Terry 18.11.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Właśnie szukamy kogoś do założenia skrzynki gazowej, wykopanie rowu i położenie rury od skrzynki do domu. Dostaliśmy pierwszą wycenę i chciałam zapytać co o niej sądzicie. projekt gazowy 500 zł materiał 1500 zł robota 1100 zł. Dodam, że do przekopania jest ok. 8 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jotem 19.11.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Mam nareszcie gaz. Czas oczekiwania 9 m-cy. Pracownik w Gazowni powiedział, że powinienem się cieszyć ze tak szybko mi podłączyli warto podkreslić że trzeba było podciągnać gazociąg około 150 m. Przyłącze a właściwie inst zewn do licznika miałem zrobioną już w maju. Pozdrawiam wszystkich którzy oczekują na podłączenie gazu i zyczę cierpliwości : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu.ka 19.11.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Nie wiem już co o tym wszystkim myślec Nie ma co myslec bo takie sa realne koszty jak ktos tu podal powyzej, ja placilem 2900 brutto (gazowni za 40 mb ) +500 skrzynka w ogrodzeniu, 1000 (projekt intalacji wew . czyli od skrzynki do domu lacznie z tym co w domu) + 3000 wykonanie przylacza od skrzynki do miejsc docelowych w domu na posesji rozgalezienie do pieca i kuchni poniewaz kuchnia i piec po przeciwnych stronach domu sa nie chcialem biegnacych rur po wierzchu w domu. Łącznie 7400 PLN U mnie było tak: Za przyłącze 75 m zakonczone skrzynką w linii ogrodzenia, skrzynka w opłacie : do 50 m - opłata ryczałtowa ok 1300 netto + 25 m - dodatkowa opłata ok 700 netto Natomiast za instalację dwupunktową (od skrzynki rozgałęzienie do kotłowni i do kuchni) ok 4 000 - czyli podobnie jak w cytacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts