Kibart 25.02.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Czy mając w projekcie ogrzewanie elektryczne domu mogę sam zmienić je na olejowe? Czy potrzebne jest udokumentowanie takiej zmiany w projekcie czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 25.02.2003 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Napisz do projektanta- ja tak zrobiłem_ co chciałbyś zmienić On powinien Ci wyrazić zgode na papierku. tak dla świętego spokoju. Choć w projekcie powinieneś mieć napisane na jakie zmiany projektant wyraza zgodę. jeśli nie ma nic na temat ogrzewania to jw. Ja opisałem zamianę gazowego na olej plus dobudowa komina w pom. gosp. Bez problemów otzrymałem to na piśmie. Biuro Projektowe M&L Lipińscy z Wrocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 26.02.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Hej Kibart.Powinieneś oprócz zgody projektanta opracować również projekt zamienny. Bo kotłownia olejowa ma pewne, zawarte w przepisach, wymagania, które musi spełniać.Nowe warunki tech. Dz. U. Nr 75, Poz. 690 - §136 i 137. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts