Amor 27.04.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Nasz wybór padł na projekt Kamea z pracowni APA Domy. http://www.domoweklimaty.pl http://www.domoweklimaty.pl/fileadmin/APA/houses/1245/wiz.jpg Nie jest on zbyt popularny ze względu na rozmach z jakim został zaprojektowany (bardzo duża przestrzeń w obrębie holu i jadalni - 37,8 m). Pogoń za projektem rozpoczęła się już 2 lata temu i był to jeden z pierwszych jakie wpadły nam wtedy w ręce, i w oko też. Potem przyszedł czas na realizm i związane z budową takiego domu koszty. Ostatecznie znowu powrócilismy do niego i ... na początku czerwca ruszamy z budową Doszliśmy do wniosku, że lepiej pociułać i poskładac kaskę rok dłużej, ale mieć chałupkę, która by w pełni spełniała oczekiwania domowników. Pozdrawiam Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
augustow 23.03.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 witam w klubie wlasnie zaczynam wykopy pod projekt Kamea dokonałek kilka zmian w projekcie wewnątrz zmieniłem układ lazienek a na poddaszu dodam 6 okien dachowych. prosze o kontak zeby wymienic miedzy soba uwagi. [email protected]pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka_G 23.03.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam, Z tego co widzę w Kamei jest jużstrop monolityczny i schody na poddasze - czy można je zatem bez problemu zaadaptować? Ile powierzchni wychodzi na poddaszu? Pracownia ma jakis przykładowy rzut poddasza? Pozdrawiam,Julka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar80 19.10.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witam,Ciekawy ten projekt Kamea http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=1245 Wy jak uważacie bo zainteresował mnie ten projekt,macie jakieś uwagi,Czy nie będzie problemy z adaptowaniem poddasza?Może ktoś już wybudował i podzieli się spostrzeżeniamiPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 22.10.2007 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Witam, Z tego co widzę w Kamei jest jużstrop monolityczny i schody na poddasze - czy można je zatem bez problemu zaadaptować? Ile powierzchni wychodzi na poddaszu? Pracownia ma jakis przykładowy rzut poddasza? Pozdrawiam, Julka Witaj, u mnie jest strop i schody lane. Był mały problem z umiejscowieniem schodów, ale jakoś podołalismy. Na górze jest bardzo dużo miejsca i, jeśli sie nie mylę, wys. 2,7 m, więc szkoda czegoś tam nie wygospodarować więcej niż tylko strych. Powierzchnia spora. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar80 18.02.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Może ktoś już buduje ten projekt i pochwali sie efektami.Jestem ciekaw jak wyjdzie zadaszenie nad garażem (fala).Tak się zastanawiam jaki może być koszt stanu surowego zamkniętego,bo chyba nie będzie zbyt niski w porównaniu z domem z poddaszem o podobnej powierzchni użytkowej.Ale ogólnie projekt bardzo ciekawy i bardzo dobrze rozplanowany parter. http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=1245 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 18.02.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Jestem na etapie wykończeniówki. Co do fali - to jednym sie podoba, innym niekoniecznie. Mężowi sie podoba, mi też, ale na papierze. W realu nie wyszła jak fala, tylko jakby dach się obsunął A koszty ? Gdybym wczesniej wiedziała ile sam stan surowy nas wyniesie to pewnie bym się za niego nie łapała. Zawsze jednak mogę zwalić na rosnące ceny materiałów Dar80, podaj maila wyślę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar80 18.02.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Ja na 100% jestem zdecydowany na ten projekt, tylko górę zostawię do zrobienia na lepsze czasy i myślę że nie wyniesie on aż tak dużo. [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 19.02.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Jestem na etapie wykończeniówki. Co do fali - to jednym sie podoba, innym niekoniecznie. Mężowi sie podoba, mi też, ale na papierze. W realu nie wyszła jak fala, tylko jakby dach się obsunął A koszty ? Gdybym wczesniej wiedziała ile sam stan surowy nas wyniesie to pewnie bym się za niego nie łapała. Zawsze jednak mogę zwalić na rosnące ceny materiałów Dar80, podaj maila wyślę fotki. Czy ja też mogę prosic o fotki i jeśl imogę to podanie kosztów. Bardzo mi się podoba ale koszty mnie trochę przerażają(może nie ma tak żle?) Proszę o pomoc w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KORCIA 08.06.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Bardzo proszę o jakieś fotki i opisy:)[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek10 19.08.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Od roku mieszkam w domu budowanym na podstawie projektu Kamea. Zmuszeni byliśmy wprowadzić pewne zmiany w projekcie (zlikwidowaliśmy wykusz, troszeczkę "przemeblowaliśmy" wnętrza, nasz dom ma obniżony stopień nachylenia dachu). Fala z przodu dachu wygląda super. Uważam, że Kamea to projekt dla ludzi ceniących styl klasyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty2 20.08.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Melduję się w temacie, Projekt już kupiony Będę miał wersję lekko pomniejszoną - ze względu na warunki zabudowy. Budowa ruszy w przyszłym roku - zanim pozałatwiam papiery to będzie jesień . Jeśli są własciciele Kamei chętni do podzielenia się zdjęciami i własnymi przemyśleniami na temat projektu - to bardzo proszę na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibu23 17.01.2016 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Witam czy ktoś buduje lub wybudował dom kamea w woj lubelskim ,podkarpackim lub mazowieckim chcielibyśmy zobaczyć go na żywo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts