Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KAMEA pracownia DOMOWE KLIMATY

Recommended Posts

Nasz wybór padł na projekt Kamea z pracowni APA Domy.

http://www.domoweklimaty.pl

http://www.domoweklimaty.pl/fileadmin/APA/houses/1245/wiz.jpg

Nie jest on zbyt popularny ze względu na rozmach z jakim został zaprojektowany (bardzo duża przestrzeń w obrębie holu i jadalni - 37,8 m).

Pogoń za projektem rozpoczęła się już 2 lata temu i był to jeden z pierwszych jakie wpadły nam wtedy w ręce, i w oko też.

Potem przyszedł czas na realizm i związane z budową takiego domu koszty. Ostatecznie znowu powrócilismy do niego i ... na początku czerwca ruszamy z budową :D :D

Doszliśmy do wniosku, że lepiej pociułać i poskładac kaskę rok dłużej, ale mieć chałupkę, która by w pełni spełniała oczekiwania domowników.

Pozdrawiam

Amor

• 10 months później...
  • 6 months później...
Witam,

Z tego co widzę w Kamei jest jużstrop monolityczny i schody na poddasze - czy można je zatem bez problemu zaadaptować? Ile powierzchni wychodzi na poddaszu? Pracownia ma jakis przykładowy rzut poddasza?

Pozdrawiam,

Julka

Witaj,

u mnie jest strop i schody lane. Był mały problem z umiejscowieniem schodów, ale jakoś podołalismy. Na górze jest bardzo dużo miejsca i, jeśli sie nie mylę, wys. 2,7 m, więc szkoda czegoś tam nie wygospodarować więcej niż tylko strych. Powierzchnia spora.

pzdr

• 3 months później...

Może ktoś już buduje ten projekt i pochwali sie efektami.

Jestem ciekaw jak wyjdzie zadaszenie nad garażem (fala).

Tak się zastanawiam jaki może być koszt stanu surowego zamkniętego,

bo chyba nie będzie zbyt niski w porównaniu z domem z poddaszem o podobnej powierzchni użytkowej.

Ale ogólnie projekt bardzo ciekawy i bardzo dobrze rozplanowany parter.

http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=1245

Jestem na etapie wykończeniówki. Co do fali - to jednym sie podoba, innym niekoniecznie. Mężowi sie podoba, mi też, ale na papierze. W realu nie wyszła jak fala, tylko jakby dach się obsunął :D

A koszty :-? ? Gdybym wczesniej wiedziała ile sam stan surowy nas wyniesie to pewnie bym się za niego nie łapała. Zawsze jednak mogę zwalić na rosnące ceny materiałów :wink:

Dar80, podaj maila wyślę fotki.

Jestem na etapie wykończeniówki. Co do fali - to jednym sie podoba, innym niekoniecznie. Mężowi sie podoba, mi też, ale na papierze. W realu nie wyszła jak fala, tylko jakby dach się obsunął :D

A koszty :-? ? Gdybym wczesniej wiedziała ile sam stan surowy nas wyniesie to pewnie bym się za niego nie łapała. Zawsze jednak mogę zwalić na rosnące ceny materiałów :wink:

Dar80, podaj maila wyślę fotki.

Czy ja też mogę prosic o fotki i jeśl imogę to podanie kosztów. Bardzo mi się podoba ale koszty mnie trochę przerażają(może nie ma tak żle?) Proszę o pomoc w wyborze :D

• 1 year później...
  • 2 months później...
Od roku mieszkam w domu budowanym na podstawie projektu Kamea. Zmuszeni byliśmy wprowadzić pewne zmiany w projekcie (zlikwidowaliśmy wykusz, troszeczkę "przemeblowaliśmy" wnętrza, nasz dom ma obniżony stopień nachylenia dachu). Fala z przodu dachu wygląda super. Uważam, że Kamea to projekt dla ludzi ceniących styl klasyczny.

• 1 year później...
Melduję się w temacie, Projekt już kupiony Będę miał wersję lekko pomniejszoną - ze względu na warunki zabudowy. Budowa ruszy w przyszłym roku - zanim pozałatwiam papiery to będzie jesień :). Jeśli są własciciele Kamei chętni do podzielenia się zdjęciami i własnymi przemyśleniami na temat projektu - to bardzo proszę na PW.

• 5 years później...