Ella 25.02.2003 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Przy wyborze pokrycia dachowego kwestie oszcędnościowe są dla mnie istotne - rozglądam się za tanimi, ale porządnymi dachówkami (czy to połączenie jest możliwe?). Oglądałam ostatnio dachówkę cementową firmy UNIBET - jest stosunko niedroga, ale ma wszystkie potrzebne atesty i wygląda nieźle. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z tą firmą? Będę wdzięczna za opinie . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miska 28.02.2003 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Ja tez jestem na etapie wyboru obecnie. Rozmawialam z UNIBETEM,rozmawialam z przedstawicielem BRAASA. Na razie nie mam jeszcze do konca wyrobionego zdania, choc na dzisiaj chyba wygrywa UNIBET(bardzo konkretny doradca. Firma polska - atesty juz europejskie. Ceny niewygorowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wisła 28.02.2003 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 zajrzyj na ofertę leier Tarnowskie Góry ,mają promocję : rzymska podwójna za 19,90 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 05.03.2003 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Witam. Przypomina mi sie ten "Jopek" co po 10 latach jest do wymiany... To tak odnośnie tanich dachówek... Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daark 05.03.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Myślę, że nie tędy droga przy kupnie dachowek. Ja kierowałem się między innymi, tym jak długo istnieje firma i dlatego wybierałem między Braasem i Euronitem (Eternit). Zbyt dużo nie oszczędzisz w stosunku do całego kupując tańsze dachówki, a dach jest raczej tą częścią domu, która powinna być zrobiona dobrze. Nie wiem, czy jest ktoś, kto ma tą dachówkę dłużej niż kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 05.03.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Ellana dachu u rodziców układaliśmy dachówki Unibetu w 1994r. Leżą do tej pory i nie ma z nimi problemów - kolor ceglasty, bez malowania powierzchniowego; kolor trochę przyblakł, ale to chyba normalne. Obok rodziców są 3 domy kryte w tym samym czasie dachówką ceramiczną - różni producenci (ale nie wiem jacy) - u jednego już wymieniali całość pokrycia po 2 sezonach (rozlasowała się), a u dwóch pozostałych od północy jest spora warstwa mchu. Na dachówce rodziców mchu nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 05.03.2003 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Coś mi tam w dekarze narzekali na Unibet.Twierdzili, że najlepiej Euronit lub Braas, potem IBF, a Unibet na końcu (jeśli chodzi o cementowe). Różnice pomiędzy poszczególnymi systemami nie są wielkie. Zwracali też uwagę na warunki sprzedaży. Jedni dają transport "gratis", inni za pieniądze, a są i takie gdzie trzeba płacić kaucje za palety. Odwiedź 3-4 składy i poproś o ofertę. Lepsze ceny dostaniesz jeśli zamówisz kompletny dach (więźba, folie, wełna, dachówki, itd...). Zwracaj uwagę na koszty transportu i rozładunku. Zwróć uwagę na koszty akcesoriów. Oryginalne kosze i taśmy są b.drogie. Niektóre elementy (wywietrzaki) u niektórych producetów (Euronit ?) są plastikowe - po jakimś czasie powstają różnice w kolorze. Jak odpowiednio podepczesz dostawce to dostaniesz na wszystko 15-20% rabatu + transport i rozładunek gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 07.03.2003 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Dziękuję Wam Wszystkim za opinie! Czytam coraz więcej pozytywnych sądów na temat Unibetu (nota bene w hurtowni dachówki Unibetu, które oglądałam, wyglądały dużo lepiej niż Brass - były zdecydowanie bardziej gładkie). Zainteresował mnie również Leier (Wisła, dzięki za wiadomość ).Cena jest naprawdę imponująca (19,90), ale nic nie wiem o tej firmie. Czy ktoś z Was ma na jej temat zdanie? Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 07.03.2003 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Niektórzy mają manię podążania za najbardziej znanymi, najdrożśzymi rozwiążaniami. Mówicie o firmie/marce, ale np. Unibet działa dłużej na rynku niż Braas Polska. Z drugiej strony Braas ma bardzo dobry marketing, brakuje tylko bezpłatnej infolinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.03.2003 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Ja mam dachówke Euronitu..za 19,90 m2 jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts