Red72 27.12.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=70822&highlight=cyrkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 04.01.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Zimno lecz ekipa pracuje. Mam już ściany i sufit na poddaszu. Jak u Was? Jakie postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 06.01.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam!U mnie sa dopiero fundamenty gotowe.Rozgladam sie za materialami.Ruszam dopiero na poczatku lipca,jak bede mial urlop.Ekipa obiecuje stan surowy otwarty zrobic w 3 tyg.Chcialbym zakupic drewno na strop i wiezbe suszone komorowo.Elementy widoczne wiezby maja byc strugane,zamiast podbitka przyjdzie nadbitka I drewno ma byc lakierowane.Wszystko na wzor jak robia ciesle w Austri czy w Szwajcari .Mam nadzieje ze moja ekipa upora sie z takim zadaniem!?.Drewno z nadbitka i z pelnym deskowaniem dachu ma mnie kosztowac z transportem (200 km.) ok 11800 zl.Z Ytonga rezygnuje ,wyliczyli mi 30 000 tys. (banda ) ,solbet moze kosztowac z transportem ok. 20 000 ,ale sa problemy z dostawa.Wydaje sie ze robi sie powoli psychoza jak 2007.Dostalem tez oferte z Optiroc (keramzyt ) bloczki 38 cm , ksztaltki U material na scianki dzialowe tez w granicach 20 000 zl. Problem tylko ze Bloczek keramzytowy ma gorsza izolacje termiczna . Solbet 36 cm (0,27) a Optiroc 38cm (0,385) przy zastosowaniu termicznej zaprawy. Porotherm nie wchodzi w rachube bo nie ma w programie ksztaltek U.A ja buduje sciane jednowarstwowa. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 06.01.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Z jakiego drewna budowaliscie wiezbe , czy faktycznie sa problemy ze skrecaniem i pekaniem drewna jesli buduje sie z surowego.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 06.01.2008 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Z jakiego drewna budowaliscie wiezbe , czy faktycznie sa problemy ze skrecaniem i pekaniem drewna jesli buduje sie z surowego.? Ja ze świerka. Nieco próbuje się skręcać, ale trzymają go w ryzach solidne mocowania Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 10.01.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 U mnie tylko 1 lekko skręciła ale nie pamiętam jakie bralem drewno. Zapytam mojego "dachowca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 17.01.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Dawno nie dodawałem zdjęć. Dziś kilka z placu boju. http://www.empikfoto.pl/albumy28/125462/553287/previews/15724789_imgp0231.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy28/125462/553287/previews/15724766_imgp0224.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy28/125462/553287/previews/15724739_imgp0216.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 26.01.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Witam!Kupilem juz Solbet (kompletny material z klejem + scianki dzialowe) cena 20,400 zl.Dachowka + rynny i drewno na strop i wiezbe deskowana ( wszystko suszone komorowo) . Dostawa w marcu.Jak odbiore wszystko to podam dokladne ilosci i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 03.02.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Kochani ,co tak cicho na tym forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 03.02.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Niestety mało osób buduje ten projekt. Nie jest on popularny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek f 09.02.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Faktycznie szkoda ze tak mało ludzi buduje ten projekt ,przeciez ten domek jest śliczny........mało komentarzy,mało zdjeć...a czy ktoś wybudował ten domek i jiz mieszka.Chciałbym wiedziec ile kosztowalo was wybudowanie tego domku do zamieszkania.... Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 12.02.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Ja sciagam materialy i buduje dalej w lipcu.stan surowy otwarty.Pod koniec marca podam cene na wszystkie materialy jakie zakupilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 13.02.2008 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Nie wiem, czy już o tym było, ale jeśli ktoś będzie robił zgodnie z projektem kominy, to niech pozostawi otwór w płycie betonowej komina w salonie na ew. przyszłe DGP. Takie rozwiązanie ułatwi późniejszą zabudowę kominka. Jeśli ktoś chce szczegóły to proszę pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-a-r-e-k 13.02.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Nie wiem, czy już o tym było, ale jeśli ktoś będzie robił zgodnie z projektem kominy, to niech pozostawi otwór w płycie betonowej komina w salonie na ew. przyszłe DGP. Takie rozwiązanie ułatwi późniejszą zabudowę kominka. Jeśli ktoś chce szczegóły to proszę pytać. W tym tygodniu będę maił pozwolenie na budowę. Więc dołącze do grona już budujących a nie przyglądających się. Chętnie poznam szczegóły związane z kominkiem i kanałami DGP. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 14.02.2008 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 W tym tygodniu będę maił pozwolenie na budowę. Więc dołącze do grona już budujących a nie przyglądających się. Chętnie poznam szczegóły związane z kominkiem i kanałami DGP. Pozdrawiam Marek Jeśli będziesz wylewał płytę betonową oddzielającą część komina w kształcie litery C od części "zwykłej" (tak jest w projekcie), to zadbaj o to, aby oprócz otworu spalinowego pozostawić również otwór na wyprowadzenie z wnęki nad kominkiem rury do DGP. Na czerwono zaznaczyłem otwór na kanał spalinowy, który mam, a na zielono miejsce, gdzie zrobiłbym dziurę na kanał DGP. Teraz już za późno, bo płyta betonowa jest zbrojona... W chwili obecnej kanał do DGP musi iść na zewnątrz (zaznaczyłem na żółto) i będę go musiał zabudować, co bardzo ogranicza ilość możliwych wariantów obudowy kominka. http://krisker.mbp.olsztyn.pl/img/komin.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-a-r-e-k 17.02.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 dzieki za podpowiedz. Czy ta dodatkowa dziura w płycie ma być w miejscu gdzie jest kanał do wentylacji grawitacyjnej , cz też nalezy wykonać dodatkowy kanał ?? pozdrawiam marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 17.02.2008 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Nad miejscem, w którym zaznaczyłem dziurę nie ma komina. Jest tylko wymurowana ścianka, żeby zlicować to z resztą komina. Nad płytą kanał jest już w kształcie kwadratu i stoi po lewej stronie tego cuda w kształcie litery C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 18.02.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Ja dałem tylko dodatkowe rurki do podłączenia ogrzewania pod kominek. Na chwilę obecną nie stawiam go. Brakuje już środków. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m-a-r-e-k 18.02.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Krisker czy już mieszkasz w domku?. Interesuje mnie koszt ogrzewania wspomniałeś że częściowo będziesz miał elektryczne + kominek. pozdrawiam marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 18.02.2008 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Krisker czy już mieszkasz w domku?. Interesuje mnie koszt ogrzewania wspomniałeś że częściowo będziesz miał elektryczne + kominek. pozdrawiam marek Obawiam się, że na zestawienie kosztów trzeba będzie poczekać do następnego sezonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts