w to miejsce wymyślić... Te 120m2 to chyba ciut za dużo, bo trzeba jeszcze odjąć kształtki na wieniec i nadproża. Mi wychodzi ok. 110m2, ale lepiej dokładnie sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 26.10.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Krisker rację ma jak rozwiązaleś sprawę wentylacji salonu i kuchni? Początkowo też chciałem rezygnować z tego komina lecz ostatecznie stoi. W przyszłosci może jednak zrobię kominek. Stopa jest wylana, powietrze doprowadzone, CO też więc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 31.10.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Hej! Jak juz wspomnialem w jednym poscie mieszkam w Austrii i tu nikt nie stosuje wentylacji grawitacyjnej pomieszczen mieszkalnych.Wentylacje stosuje sie tylko w lazience, wc oraz w kuchni(okap) i sa to tez tylko wentylacje mechaniczne.W Polsce robi sie wentylacje praktycznie do kazdego pomieszczenia. Moze ma to jakis sens jak sie nie wietrzy pomieszczen przez otwarcie okna (w lecie sa ona i tak otwarte) a w zimie to napewno ucieka przez nia duzo ciepla (jak dym pzrez komin) i nie jest to energooszczedne.A co do Cyrkona to zrobie tylko wentylacje mechaniczna okapu i dodatkowy wywietrznik do lazienki na pietrze, Narazie przerwa na budowie,Dalej ruszamy w lipcu, i mam nadzieje ze stan surowy otwarty zrobimy w trzy tygodnie. Pozdra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 01.11.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 witam! mam tutaj dla was link do albumu ze zdjeciami z budowy. przepraszam tylko za to ze czarno-biale... LINK: http://picasaweb.google.com/Arol62/Cyrkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 11.11.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 co tak cicho na tym forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 12.11.2007 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Ja tam już praktycznie skończyłem, ale inni mogliby coś napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 15.11.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Jeszcze daleko do końca. Więc pewnie jeszcze będę tutaj pisał. Wczoraj zrobiłem podłoge na strychu (prawie 50m2) z płyty OSB 3 grubość 18mm. http://www.empikfoto.pl/albumy26/125462/465662/previews/14469256_obraz_009.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy26/125462/465662/previews/14469257_obraz_007.jpg Teraz jeszcze schody wysuwane na strych. Ktoś z Was może takie robił? Jaka wielkość? (120*70) Czy już kolor pokoju pokazałem? Nie pamietam. http://www.empikfoto.pl/albumy26/125462/465662/previews/14469258_obraz_004.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełP 15.11.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam , jestem pod wrażeniem, szczególnie u Kriskera, ja też będę budował Cyrkona, kupiłem już projekt, teraz nanoszenie zmian i cała reszta papierologii. Chciałbym dostać pozwolenie wiosną, jak się uda i w przyszłym roku stan surowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 16.11.2007 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Chciałbym dostać pozwolenie wiosną, jak się uda i w przyszłym roku stan surowy.Pozdrawiam Witamy kolejnego Cyrkonowca (Cyrkowca? )! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełP 16.11.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witaj Krisker, mam nadzieję, że dorzucisz jeszcze jakąś fotkę z wykończeniem kominka? Ja zupełnie nie widzę tej podkowy u siebie, nie mam pomysłu, jak ją wykończyć. Chyba dam komin pref. a kominek dostawię po prostu z boku, ale też nie podoba mi się ten pomysł. Może mnie jakoś zainspirujecie?Acha, mam działkę z wjazdem od pd-zach, wiec całkowicie zmienię układ wnętrza. Jak będę miał papiery od projektanta, postaram się zrobić parę skanów i wstawię do obejrzenia. Pozdrawiam.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 16.11.2007 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witaj Krisker, mam nadzieję, że dorzucisz jeszcze jakąś fotkę z wykończeniem kominka? Ja zupełnie nie widzę tej podkowy u siebie, nie mam pomysłu, jak ją wykończyć. Chyba dam komin pref. a kominek dostawię po prostu z boku, ale też nie podoba mi się ten pomysł. Może mnie jakoś zainspirujecie? Jeśli zmienisz kierunek schodów, to spokojnie się zmieścisz z kominem systemowym. Acha, mam działkę z wjazdem od pd-zach, wiec całkowicie zmienię układ wnętrza. Jak będę miał papiery od projektanta, postaram się zrobić parę skanów i wstawię do obejrzenia. Pozdrawiam.P Mi się zupełnie niechcący udało - wersja L, taras na południu, wejście od wschodu i od tej samej strony wjazd na działkę. Ale ciekaw jestem jak u siebie to zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełP 16.11.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Plan jest taki: wersja P odbita w pionie, zamiana miejscami klatki schodowej i wiatrołapu, lub, i to chyba tego będziemy się trzymać - podobnie jak poprzednioodbicie w pionie, miejsce klatki schodowej zajmują drzwi i schody zabiegowe, naprzeciwko, w miejscu po wiatrołapie dodatkowe okno i rozszerzona kuchnia. POzdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 16.11.2007 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Plan jest taki: wersja P odbita w pionie, zamiana miejscami klatki schodowej i wiatrołapu, lub, i to chyba tego będziemy się trzymać - podobnie jak poprzednio odbicie w pionie, miejsce klatki schodowej zajmują drzwi i schody zabiegowe, naprzeciwko, w miejscu po wiatrołapie dodatkowe okno i rozszerzona kuchnia. POzdrawiam, Paweł Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale nie rezygnujcie z wiatrołapu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełP 16.11.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 No właśnie, trudno jest mi to opisać, w poniedziałek, jak będę miał trochę luzu w pracy, postaram się wrzucić jakiś szkic. Troche wzoruję się na domu swojego ojca, u niego takie rozwiązanie świetnie się sprawdza, ale u mnie nic jeszcze nie jest przesądzone. pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełP 18.11.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Trochę kiepskie przeróbki w edytorze, ale generalnie pokazują o co mi chodzi, projektant pewnie spisze się lepiej (mam nadzieję!). Acha , pomieszczenie gosp. będzie w garażu, doklejonym z boku, w zamian na parterze chcemy mieć pokój (ok. 10m) i większą łazienkę. Kocioł c.o. też planujemy w łazience za kominem. http://picasaweb.google.pl/pawelpietko/Cyrkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 08.12.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Wyliczylem juz materialy z Ytong.- bloczki 36,5 110 m²- " 11,5 42 m²- elementy nadproza 130/11,5 3 szt.- " " 150/11,5 1 szt.- krztaltki U 36,5 /25 62 szt.(37 m)- bloczki EDW wys. 30 98 szt. 17 m² dla bardziej zaawansowanych pozdrawiam! Ps. ile cegly potrzeba na komin w kotlowni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 19.12.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Już tego nie pamietam.Dobieralem 3 razy w tym okresei (moim kominowym) pelnej cegly na rynku nie było na końcu juz klinkier za 1,95 zl kupowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 23.12.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Zdrowych i Wesolych Swiat oraz Szczesliwego Nowego Roku 2008 ,niskich cen i solidnych "fachowcow" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaa 27.12.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 szukam projektu domu do 110 m2, zainteresował mnie Cyrkon C96, czy ktoś z Państwa budował ten dom będę zwdzięczna za wszelkie wskazówki i uwagi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts