ryniu 16.05.2002 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 Proponuję odpuścić sobie politykę. Przynajmniej tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofj 16.05.2002 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2002 1.Są perełki nawet mniejsze niż 100m. Sam taką widziałem - 1 pokój, kuchnia, łazienka, pom.techniczno-warsztatowe i komunikacja. Całość na wsi w kępie drzew, kępa w szczerym polu. Ogrzewanie kominkiem, w kominku wężownica do ciepłej wody + terma. Całość zaprojektował i zbudował osobiście architekt dla siebie w latach 60. Mieszkał tam przez kilka lat. Tak zgrabny i funkcjonalnie skomponowany dom rzadko się spotyka.2. Domy znanych ludzi w Muratorze - owszem, jeśli wynika z tego jakaś nauka dla nas - co rzadko się zdarza. Najczęściej jeszcze jedna znana buźka, zdjęcie salonu - i to wszystko -jeśli dla zaspokojenia ciekawości gawiedzi - to zbędne.3. Zgadzam się z Frankai, że nam potrzeba możliwie dużo przykładów - detali, rozwiązań technicznych, a jeśli czyjś dom to i rzuty i komentarz i na rzutach zaznaczone miejsca z których robione były zdjęcia. Jak domy dostępne to z opinią sądu konkursowego4. A w ogóle Prześwietna Redakcjo - nie tylko reklama własnych konkursów, tylko szukać, szperać w poszukiwaniu dobrych przykładów już istniejących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.05.2002 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 redakcjo nie likwiduj czasem stalej rubryki znani tez buduja.... proszę Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 20.05.2002 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 A moze redakcja powinna jezdzic na nasze budowy?Przeciez jestesmy "znani". W ostatnich muratorach ciagle odnajduje znane nicki. Co wy na to?Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 20.05.2002 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2002 Ten pomysł już był i Redakcja się nie ustosunkowała, choć nie miałbym nic przeciwko aby wpadli na moje ranczo. Co prawda nie mam za wiele do pokazania, ale za parę miesięcy - czemu nie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 21.05.2002 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 To się chyba pomyliłem. W 6 numerze jest Alicjantka i coś mi się zdaje, że rozpoczęła cykl z serii forumowicze na budowie. Gratulacje dla Alicjantki no i Redakcji, że odważyła się robić sprawozdania z naszych budów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 21.05.2002 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Alicja jestem pod wrazeniem, otwieram sobie 33 strone Muratora i co widze? Kolezanke z forum, mam nadzieje ze bedzie wiecej takich "doswiadczen czytelnikow"PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.05.2002 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Czyzby cos drgnelo ze zdjeciami?. Jeszcze nie widzialem ale juz drze na sama mysl zobaczenia zdjec. Nie omieszkam skomentowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 21.05.2002 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 On 2002-05-21 09:04, pitbull wrote: Czyzby cos drgnelo ze zdjeciami?. Jeszcze nie widzialem ale juz drze na sama mysl zobaczenia zdjec. Nie omieszkam skomentowac. Oj drgnelo, ale wiecej zdjec zobaczysz na onet.pl w albumie Alicji. Oczywiscie za wyjatkiem rodzinnego na tarasie. Pitbull twoja wypowiedz tez jest. W tajemnicy moge Ci powiedziec ze cos otrzymasz. Mam nadzieje ze nie popsulem niespodzianki. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.05.2002 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 A to mile. Mam tylko nadzieje ze z wiekszosci moich glupich wypowiedzi wybrali jakas sensowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 21.05.2002 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Alicjankę należy już zatem zaliczyć do "znanych"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 21.05.2002 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Śmiejcie się, śmiejcie... Pozdrawiam ciepło ! A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio 21.05.2002 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Wracając do początku ja kupiłem działkę rolniczą o powierzchni 13330m2 (powyżej 1ha abym mógł na niej budować siedlisko - to dla nie wtajemniczonych) i czuję się jak bogacz na folwarku. Zapłaciłem mniej jakbym musiał zapłacić za działkę budowlaną 10X mniejszą. Projekt domu mam 140m2 a teraz po wybudowaniu wychodzi mi około 200 m2 (bo nie liczę skosów). I co? Ja to mam kasy! Tak pewnie myślą ci którzy przechodzą obok i widzą. Popieram pokazywanie domów zwykłych ludzi, którzy budują i robią pewne wyrzeczenia (bo przecież każdy ma inne) i ich problemów. Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 21.05.2002 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Grzesio ty to masz kasy Oczywiscie zartuje, 13330 m2 sporo. Qrcze zawsze marzylem o korcie tenisowym, basenie. Ty masz taka mozliwosc, a na trudne czasy agroturystyka. A w jakiej czesci Polski budujesz? Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio 21.05.2002 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Okolice Torunia. Tylko teraz gdy mam się już przeprowadzać zastanawiam się czy ten teren nie jest za duży. Przecież ktoś go musi "obrobić". O basenie i korcie też myślałem gdy go kupiliśmy no i może z czasem dla dzieci, albo dzieci dla siebie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 21.05.2002 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Obrobić jak obrobić ale to ogrodzić. Ja miałem 90m granicy z czterech stron, a ty - strach pomyśleć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 21.05.2002 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Okolice Torunia to zapraszam do naszego klubu "Bydgosko-Torunskiego" Co do gleby to od przybytku glowa nie boli.Jesc nie wola a oplaty sa niskie. Warto trzymac na lepsze czasy, chociazby dla dzieci. Do Alicji.Czy mozesz zdradzic czy to redakcja sie do Ciebie zglosila, zainspirowana twoim dziennikiem? Czy to moze twoja inicjatywa.Nie chce byc wscibski, ale moze to ulatwic innym pojsc w twoje slady na lamach Muratora.PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 21.05.2002 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Redakcja wypytywała wszystkich obecnych na spotkaniu w Warszawskim Salonie Muratora na temat wyboru projektu (dawali znać, że przygotowują artykuł również na łamach forum). W moim przypadku zaintrygowało ich chyba to, że dwukrotnie wybrałam ten sam projekt, w związku z czym jeszcze w czasie tegoż spotkania zaproponowali mi spotkanie i "spowiedź" na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 21.05.2002 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Dzieki za info.Szkoda ze salon jest tylko w Warszawie.Dla osob bydujacych z projektow Muratora to duze ulatwienie.Z kazdym problemem mozna do nich smialo uderzyc.Alicjo czy Ciechocinek kolo Aleksandrowa Kuj.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 21.05.2002 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2002 Jo, jak mawiają tambylcy... A Salon jest też w Poznaniu. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Alicjanka dnia 2002-05-21 16:19 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts