Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za przyłacze gazowe??

magdac.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam nareszcie gaz. Czas oczekiwania 9 m-cy. Pracownik w Gazowni powiedział, że powinienem się cieszyć ze tak szybko mi podłączyli 8) warto podkreslić że trzeba było podciągnać gazociąg około 150 m. Przyłącze a właściwie inst zewn do licznika miałem zrobioną już w maju.

Pozdrawiam wszystkich którzy oczekują na podłączenie gazu i zyczę cierpliwości :wink: :

Nie wiem już co o tym wszystkim myślec :-?

Nie ma co myslec bo takie sa realne koszty jak ktos tu podal powyzej, ja placilem 2900 brutto (gazowni za 40 mb ) +500 skrzynka w ogrodzeniu, 1000 (projekt intalacji wew . czyli od skrzynki do domu lacznie z tym co w domu) + 3000 wykonanie przylacza od skrzynki do miejsc docelowych w domu na posesji rozgalezienie do pieca i kuchni poniewaz kuchnia i piec po przeciwnych stronach domu sa nie chcialem biegnacych rur po wierzchu w domu. Łącznie 7400 PLN

U mnie było tak:

Za przyłącze 75 m zakonczone skrzynką w linii ogrodzenia, skrzynka w opłacie :) :

do 50 m - opłata ryczałtowa ok 1300 netto

+ 25 m - dodatkowa opłata ok 700 netto

Natomiast za instalację dwupunktową (od skrzynki rozgałęzienie do kotłowni i do kuchni) ok 4 000 - czyli podobnie jak w cytacie.