cisza1 28.04.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 witam...przed nami prace ziemne na ogrodzie. ja narazie mam ustalony docelowy poziom '0' przeniesiony poziomica wezowa na wszystkie slupki ogrodzeniowe.poziomica laserowa i linialem pomierze odchyly od '0' w punktach w rozstawie co piec metrow tak zeby wyliczyc docelowa ilosc potrzebnej do przemieszczenia ziemi.martwi mnie tylko fakt osiadania ziemi i ewentualne odchylenia tym spowodowane. w zwiazku z tym jak zwykle pare pytan. jak robiliscie u siebie bilans ziemi i o ile sie pomyliliscie?czy po rownym rozplantowaniu terenu, z czasem ziemia osiadla? jak tak to o ile i jaki macie rodzaj gruntu?czy zageszczaliscie jakos specjalnie grunt? pozdr.marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 28.04.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Marek Mazon,Niestety trzeba udeptywać i to najlepiej sypiąc cienkimi warstwami i tak też Ci troszkę osiądzie, możesz dodatkowo polewać wodą, ale tylko na piachu, bo przy innych glebach może być trudno udeptywać na mokro. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 29.04.2006 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 hej zygmor, tak przy okazji wlasnie klinalem na zdjecia twojego ogrodu i ... hm... ...co to takiego rosnacego w glebi... na 2 zdjeciu? czy to jalowiec? ...hm... no... jezeli tak... to niezle ci rosnie w tym cieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 08.05.2006 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Marek Mazon,Ten krzew to tuja occidentale "Ericoides" Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts