Janek 25.02.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Proszę doświadczonych o informację, w jakiej minimalnej odległości od rurociagu gazu ( średnie ciśnienie fi 200 mm ) można usytuować budynek. Czy jeżeli sąsiad nie ma nic przeciwko, to można budować na granicy działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 25.02.2003 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Najlepiej zadzwoń do gazowni, lub informacji budowlanej twojego UM (wocław to 071 3407326). Pamiętaj o tym, że każdy rurociąg, a gazu w szczególności może być problemem przy prowadzeniu wykopów - jak koparka to zahaczy, to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 25.02.2003 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 ja mam na mapie zaznaczona strefe I - 5m i strefe II - 50m poza ktora moge postawic budynek. uzytkowac moge dzialke do I strefy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 25.02.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 musze dodac ze akurat przy mojej dzialce jest zamontowyny zawor na srednim cisnieniu. moze to ma tez jakies znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 25.02.2003 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Hejka.Jeżeli chodzi o gazociąg średniego ciśnienia, to kiedyś przepis mówił 1,5m, ale teraz przepis ten zniknął. Jednak gazociąg średniegi ciśnienia ma strefę ochronną 0,5m w każdą stronę od osi gazociągu. Strefa ta ma służyć jako ewentualne zabezpieczenie przestrzeni w celach konserwacyjnych.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 26.02.2003 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Mam pytanko z dziedziny: w jakiej odleglosci od latarni ulicznej moze znajdowac sie skrzynka z gazomierzem? Bardzo pasowalaby mi odleglosc 0,5 m - ale czy to mozliwe pod wzgledem prawnym? (sorki za brak polskiej czcionki, ale cos mi znow wysiadlo!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 26.02.2003 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Hej Luśka.Nie jestem teraz pewien, ale zdajsie, ze jednak będzie to 1m. Ale trzeba to jeszcze sprawdzić.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts