AAgnieszk 27.04.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witajcie, zastanawiam się co by się stało gdybym w terminie nakazanym przez bank nie zakończyła budowy (brak odbioru technicznego). Kredyt bank daje 2 lata na odbior budynku, a jak nie podłączą mi prądu do tego czasu, albo nie zrobią kanalizacji? Zaczęłabym w tym roku ale się boję właśnie z powodu BANKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 27.04.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Jeśli tylko taki "grzech" miałabyś na sumieniu wobec banku, to nie sądzę żeby od razu robili duży problem. Gdyby natomiast sama budowa szła kiepsko (bank nie widziałby, że pożyczone pieniądze rzeczywiście poszły na dom) albo odbiór się przeciągał latami, to co innego. Oczywiście różne banki mogą mieć różne podejście, ale moje doświadczenia (nie całkiem w takiej samej sytuacji - u mnie chodziło o założenie KW i wpis hipoteki na mieszkaniu) są takie, że bank spokojnie czeka co najmniej parę dodatkowych miesięcy. Ale może inni mieli gorsze doświadczenia z bankami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts