Ella 25.02.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Czy ktoś ma doświadczenia z dachówką cementową UNIBET ( http://www.unibet.com.pl )? Zestawienie cena / atesty+wygląd jest zachęcające. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zp 25.02.2003 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Mam taką położona jesienią 2000r (esówka kolor ceglasty ciemny). Sprawuje się bardzo dobrze, ekipa nie narzekała zbytnio przy pracy. Namówiła mnie na nią hurtownia, cena okazała się niższa od blachodachówki i z całą odpowiedzialnością mogę ją polecić. Na dachu wygląda chyba nawet lepiej od Brasa. Żadna z dachówek nie uległa uszkodzeniu, nie rośnie mech (u sąsiada który w tym samym czasie położył ceglastego jasnego Brasa od strony północnej zazieleniło się). Dachówki sprawiają wrażenie wyjątkowo trwałych, po upadku dwóch z dachu po niefortunnym wierceniu ekipy instalującej antenę (dzięki której mogę występować na forum -radiowego łącza internetowego) nic im się nie stało. Na pewno można znaleźć lepsze, ale nie za te pieniądze. Dają 30 lat gwarancji (oczywiście nie wiadomo czy f-ma tyle przetrwa), używają zachodnich technologii a twałość szacowana to ponad 100lat!!! na pewno większa od drewnianej więźby dachowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 25.02.2003 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 jest ok... ja chciałam takowa nabyc , ale nabyłam euronit:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 25.02.2003 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Euronit, Unibet, IBF, Brass to ta sama technologia i maszyny produkcyjne, jednak faktycznie nie pierwszy raz spotykam się z wiadomością o mchu na Brassie. Myślę, że to zależy od gładkości powierzchni, na której to może osiadać kurz i w końcu pojawia się mech. Osobiście mam IBF, ale poza tym, że wygląda dobrze nic więcej nie mogę powiedzieć, minęły dwa miesiące. Hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zp 25.02.2003 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Ten mech to niestety prawda, ale nie wiem dokładnie co jest tego przyczyną. Być może zbyt głębokie wnikanie wilgoci i porowatość powierzchni. Mimo wszystko nie przejmowałbym się zbytnio tym problemem. Niczym wielkim to nie grozi, a taki troszkę porośnięty dach wygląda nawet ciekawie. Chciałem tylko powiedzieć że Unibet okazał się empirycznie pod tym względem lepszy od produktu bardziej "firmowego". Dlatego myślę że innymi parametrami też w niczym nie ustępuje, a ceną zdecydowanie wygrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 26.02.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Mam położoną dachówkę UNIBET - podwójna rzymska, kolor wiśniowy - według mojego subiektywnego odczucia wygląda pięknie. Zachęciła mnie przede wszystkim gładkość jej powierzchni, która mam nadzieję nie dopuści do siebie tak szybko mchu i innych zabrudzeń. Dachówka leży od 1,5 roku i nic się nie zmieniła, żadnych odbarwień na stronie południowej po wyjątkowo upalnym lecie. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.02.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Od jesieni ubiegłego roku mam na dachu antracytową esówkę unibetu. Zdecydowałem się ze względu na gładką powierzchnię, ładnie dolane krawędzie no i ta cena... Do każdej palety dołączone jest kilka sztuk dachówki na ewntualne stłuczki,(było ich zresztą naprawdę niewiele). Wyszło ładnie, dostałem gwarancję i jestem zadowolony. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 07.03.2003 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Bardzo Wam wszystkim dziękuję za refleksje! Muszę przyznać, że podczas oglądania dachówek w hurtowni, Unibet wypadł zdecydowanie lepiej niż droższy od niego Brass - przede wszystkim dachówki były o wiele bardziej gładkie. Dziękuję, że pomogliście mi w podjęciu decyzji -sprawa wydaje mi się teraz oczywista . Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 04.07.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Osiołkowi w żłobie dano.....Zdecydowałem się na Unibet (chyba najlepszy współczynniki cena/jakość), no a teraz mam dylemat: esówka czy rzymska (ceglaste). Podobaja mi się obie. Pytanie czy jest różnica w eksploatacji - szczelność, łątwość układania itp. Esówka wychodzi ok. 500 zł drożej więc dylemat raczej estetyczny. Jakieś sugestie? Czym sie kierowaliści eprzy wyborze? Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sszmm 11.07.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Tylko dlaczego nikt z UNIBETU nie odpowiada na maile ?Wysłałem do nich zapytanie o lokalnego przedstawiciela w mojej okolicy (Płock) ! Swoją drogą też ta dachowka bardziej mi się podoba od Braasa.Czy zdradzicie mi jakie upusty cenowe otrzymaliście na UNIBET ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 11.07.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Już zamówiłem Unibet esówka ceglasta - sąsiad ma teką wygląda elegancko. A cena ok. 10% niższa niż BraasPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 11.07.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Paweł - ja mam Unibet rzymską wiśniową. Wybór zdominował fakt, że nie mają w ofercie podwójnej esówki, a na takiej mi zależało. Z tego co wiem od ekip budowlanych to podwójna jest lepsza z tego względu (pomijam łatwość układania, to już nie nasz problem) że mniej jest łączeń. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 11.07.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Łączeń jest więcej ale solidniejsze zamki 4 nie 3 cm. szerokości i wyższe wypusty. A łączeń jest więcej o 50%, przez to fale mają "okres" ok. 20 cm w typowych to 16 cm. Wg mnie wygląda ładniej. U sąsiadabez przecieków przetrwała zimę i wiosnę b. silnymi wiatrami. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts