magdac. 28.04.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Witam, mam pytanie ile daliście za przyłącze gazowe? Jestem z Częstochowy i wiem w różnych regionach kraju różne są ceny, ale chociaż orientacyjnie.W samej drodze brakuje mi ok 110 metrów + przyłącze do domu. Czy projekt wykonuje sie na własny koszt i ile taki kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 29.04.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 projekt 300zła na warunkach pisze mi że za przyłącz 100m 4500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 29.04.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 My równiez mamy 110 metrów i koszt wynosi 1122zł brutto + projekt i skrzynka w granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 30.04.2006 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 A ile taka skrzynka kosztuje i czy projekt dotyczył tez przyłącza w ulicy, czy tylko samego podciągniecia od ogrodzenia do domu i ile kosztował? Dzięks za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 30.04.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 projekt będzie dotyczył odcinka od ogrodzenia do domu, koszt skrzynki to ok. 400-500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 30.04.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Jednak podstawowwe pytanie w Twoim przypadku to czy gazownia będzie zainteresowana wykonaniem tak długiego odcinka. Nam 2 lata temu odpowiedzieli, że taka inwestycja jest nieuzasadniona ekonomicznie. Na szczęście w międzyczasie znalazłem właściwe dojście do gazowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 30.04.2006 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Notak masz racje, ale jezeli chce miec ogrzewanie na gaz, to wydaje mi sie ze się zgodzą. A czy to jest uzaleznione od kwoty przyłączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 01.05.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 My też będziemy grzali gazem. Tylko, że dla gazowni to żaden interes aby budować odcinek gazociągu długości 100 metrów dla jednego odbiorcy. Podobno dla nich cała inwestycja musi się zwrócić najpóźniej w ciągu 15 lat, dlatego wolą budować gazociąg tam gdzie potencjalnych odbiorców w najbliższym czasie będzie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 03.05.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Najprostsza sprawa wystąp do gazów o warunki przyłącza i tam w ciągu ok.tygodnia po wizycie gościa na działce dowiesz się jaki jest koszt twojego przyłącza.Aha gazy ciągną tylko jeśli budynek już stoi do samej działki się nie zgodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misob 14.06.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Dostałem właśnie warunki podłączenia do sieci gazowej wydane Mazowiecką Spółkę Gazownictwa, Oddział Zakład Gazowniczy Warszawa : koszt budowy przyłącza gazowego średniego długości 6 m wyceniono na 4400 zł plus 950 zł+22%VAT opłata za przyłączenie Oczywiście jest to koszt wstępny... Czy to nie za wysoka cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 15.06.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 a ile sie placi za projekt i wykonanie przylaczenia gazowego od plotu w ktorym jest skrzynka do domu. Odleglosc ok. 10 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 20.06.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 projekt instalacji gazowej w domu 350plnprzyłącze ~1200pln + 30mb rury (w tym 5 w cenie przyłącza) po 24 pln - umowa podpisana w kwietniu 2004 a realizacjia wczoraj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 02.07.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 koszt budowy przyłącza gazowego średniego długości 6 m wyceniono na 4400 zł plus 950 zł+22%VAT opłata za przyłączenie Oczywiście jest to koszt wstępny... Czy to nie za wysoka cena ? No to tragedia - ja mam 100m do sieci gazowej. Może jednak warto aby inna firma zrobiła przyłącze gazowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petr_151 03.07.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ja za 40 mb gazociagu placilem 3 tys. + 600 zl skrzynka , od skrzynki do domu instalacja wewnetrzna nastepne 3 tys. ( rozgalezienie w ziemi i wejscia rur do kotlowni i kuchni osobne) a przed tym projekt instalacji wewnetrzej 1,1 tys. Lacznie 7,7 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 05.03.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Wystapilam do gazowni o warunki przylaczenia do sieci .Dzisiaj otrzymalam od nich pismo:Oswiadczenie o zapewnieniu dostawy paliwa gazowego.W oswiadczeniu pisze ,ze gazownia zapewnia dostawe paliwa gazowego pod warunkiem wydania przez Operatora Systemu Dystrubucyjnego warunkow przylaczenia do sieci gazowej oraz zrealizowania inwestycji przylaczenia do sieci gazowej tego Operatora. Co to oznacza tak przekladajac na normalny jezyk bo nic nie zrozumialam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 05.03.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 U nas: Gazociąg 36mb - gazownia wyliczyła koszt budowy na prawie 8000. Finansują całośc. Ja płacę za przyłącze od płotu do domu i projekt gazociągu i przyłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 05.03.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 My równiez mamy 110 metrów i koszt wynosi 1122zł brutto + projekt i skrzynka w granicy. już prawie 3 lata wstecz wystąpiłe do gazowni (Kraków) o warunki rozbudowy sieci - wyliczono mi na 9 tys. netto długośc linni ponad 100 m. W roku ubiegłym wystąpiłem ponownie o warunki i tym razem wyliczono mi na ponad ale 900 zł netto. Podobno zmieniły się zasady rozliczania takich inwestycji. Podobne zdarzenie mam z zakładem energetycznym - w roku ubiegłym sąsiad musiał kupić skrzynkę w celu podłaczenia (w ogrodzenia) a mnie w zeszłym tygodniu w tym samym zakąłdzie energetycznym poinformowali, że Urzad Regulacji spowodował, że skrzynka jest kosztem Zakąłdu Energetycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magai 09.03.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Wystapilam do gazowni o warunki przylaczenia do sieci .Dzisiaj otrzymalam od nich pismo:Oswiadczenie o zapewnieniu dostawy paliwa gazowego.W oswiadczeniu pisze ,ze gazownia zapewnia dostawe paliwa gazowego pod warunkiem wydania przez Operatora Systemu Dystrubucyjnego warunkow przylaczenia do sieci gazowej oraz zrealizowania inwestycji przylaczenia do sieci gazowej tego Operatora. Co to oznacza tak przekladajac na normalny jezyk bo nic nie zrozumialam?? Musisz wystąpić do Operatora systemu dystrybucyjnego o warunki przyłączenia, tylko do wniosku musisz dołączyć to oświadczenie o zapewnienie o dostawie gazu. od lipca 2007 roku Karpacka Sp. Gazownicza podzieliła się na dystrybutora który przyłącza podmioty do sieci no i obrotowca to oni sprzedają gaz (teraz PGNiG). Najczęściej jest tak że siedziba dystrybutora jest w miejscu gdzie Zakład gazowniczy, aktualnie to przerabiałam. Tylko ja miałam warunki przyłączenia, a nie miałam oświadczenia. Po prostu wielkie zamieszanie i momentami strata czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 10.03.2008 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam, mam pytanie ile daliście za przyłącze gazowe? Jestem z Częstochowy i wiem w różnych regionach kraju różne są ceny, ale chociaż orientacyjnie. W samej drodze brakuje mi ok 110 metrów + przyłącze do domu. Czy projekt wykonuje sie na własny koszt i ile taki kosztuje? Witam. Wybudowanie do granicy dzialki odcinka ok. 100 m zafundowalo mi przedsiebiorstwo gazowe. Ich projekt i wykonanie to kwota ok. 15tys. zl (cene znam od wykonawcy). Ale za umowe to juz musialem zaplacic na etapie wydania warunkow zabudowy Kosz to okolo 1700zl. Czas realizacji to okolo 6 m-cy. Nastepnie wybudowanie odcinka od granicy do domu, poprzez garaz do kotlowni w sumie ok. 18m to koszt 3700zl. Odbior w cenie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 10.03.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 A ja mam na warunkach 100m i 920zł dziwnie tanio ..sasiedzi tez tak maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts