zorro 27.04.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam Mam pytanie do szanownych kolegów. Mam zamiar położyć na tarasie płytki gresowe lub terakote 1-Czym proponujecie ich ciecie, z tego co sie orientuję to ogólno dostępne maszynki do ręcznego ciecia nadają się do terakoty, z gresem ze względu na twardość szkliwa mają problem. Mam zamiar ciąć przy pomocy kątówki z tarczą diamentową segmentową; tylko czego użyć jako przykładni bo z "wolnej ręki" to chyba zbyt ładnie nie wyjdzie. Czy tnąć przy pomocy katówki stosujecie chłodzenie wodą np. polewając wężem. 2-w jaki sposób wyznacza się linię prowadzące;zaznaczę iż balkon nie ma katów prostych. Chodzi mi o to by nie wyszły na sage, a nierówności nie rzucały się w oczy. Bo u kumpla robił pseudo fachowiec nie rozmierzył dobrze podłogi i w pokoju wyszły na kazdym boku po kilka cm skosy w które powciskał kawałki płytek TRAGEDIA 3-czy zastosować np.Unigrunt na stare podłoże lastrykowe 4-czy moczycie płytki w wodzie przed połozeniem, jak czytałem to nie powinno się moczyć tylko układać suche Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/52812-uk%C5%82adanie-terakoty/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.04.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Czym proponujecie ich ciecie, z tego co sie orientuję to ogólno dostępne piła stolikowa zdobrą tarcza diamentową ( koszt około 120 do 200 zł), kupisz ja za 200 zł w każdym markecie bydowlanym , droższe maja pompę z wodą 3-czy zastosować np.Unigrunt na stare podłoże lastrykowe najlepiej grunt zalecany przez producenta keju z uwzględnieniem podłoża. Wydaje mi się ze lastrico jest gruntem małochłonnym i powinien być specjalny grunt ale mogę się mylic. czy moczycie płytki w wodzie przed połozeniem, jak czytałem to nie powinno się moczyć tylko układać suche przy obecnych klejach się nie moczy płytek, klej musi być do terakoty i gresu ( małochłonnych płytek) i najlepiej elastyczny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/52812-uk%C5%82adanie-terakoty/#findComment-1150891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts