Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Znani tez buduja"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 122
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

1.Są perełki nawet mniejsze niż 100m. Sam taką widziałem - 1 pokój, kuchnia, łazienka, pom.techniczno-warsztatowe i komunikacja. Całość na wsi w kępie drzew, kępa w szczerym polu. Ogrzewanie kominkiem, w kominku wężownica do ciepłej wody + terma. Całość zaprojektował i zbudował osobiście architekt dla siebie w latach 60. Mieszkał tam przez kilka lat. Tak zgrabny i funkcjonalnie skomponowany dom rzadko się spotyka.

2. Domy znanych ludzi w Muratorze - owszem, jeśli wynika z tego jakaś nauka dla nas - co rzadko się zdarza. Najczęściej jeszcze jedna znana buźka, zdjęcie salonu - i to wszystko -jeśli dla zaspokojenia ciekawości gawiedzi - to zbędne.

3. Zgadzam się z Frankai, że nam potrzeba możliwie dużo przykładów - detali, rozwiązań technicznych, a jeśli czyjś dom to i rzuty i komentarz i na rzutach zaznaczone miejsca z których robione były zdjęcia. Jak domy dostępne to z opinią sądu konkursowego

4. A w ogóle Prześwietna Redakcjo - nie tylko reklama własnych konkursów, tylko szukać, szperać w poszukiwaniu dobrych przykładów już istniejących.

On 2002-05-21 09:04, pitbull wrote:

Czyzby cos drgnelo ze zdjeciami?.

Jeszcze nie widzialem ale juz drze na sama mysl zobaczenia zdjec. Nie omieszkam skomentowac.

Oj drgnelo, ale wiecej zdjec zobaczysz na onet.pl w albumie Alicji. Oczywiscie za wyjatkiem rodzinnego na tarasie.

Pitbull twoja wypowiedz tez jest. W tajemnicy moge Ci powiedziec ze cos otrzymasz. Mam nadzieje ze nie popsulem niespodzianki.

Pozdrawiam

Maciej

Wracając do początku ja kupiłem działkę rolniczą o powierzchni 13330m2 (powyżej 1ha abym mógł na niej budować siedlisko - to dla nie wtajemniczonych) i czuję się jak bogacz na folwarku. Zapłaciłem mniej jakbym musiał zapłacić za działkę budowlaną 10X mniejszą. Projekt domu mam 140m2 a teraz po wybudowaniu wychodzi mi około 200 m2 (bo nie liczę skosów). I co? Ja to mam kasy! Tak pewnie myślą ci którzy przechodzą obok i widzą. Popieram pokazywanie domów zwykłych ludzi, którzy budują i robią pewne wyrzeczenia (bo przecież każdy ma inne) i ich problemów.

Pozdrawiam gorąco.

Okolice Torunia to zapraszam do naszego klubu "Bydgosko-Torunskiego" Co do gleby to od przybytku glowa nie boli.

Jesc nie wola a oplaty sa niskie. Warto trzymac na lepsze czasy, chociazby dla dzieci.

Do Alicji.

Czy mozesz zdradzic czy to redakcja sie do Ciebie zglosila, zainspirowana twoim dziennikiem? Czy to moze twoja inicjatywa.

Nie chce byc wscibski, ale moze to ulatwic innym pojsc w twoje slady na lamach Muratora.

Pozdrawiam

Maciej

Redakcja wypytywała wszystkich obecnych na spotkaniu w Warszawskim Salonie Muratora na temat wyboru projektu (dawali znać, że przygotowują artykuł również na łamach forum). W moim przypadku zaintrygowało ich chyba to, że dwukrotnie wybrałam ten sam projekt, w związku z czym jeszcze w czasie tegoż spotkania zaproponowali mi spotkanie i "spowiedź" na ten temat.