sebazax 27.04.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam forumowiczów, mam pytanie: chcę dobudować altanę do stojącego domku (klocek; osobne wejśćie na piętro z półpiętra). Będzie fundament, konstrukcja na trwałe przytwierdzona do domu - więc będzie to rozbudowa i pozwolenie). Całość o kubaturze prostokąta o metrażu ok.6m2. Można budować, bo warunki są spełnione. Mojepytanie brzmi: ile może kosztować około projekt tej "przybudówki" u architekta? Wiem, że projekty całych domów to ok. 1000-2000zł. Czy będzie niższa cena, czy jest to jakaś stawka odgórna? Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.04.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 projekty domów to nie około 1000-2000zł. To są ceny projektów typowych wymagających adaptacji. Więc nie można łatwo powiedziec że cena będzie się rownala 1/20 (6 ze 120m2) z 2tys. zł.Będzie potrzebna inwentaryzacja stanu istniejącego, ekspertyza techniczna,projekt budowlany rozbudowy. Ceny? mysle ze w widelkach 800-3000 zł (zaleznie od zakresu zlecenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebazax 28.04.2006 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Dzięki za odpowiedź. Tak też się domyślałem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts