elba 27.04.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 mam dylemat (zdaje się nie nowy na tym forum ) czy wybrać plytki na schody betonowe czy zdecydować się na schody drewniane, ma ktoś może cenowe porównanie jak to wyglada u stolarza (schody maja 19 stopni + spocznik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 28.04.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Drewniane to napewno tanie nie będą ale płytki na schodach to może do piwnicy.Cena to od 2000 do 20000.(drewnianych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 29.04.2006 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 mam dylemat (zdaje się nie nowy na tym forum ) czy wybrać plytki na schody betonowe czy zdecydować się na schody drewniane, ma ktoś może cenowe porównanie jak to wyglada u stolarza (schody maja 19 stopni + spocznik) Co to znaczy płytki na schody betonowe !? Na takie schody można położyć zamiast płytek drewno ( trepy ). Jest to znacznie tańsze niż całkowite drewniane i znacznie lepsze niż kafelkowe jak napisał zbiho.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elba 29.04.2006 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 a licząc te trepy (drewno) na schody, balustrady, tralki itd - lepiej zamówić to u stolarza czy w jakiejs firmie (wyczytalam, ze dość tanio jest w firmach w Hajnówce, co sądzicie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinka_01 29.04.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Mało ciekawy jest kontakt gołej stopy z zimną płytką, bo ogrzewania na schody nie założysz. Obstaję przy drewnianych. PozdrawiamMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulado 02.05.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Mam kilka stopni z parteru na dwór. Obłożone są płytkami. To praktyczne - nosi się nanie piach z butów, w ogóle są zadeptywane. Na szczęście kolor ukrywa ślady, łatwo się myją. Jestem zadowolona z tego rozwiązania. Na piętro, do części sypialnej prowadzi na razie goły beton. Zamierzam położyć tam tradycyjnie drewno. To czysta strefa domu, a drewno jest przyjemne w dotyku. Przypadkiem jestem w posiadaniu bardzo starego, "carskiego" jeszcze materiału. Dam go stolarzowi i -mam nazieję- gotowe schody nie będą wiele kosztowały. Oczywiście wszystko jest kwestią upodobań i zasobności porfela. Znajomy zamówił u pomnikarza schody marmurowe.Ponoć kosztowały mniej niż firmowe drewniane. Ale jak po nich chodzi się boso? Moja wyobraźnia podsuwa mi też obraz raczkującego nimowlaka, który potknął się gdzieś w połowie drogi .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts